Dodaj do ulubionych

Mały niejadek

16.03.12, 10:07
Moja 7-miesięczna córeczka jest strasznym niejadkiem ale to tak ze mamy skierowanie na morfologie bo ona nic nie chce jesc jeszcze teraz jest chora to już prawdziwa tragedia dziś jeszcze nic nie jadła i naprawde jest problem poradzcie coś prosze bo jak nie znajde na to sposobu to wyląduje z nią w szpitalu a tego nie chcę.
Obserwuj wątek
    • aasia77online Re: Mały niejadek 16.03.12, 10:14
      może na niemowlaku zapytaj, tam mamy są bardziej na bieżąco. pamiętam ten etap, mała broniła się jak mogła przed rozszerzeniem diety, ale była na piersi, więc nie głodowała. Ja zamartwiałam się powrotem do pracy, musiałam go przełożyć o 2 miesiące, bo w wieku 8 msc nadal była tylko na piersi. Nie było mowy o żadnej butelce. A pediatra co na to?
      • beati56 Re: Mały niejadek 17.03.12, 15:57
        cześć ja miałam ten sam problem z synem , też nie chciał mi jeść miał anemie pół roku.Chociaż ją wyleczyłam to i tak jadł mało taka natura więc cierpliwośći , potrzeba czasu i dziecko zacznie jeść tak jak mój. Ma teraz 18 miesięcy i je wszystkosmile
    • aleksandra1357 Re: Mały niejadek 17.03.12, 23:08
      Jeśli jest chora, to normalne, że nie je.
      Czy karmisz ją piersią? Dziecko ma prawo do roku lub półtora jeść niewiele poza piersią (kilka łyżek dziennie).
      Ile dziecko waży? Jeśli w normie, to Ty masz problem, nie dziecko, bo wydaje Ci się, że powinno jeść więcej. Zdrowe niemowlę je dokładnie tyle, ile potrzebuje i nie należy mu wciskać więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka