mummy83 04.02.12, 17:45 Corka ma angine,czy jesli nie bedzie miec juz temperatury mozna wyjsc z nia na pol godzinny spacer?U nas temp.tak do -10.Dziecko ma 15 msc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paliwodaj Re: angina i spacer 04.02.12, 17:50 - co powodowalo angine? - kiedy podano antybiotyk? - jakie jest samopoczucie i aktywnosc dziecka? - czy dziecko ogolnie jest chorowite? Sumujac forum to nie najlepsze miejsce na tego rodzaju pytanie, nie tylko goraczke/jej brak nalezy brac pod uwage Odpowiedz Link Zgłoś
mummy83 Re: angina i spacer 04.02.12, 18:48 angina nie wiem skad sie wziela,pewnie jak zwykle ze zlobka, pierwsza dawka antybiotyku (taromentin) wczoraj (piatek) wieczorem dziecko zachowuje sie super,jak ma zbita temperature dokazuje,dostaje napadow placzu kilka razy w ciagu dnia ale to bardziej kwestia zebow (6 sie wyzyna) czy jest chorowite?bardziej niz te nie chodzzace do zlobka,mniej niz jej kolezanki/koledzy ze zlobka-czyli srednio Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: angina i spacer 04.02.12, 22:10 > dziecko zachowuje sie super,jak ma zbita temperature dokazuje czyli ma temperature, tyle tylko ze zbita? W takiej sytuacji nie wyszlabym na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: angina i spacer 04.02.12, 18:17 Za zaleceniem lekarza wychodziłam, gdy już minęła gorączka, ale przy takim mrozie nie wyszłabym na dłużej niż 20 minut, wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: angina i spacer 04.02.12, 18:57 Angina to poważna choroba. Przy zapaleniu płuc też byś rozważała wyjście na mróz? Jestem fanatyczką wychodzenia, jednakże w twoim przypadku bym nie wyszła. Nawet jeśli to nie angina paciorkowcowa tylko wirusowe zapalenie gardła. Dzieci często oddychają ustami, a takiemu małemu nie wytłumaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
mummy83 Re: angina i spacer 04.02.12, 19:29 wlasnie daltego wole spytac,bo sie nie orientuje,wczesniej dotykaly nas tylko katary i raz kaszel,wiec nie wiem.A co w takim razie z wizyta we wtorek u lekarza?jestesmy umowieni na usg pod katem refluksu.przelozyc ta wizyte?jechac?podroz autem ok.20 min w jedna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
ridibunda Re: angina i spacer 04.02.12, 20:17 Widzę, że nadeszła kolejna forumowa moda - latanie po mrozie z chorymi dziećmi w ramach obowiązkowego codziennego spaceru. Ludzie, myślenia trochę, angina to ciężka choroba bakteryjna, może mieć poważne powikłania. Któryś już wątek pt. "czy mogę wyjść z dzieckiem jeśli\..." w ostatnich dniach. A jeśli tak naprawdę nie możecie żyć bez spacerów przez 3 dni ,to może chociaż lekarza zapytajcie, a nie anonimowe osoby na forum, które nie mają zielonego pojęcia jakie jest wasze dziecko, jego choroba i jak naprawdę powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
andzi-a233 Re: angina i spacer 04.02.12, 20:35 na spacer bym nie wyszła ale do lekarza samochodem bym pojechała Odpowiedz Link Zgłoś
mummy83 Re: angina i spacer 04.02.12, 21:10 Zapytalam czy mozna jak ustapi goraczka i samopoczucie dziecka bedzie ok.nie napisalam,ze chce/musze wychodzic.w takim razie kiedy mozna bedzie wyjsc?jak zakonczy antybiotykoterapie?czyli za tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś
ridibunda Re: angina i spacer 04.02.12, 21:40 Skoro bierzecie antybiotyk, zapewne byłaś z dzieckiem u lekarza. Dlaczego jemu nie zadałaś tego pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
mummy83 Re: angina i spacer 04.02.12, 22:15 jak powiem,ze zapomnialam o to spytac,to spadnie teraz na mnie lincz? Odpowiedz Link Zgłoś
ridibunda Re: angina i spacer 05.02.12, 08:55 Nie, nie spadnie, przynajmniej z mojej strony, nie mam w zwyczaju nikogo linczować na forach. Ale zamiast pytać stada nieznajomych wirtualnych bytów o kluczowe kwestie związane ze zdrowiem dziecka, weź telefon i zadzwoń do lekarza. On jest kompetentną osobą do udzielania takich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
daniella31 Re: angina i spacer 05.02.12, 21:32 przy anginie nie wyszłabym z dzieckiem,w przypadku samej gorączki tez nie.Kiedys lekarz nam powiedział ,ze mozna wyjść po jednej dobie bez gorączki. Odpowiedz Link Zgłoś