Dodaj do ulubionych

Rowerek biegowy - jaki polecacie?

07.12.11, 11:09
Nie chce wydawac na niego jakichs wielkich pieniedzy, chodzi o takie w umiarkowanej cenie. Macie jakies konkretne firmy? Albo na co zwrocic uwage?
Zainteresowal mnie taki z Lidla, co o nim myslicie?
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_23081.htm
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 07.12.11, 11:45
      mlody mial taki najtanszy hudora..chyba za 30€ - 120 PLN... al ejezeli planujesz nastepne dzieci..to moze lepiej cos lepszego..hudora jest taka sobie srednia marka... ale 2 sezony chyba wytrzyma smile
    • ponponka1 zmiezr dlugosc nogi dziecka 07.12.11, 11:47
      jak dobrac rowerek biegowy

www.aktywnysmyk.pl/content/52-dobor-wielkosci-rowerka-biegowego
      rowerek z Lidka ma siodelko od 32 cm
    • ma_niusia Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 07.12.11, 12:00
      Bardzo ważne żeby dobrze dobrać rozmiarowo i do dziecka. My kupiliśmy w Aktywnym Smyku Kettlera Speedy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Też kosztował koło 200zł.
    • klubgogo Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 07.12.11, 12:33
      Drogi jak na produkt Lidla. Ja mam Kettler 10', córka go uwielbia.
    • marta-zs Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 07.12.11, 12:44
      Moja ma hudore seven, koszt najtanszy 137zl juz z przesylką na allegro. Jest metalowy, na piankowych kołach, bardzo lekki. Regulacja siodelka 33-43,5. Moja ma w kroku 38cm(98wzrostu), ale jezdzi chyba na najnizszym stopniu, tak narazie jest jej wygodniej, bo panuje nad nim w 100%. Polecam
      https://www.dladzieci.sklep.pl/images/HUDORA/hudora_seven.jpeg
    • mikams75 Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 07.12.11, 12:45
      czy ja dobrze czytam? on jest caly plastikowy?
      ciekawe czy siodelko sie nie ebdzie zsuwac...

mysle, ze za te cena znajdziesz lepszy rowerek.
    • nena20 Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 07.12.11, 17:03
      mamy Kettlera, koła 10
      Młody uwielbia i od dawna śmiga,
      koszt ok. 200 zł z przesyłką, kupiłam na alegro
    • majarzeszow a czemu ten... ? 07.12.11, 17:36
      podepne sie pod watek. powiedzcie mi, czemu ten rowerek jest taki tani ?

allegro.pl/rowerek-biegowy-laufrad-nowy-3-kolory-tani-kurier-i1975742873.html
      szukam niedrogiego laufrada dla chrzesniaczki i chcialam kupic w zimie (urodziny ma w kwietniu, ale wtedy moga byc drogie).
      • aleksandra1357 Re: a czemu ten... ? 07.12.11, 17:42
        Ja bym nie ryzykowała takiego taniego, szczególnie na prezent, może być kiepskiej jakości.
        Lepiej dołóż 50 zł i kup porządniejszy. Może ktoś się z Tobą złoży? Nie warto oszczędzać na rowerku biegowym, bo on zwykle jest bardzo dużo używany.
        • nefree Re: a czemu ten... ? 08.12.11, 08:43
          my kupilismy taki rozowy z korona, na allegro za jakies 350 byl. doskonaly...
          jakikolwiek by nie byl, biegowe zdecydowanie polecam
      • luthien79 Re: a czemu ten... ? 07.12.11, 21:26
        Bo np. jest ciężki. 4.3 kg to sporo, jak na rowerek na piankowych (lekkich!) kołach.
        Bo regulację ma zaledwie 5 cm i to od 38 - a to znaczy, że przeciętny trzylatek będzie się bał na tym jechać.
        Obserwuję dzieci na rowerkach biegowych (moje oba mają) i widzę, że początkowo (czyli przez pierwsze pół roku albo i dłużej) jeżdżenia czują się bezpiecznie, jeśli siodełko jest ze 3-4 cm niżej niż krok.
        Widzę, że każde 30 dkg wagi rowerka ma znaczenie dla dziecka, które samo waży z 14-15 kilo i ma słabe mięsnie - a ten rowerek trzeba podnieść, kiedy się przewróci itd.

Podsumowując - jeśli chcesz sprawić dobry prezent, to zmierz, jaką ma nóżkę, kup rowerek "z zapasem" i z dołu, i z góry. Jak najprostszy, lekki, bez hamulca ręcznego (to dla czterolatka dopiero zaczyna być przydatne), najlepiej bez blokady kierownicy (dziecko szybko opanuje równowagę, a wywrotka z blokadą może się skończyć bolesnym uderzeniem kierownicą w brzuch. Bez blokady kierownica kładzie się płasko)
        I kup fajny kask (koniecznie!!). Mój dwulatek jeździ w takim z decathlonu, niebieski z zielonym żółwiem - najmniejszy z tych, które znalazłam. I wygodny, łatwa regulacja.
        • 1maja1 Re: a czemu ten... ? 07.12.11, 22:06
          syn ma kettlera, kupiony na niemieckim amazonie za 35 euro. 200 zeta za lidlowy rowerek to jakies nieporozumienie.
          • mamaboryska2 Re: a czemu ten... ? 07.12.11, 22:51
            polecam drewnianego tup tup'a
            Lekki, regulacja siedzenia i tani bo dałam chyba 116 zł. Synek ma dwa rowery, które olał i dopiero do tup tupa sie przekonał. Nawet teraz zimą śmiga po podwórku...
        • majarzeszow Re: a czemu ten... ? 08.12.11, 11:55
          to faktycznie chyba doloze 50 zl i kupie drozszy. moze ten hudore wyzej zalinkowany.
          moja coreczka uzywa juz drugiego laufrada (najpierw puky lrm , teraz hudore ratz fratz), wiec reklamowac mi go nie trzeba - wiem, ze laufrady sa rewelacyjne !!!!. problem w tym, ze moja chrzesniaczka nie mieszka w polsce i nie dam rady jej zmierzyc. wiec pewnie kupie jakis z duza regulacja wysokosci, zeby rodzice mogli jej doregulowac jak trzeba. kask jej tydzien temu kupilam, wiec sie juz czesciowo przygotowalam smile
    • jul-kaa Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 07.12.11, 23:08
      Kotkowa, a chcesz teraz kupować? Jaś jeździ na czterokołowym i tak doskonale sobie radzi, że sądzę, że i na biegowym by dał radę, ale nie chcę jeszcze kupować, bo zimą nie będzie gdzie jeździć. Chyba poczekam do urodzin smile
      • kotkowa Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 08.12.11, 11:20
        Ja też myślałam, żeby poczekać do urodzin, chyba, że trafi się jakaś okazja, a ktoś też tu pisał, że na wiosnę mogą być droższe. Pewnie i tak będzie używał dopiero na wiosnę, nie wiem, czy by sobie już teraz poradził. No ale widzę, że ten z Lidla wcale nie jest jakiś wyjątkowo tani, skoro Kettlery są niewiele droższe, a to już dobra firma. No i właśnie ważne na co zwrócić uwagę - już wiem, że na wymiary, regulację, wagę, no i na jakość to wiadomo, że tak.
        • jul-kaa Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 08.12.11, 11:30
          Ja też rozważam, ze wiosną mogą być droższe, ale nasze dzieci teraz są na takim etapie, że w miesiąc mogą i 5cm urosnąć. Jaś tak właśnie rośnie - skokami - więc rower kupiony teraz (nawet taki z regulacją) może być przymały wiosną. Nasz Puky teraz już jest troszkę za mały.
          Ten z Lidla mi się nie podoba, nie wygląda porządnie, bałabym, że siodełko będzie się zsuwać. Jakby kosztował 80-100zł, to moze byłby wart swojej ceny.
          • antysz1313 Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 06.06.13, 10:50
            Właśnie jestem na etapie myślenia czy kupić rowerek biegowy czy po prostu zwykły z bocznymi kółeczkami i po sprawie ... choc przy blixniakach kupowac dwie sztuki to tanije wychodzą biegowe. ...
            • a_lex Re: Rowerek biegowy - jaki polecacie? 06.06.13, 19:48
              najniższy rower z pedałami będzie wyższy od biegowego - ma wyższą ramę. najlepiej zawsze przymierzyć dziecko. moja córka od zeszłego roku śmiga na striderze (biegowy), a na takim z pedałami nie sięga ziemi (jest drobna) i nie ma siły pedałować, więc jej nie kupię jeszcze, choć chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka