Dodaj do ulubionych

odstawienie

04.05.12, 11:00
Moze powinnam z tym wątkiem wyskoczyć na innym forum ale chyba tutaj szybciej uzyskam odpowiedź. Zaczynając po kolei moje dziecko ma prawie 1,5 roku i było przeze mnie karmione piersią tylko raz dziennie(wieczorem)albo nawet co drugi dzień tak więc pokarmu już dużo nie mam. Teraz mały wyjechał z dziadkami na wakacje i 6dni ich nie będzie. Dziś jest 3 dzień jak nie karmie no i pierś jest trochę nabrzmiała ale nie jakoś drastycznie. Dziecko już chcę całkiem odstawić od piersi więc nie muszę na siłę nic stymulować ale teraz tak myślę czy mam ten pokarm trochę odciągać czy już tak zostawić?czy ta pierś mi wróci do normy czy coś trzeba z tym robić(mówię pierś bo ostatnio karmiłam tylko ta jedna więc druga już jakis czas jest "nieaktywna"smile
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: odstawienie 04.05.12, 11:04
      Przez kilka dni ściągaj ręcznie raz, dwa razy dziennie tylko odrobinę, kiedy czujesz że bolą Cię piersi, tak żeby poczuć ulgę. Idealny moment na odstawienie, kiedy dziecka nie ma przy Tobie ! smile Powodzenia.
      Wszystko do normy wróci oczywiście, ale nie od razu, może nawet za pół roku. Ja też pod koniec karmiłam tylko jedną przez kilka miesięcy i mam bynajmniej równiutkie i ładniutkie obydwie smile
    • koza_w_rajtuzach Re: odstawienie 04.05.12, 11:05
      odrobinkę odciągnij pokarm, tak delikatnie.
    • joshima Re: odstawienie 04.05.12, 13:36
      Jak Ci to nie dokucza to zostaw jak jest. Jak się zacznie robić nieprzyjemnie odciągnij odrobinę ale tylko do momentu uczucia ulgi. I popijaj szałwie, pomaga wyhamować.
      • corrina_f1 Re: odstawienie 04.05.12, 15:57
        O, właśnie, zapomniałam napisać o szałwii, codziennie ze 2 razy przynajmniej.
    • dzoaann Re: odstawienie 04.05.12, 16:03
      jesli nie przeszkadza, nie boli, to zostaw, a ewnetualnie odciagnij, tylko troche, gdyby zaczelo byc problemem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka