matra.gona
05.03.12, 11:56
Syn ma 1 rok i 8 miesięcy. Ma problem z wypróżnianiem i zaparciami. Robi kupę raz na kilka dni i widać, że nie przychodzi mu to łatwo. Kupy są bardzo twarde i zbite. Problemy takie, w mniejszym lub większym natężeniu, w zasadzie miał od początku.
Co je? Rano butla mleka a potem prawie wszystko: wszelkie zupy, owoce (m.in. jabłka, banany, pomarańcze), warzywa (m.in. marchew - rzadko bo zatwardza, brokuły, kalafior),pieczywo, mięso i wędliny (jest baaaardzo mięsny), nabiał (twarożek, serki Danio, jogurty). Słodycze sporadycznie. Bardzo dużo pije. Nie chce jeść kasz ani płatków owianych. Ma spory apetyt, ale dużo się rusza - waga od 3 miesięcy stoi (11,3 kg), ale to wynik aktywności ruchowej.
Niestety z powodu braku miejsca w żłobku i tego że ja pracuję, syn odwożony jest do teściowej (na 5 dni co 5 dni). Tam co innego je, jedzenie przygotowywane jest na innej wodzie. W zasadzie to nie wiem co tam je – niby teściowa twierdzi, że ładnie zjada obiady, ale nie wiem tego na pewno. Może jest opychany słodyczami… Nie wiem jak dziecku ulżyć. Są jakieś sposoby na „lepsze” kupki? A może wybrać się do lekarza? Wykonac jakieś badania?