Dodaj do ulubionych

kaszel ! Pomocy !

15.05.12, 17:34
Dziewczyny już padam ze zmęczenia. Macie jakieś patenty na nocny kaszel u półtorarocznego dziecka, bo ja już się poddaję. Każdy nowy ząb to katar, a po dwóch dniach kaszel.

Oczywiście osłuchowo czysto tylko ten potworny kaszel, który ciągle wybudza ze snu. Lekarz zapisywał po kolei pecto dril, prospan i coś tam jeszcze wcześniej, ale nic nie pomaga. Wszystko to jest wykrztuśne więc odpada. Kupiłam sinecod i podaję przed snem. Najlepsze jest to, ze w ciągu dnia prawie wcale tego kaszlu nie ma, ale w pól godziny po zaśnięciu rozpoczyna się jakiś koszmar, który powoduje, że dziecko się wybudza i już nie chce iść spać. Czasem w środku nocy tez zaczyna kaszleć i tak sobie siedzimy 2-3 godziny, zanim znowu zaśnie. Kataru już prawie nie ma, żadnej gorączki, dziecko uśmiechnięte, żywe, z dużym apetytem.

Znacie jakieś sposoby na opanowanie tego kaszlu?
Obserwuj wątek
    • katspo Re: kaszel ! Pomocy ! 15.05.12, 18:37
      Znam ten ból , u nas wygląda tak samo tylko nie znam na to sposobu, przewlekły kaszel powoduje zajęcie oskrzeli i w rezultacie dostajemy Berodual i zazwyczaj przechodzi. U nas ząbkowanie powoduje osłabienie organizmu, syn łapie jakiegoś wirusa i infekcja gotowa, leczony jest różnymi specyfikami które w ogóle nie pomagają, jesteśmy po 5 razy w miesiącu na wizytach i ciągłe zmiany leków nie pomagają , kaszel nie ustaje aż przychodzi taki moment że schodzi niżej i nie ma odwrotu. Syn ma 2 lata 3 miesiące. W dzień może ze dwa razy zakaszle, natomiast noc jest straszna, tak jak piszesz po pół godziny zaczyna się regularne kasłanie, masakra. Chciałabym znać złoty środek na ten stan, może z tego po prostu wyrośnie. Póki co jest jak jest.
      • slonik_2 Re: kaszel ! Pomocy ! 15.05.12, 18:52
        U mnie czterolatka kasłała w nocy prawie non stop. Pomógł Stodal. podczas ostatniej nocy tylko jeden atak kaszlu. Mam nadzieję że nie zapeszę smile
    • komyszka sprawdź pod kątem kokluszu n/t 15.05.12, 19:43
      n/t
    • klubgogo Re: kaszel ! Pomocy ! 15.05.12, 20:24
      Poduszka wysoko pod głowę, otwarte okno, jeśli atak jest długi, woda i syrop dexa pico.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka