Dodaj do ulubionych

Zażyczył sobie gitarę... Kupić?

07.12.11, 22:00
Nie wiem, skąd ten pomysł, ale młody konsekwentnie domaga się gitary od mikołaja. Kiedyś dałam mu własną, zniszczoną po wielu przeprowadzkach. Używał jej jako bębna, a potem wywiercił w niej 2 dziury wkrętarką.
Teraz pytam, czy chce do wiercenia, czy do grania i młody twierdzi, że chce grać.
Mamy pianino i keyboard i młody specjalnie się do nich nie garnie. Z tym, że twierdzi, że nie lubi jak ja go uczę i gdyby przychodziła pani to by grał. Wrrr
Słuch muzyczny ma, bo śpiewa ładnie.
Szczerze mówiąc wątpię, by chciało mu się uczyć grać. On twierdzi, że chce. 3,5 latek
W sumie nie mam lepszego pomysłu na prezent. Książeczki dostanie i majtki z carsami.
Obserwuj wątek
    • minerwamcg Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 07.12.11, 22:01
      I sobie stopery do uszu smile
      • rulsanka Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 07.12.11, 22:02
        Eee gitara jest cicha, a jako bębna używać nie pozwolę smile
    • camel_3d pewnie 07.12.11, 22:02
      moje dostanie epiano... tez lubi grac.. a czy ma sluch ..nie iwem..bo nie zna ani jednej piosenki..nie lubi spiewac...
      • rulsanka Re: pewnie 07.12.11, 22:09
        Może w przedszkolu śpiewa? Bo mój syn np. w domu zaczął śpiewać dopiero teraz i nie mogłam uwierzyć paniom ze żłobka, które twierdziły że ładnie śpiewa już rok temu. Też się zastanawiałam, czy ma słuch, bo jedynie jakąś radosną własną twórczość uprawiał, typu
        Śpij malutki śpij AAAAAA!!!!! na cały głos smile
        W śpiewaniu piosenek pomaga znajomość tekstu, a moje dziecko jakoś nie należy do tych geniuszy, co całą lokomotywę recytują (a mnie to wcale a wcale nie martwi), może twój syn ma podobnie
        • camel_3d Re: pewnie 07.12.11, 22:27
          to chyba mamy podobne egzemplarze...
          podobno w zlobku spiewa... ale w domu..no wlansie wlasna tworczosc.. choc wczorak po zakonczeniu zajec w szkole muzycznej spiewal sobie po drodze poisenke na zakonczenie smile))

lokomtywy tez nie umiewink na razie jest na etapie rudy ojciec....itd...
          • rulsanka Re: pewnie 07.12.11, 22:46
            To chyba taki etap.
            Poczytaj sobie wypowiedzi Joshimy z mojego wątku sprzed roku forum.gazeta.pl/forum/w,566,122341643,,Kiedy_.html?v=2

(A jeśli chodzi o huśtawkę, młody od niedzieli umie huśtać się też na takiej na łańcuchach - jak miał 3 lata nauczył się huśtać na sztywnej)
    • methinks Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 07.12.11, 22:05
      Jak majtki, to moze i skarpetki. Super prezent wink
      • minerwamcg Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 07.12.11, 22:38
        Jakby moje dziecko zażyczyło sobie na Gwiazdkę jakieś superodjazdowe skarpetki z wodotryskiem, pozytywką i wizerunkiem jakiegoś zabawkowego idola, nie przejmowałabym się głupim gadaniem, że to zły prezent, tylko kupiła. Prawdopodobnie z majtkami dla synka Autorki wątku jest ten sam problem.
        • rulsanka Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 07.12.11, 22:43
          Akurat majtki to ten rodzaj praktycznego prezentu wink Czyli mama wybrała gatki, bo były potrzebne... A z fajnym obrazkiem, to myślę, że się spodobają. Młody lubi dostawać ubrania, jeszcze nie wie, że to nie wypada
          Taka paskuda ze mnie, trauma murowana
          • methinks Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 08.12.11, 09:17
            Trauma i i moczenie nocne, rzecz jasna.
          • mamaivcia Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 08.12.11, 09:52
            eeeee tam
            mój by się cieszył z majtek i skarpetek ;P
            szczególnie z jakimś bohaterem z bajek big_grin
            z każdych zakupów wraca z paczką skarpet i paczką majtek hahahahaha i zawsze uważa, że ma ich za mało ;P ... tak jak mama butów hihihihi
    • mikams75 Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 08.12.11, 07:59
      ja chce mojemu dziecku kupic gitare, ale poczekam chyba jeszcze troche, moze na 4 urodziny. Ale ja chce kupic dlatego, ze mam zamiar przywiezc do siebie moja gitare i powrocic do grania, ktore porzucilam pare lat temu. Podejrzewam, ze jak bedzie jedna gitara to bedzie walka. Wiec jej kupie druga.

Nawet nie wiem ile kosztuje taka gitara dla dzieci. Ale jak nie jest to dla ciebie bardzo duzy wydatek, to bym kupila. No chyba ze drogie.

A co do tych majtek - moje dziecko tez lubi dostawac ciuchy szczegolnie jak jest na nich cos fajnego.
    • wszystko-wiedzaca Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 08.12.11, 08:13
      Ja mojemu pieciolatkowi kupilam zabawkowa gitare, wyglada jak prawdziwa i grac sie na niej da, ale jest mniejsza i oczywiscie duzo tansza. Prawdziwej gitary bym 3,5 latkowi nie kupila, ale taka jak najbardziej. Co do majtek, to ja mojej corci planowalam na Mikolajki kupic elektryczna szczoteczke do zebow i tez tu sie niektore mamy oburzaly, ale dla Malucha to tak na prawde nie ma roznicy i wedlug mnie lepsze fajne majtasy z Zygzakiem, niz kolejna zabawka ktora za chwile pojdzie w kat.
      • mamaivcia Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 08.12.11, 09:57
        mój prawie 7 latek dostał od mikołaja
        ale gadał o niej od 2 lat, że to jego marzenie i że będzie grał rocka wink
        niedoszły wujek stwierdził jakieś 2 lata temu, że dziecko ma słuch i nieźle sobie radzi z gitarą i kazał kupić i zapisać na lekcje
        ciocia (moja koleżanka, która profesjonalnie zajmuje się muzyką) też ostatnio stwierdziła, że moje dziecko ciągnie do muzyki i widać, że lubi bawić się dźwiękami

od 6.12. młody sam brzdąka na gitarze, "bawi się" w koncerty ;P
        zaczyna przebąkiwać o lekcjach ... jeszcze trochę i dojrzeje sam do myśli, że trzeba iść do kogoś kto się na tym zna i mu pomoże smile
      • rulsanka Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 08.12.11, 11:27
        Zabawkową nie, bo pewnie nie stroi.
        Są prawdziwe gitary 1/4 dla dzieci i kosztują od 160zł.
        Zastanawiam się nad kupnem, bo jak teraz młody zobaczy, że trudno się gra, to się na długo może zniechęcić.
    • budzik11 Re: Zażyczył sobie gitarę... Kupić? 08.12.11, 22:46
      Mój 4-latek też chce dostać gitarę. Wprawdzie teraz pod choinkę dostanie deskorolkę ze Spidermanem, bo udało mi się kupić, ale gitara to jego drugie wielkie marzenie, więc dostanie przy najbliższej okazji. Taką zabawkową oczywiście, nie liczę na to, że zacznie uczyć się grać. Zabawkową, ale drewnianą, ze strunami, bo ma plastikowego "samograja" i nie lubi jej, marzy o "prawdziwej".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka