Dodaj do ulubionych

k..wa , zjedz tego loda...

22.05.12, 21:52
taki tekst dzis uslyszalem na ulicy. Mama do 3-4 latka, ktory nie mogl lub nie chcial juz loda.

"K..wa zjedz tego loda, bo nie poto 1€ wydalam, zeby teraz wyrzucac...."...

Obserwuj wątek
    • amy.27 Re: k..wa , zjedz tego loda... 22.05.12, 22:18
      teraz ma 4 to zje, jak bedzie mial 14 to odpowie matce ze sie ma p.....dolic ze swoim lodem.

patologie sa i beda camel, swiata nie naprawisz. a jak chcesz aby ci bylo lrpiej na duszy to zareaguj i tyle.
      • zona_mi amy.27 22.05.12, 22:21
        Cztery wersy:
        forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html
    • zona_mi Re: k..wa , zjedz tego loda... 22.05.12, 22:19
      Ja usłyszałam dziś tekst mamuni do mniej więcej trzylatki:
      - Uspokój się, bo cię rzucę pod samochód!
      • listopadowka2008bis Re: k..wa , zjedz tego loda... 22.05.12, 22:26
        heheh, dobry tekst smile))))))))) naprawde sie usmialam wink
        Ja sie strasznie czasami musze hamowac, zeby nie powiedziec czegos, co w swiecie doroslych by bylo zwyklym przytykiem, a dziecko to inaczej odbierze smile
        No, ale chyba kazdy z Nas przyzna, ze zdarza sie nam doroslym panowanie nad soba - grunt, to umiec je szybko odzyskac.
        • zona_mi Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 11:15
          Każda rodzina ma swój kod, swój język, którego używa i pewnie ktoś mógłby być oburzony, słysząc, że mówię do synka: nie ruszaj tego, bo cię zagryzę.
          Ale słyszałam, co mówiła do dziecka wcześniej - to nie były żarty, tylko nieprzyjemne groźby, tym głupsze, że nie do spełnienia. Ewidentny przykład bezradności rodzicielskiej.
          • gazeta_mi_placi Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 16:46
            A wystarczyłby jeden klaps zamiast wulgaryzmów czy straszenia wrzuceniem pod samochód.
      • lileigh Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 11:06
        nie wierzę...
        • zona_mi Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 11:09
          Naprawdę.
          We Wrocławiu przy ul. Miarki.
      • koza_w_rajtuzach Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 13:03
        > Ja usłyszałam dziś tekst mamuni do mniej więcej trzylatki:
        > - Uspokój się, bo cię rzucę pod samochód!

Moje dzieci by się z tego śmiały wink). Czasem mówię bzdury i one wiedzą, że to tylko bzdury, bardziej na rozładowanie złych emocji, nikt tego serio nie bierze wink.
    • paartycja Re: k..wa , zjedz tego loda... 22.05.12, 22:32
      po prostu cudownie tongue_out
    • zabulin Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 08:50
      No, a za kilka lat mamunia usłyszy odp....l się ode mnie.

Szkoda mi takich dzieci, strasznie.
    • joshima Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 08:53
      Niektóre dzieci to mają pecha i rodzą się własnie w takich rodzinach. Nic z tym nie zrobisz...
    • mama-ola Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 09:37
      Oj, zaraz tam patologia i pech co do rodziny smile Agnieszka Osiecka wylała córce Agacie Passent na głowę sok pomarańczowy z bardzo podobnego powodu. Kupiła jej na promie za głębokiej komuny, był drogi, a mała stwierdziła, że gorzki, no to mamę nieco poniosło... Nie wiadomo, kogo Ty widziałeś na ulicy, może też artystów jakichś smile
      • olgaaa1 Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 10:10
        mama-ola napisała:

> Oj, zaraz tam patologia i pech co do rodziny smile Agnieszka Osiecka wylała córce
        > Agacie Passent na głowę sok pomarańczowy z bardzo podobnego powodu. Kupiła jej
        > na promie za głębokiej komuny, był drogi, a mała stwierdziła, że gorzki, no to
        > mamę nieco poniosło... Nie wiadomo, kogo Ty widziałeś na ulicy, może też artyst
        > ów jakichś smile
        No sorry, ale dla mnie to własnie jest patologia, co to dziecko jest winne. Dzieciństwo ma taki przywilej, że można grymasić, szybko się nudzić.
        A potem stare dziadki się dziwią na stare lata zostałem sam, dzieci mnie opuściły, no choroba ktoś te dzieci wychował tak, że teraz starych rodziców mają w 4 literach
        • mamaivcia Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 13:59
          kurcze ... ja jak trafię na kwaśny sok pomarańczowy to też nie piję ...
          na szczęście nikt mi go jeszcze na głowę nie wylał uncertain
        • joshima Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 15:27
          olgaaa1 napisała:

> No sorry, ale dla mnie to własnie jest patologia, co to dziecko jest winne.
          Otóż to. Ktoś kto do tego stopnia nie panuje nad sobą i wścieka się i 1euro nie powinien mieć dzieci.
          • gazeta_mi_placi Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 16:49
            Nie ma ludzi idealnych, nawet człowiek zwykle dobry i spokojny jeden jedyny raz może się wkurzyć, czy to przekreśla go na zawsze jako dobrego rodzica?
            Niejedna tutejsza E-mama wielka przeciwniczka dawania klapsów przyznawała się, że ten jeden jedyny raz nie wytrzymała i dała córeczce/synkowi klapsa po którym to wydarzeniu dziecko doszło do siebie za następne 5 minut, a matka zaś dopiero po dwóch latach, w tym rok trwającej psychoterapii....
            • koza_w_rajtuzach Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 19:47
              gazeto, a co Ty masz z tymi klapsami? Bo co rusz poruszasz ten temat. Kręcą Cię klapsy czy jak?
              • gazeta_mi_placi Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 20:17
                Uważam, że współczesnym niewychowanym dzieciom przydałyby się, a mamy od niedawna durny zakaz.
                • koza_w_rajtuzach Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 20:21
                  a gdzie Ty widzisz tyle tych niewychowanych dzieciaków? Większość dzieci jest w porządku, ale każdemu zdarzają się kryzysy i gorsze dni. Mi się moich dzieci nawet by nie chciało klapsować, nie wiem po co miałabym to robić.
                • memphis90 Re: k..wa , zjedz tego loda... 29.05.12, 22:24
                  Taaa, bo poprzednie nagminnie klapsowane pokolenie to wzór cnót i kultury osobistej... Za przestępczośc też odpowiadają rozwydrzone pięciolatki.
            • joshima Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 20:09
              gazeta_mi_placi napisała:

> Nie ma ludzi idealnych, nawet człowiek zwykle dobry i spokojny jeden jedyny raz
              > może się wkurzyć, czy to przekreśla go na zawsze jako dobrego rodzica?
              Wkurzyć się to jedno. Nie panować nad emocjami to co innego.
              • gazeta_mi_placi Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 20:13
                Ty zawsze w każdej jednej chwili panujesz i panowałaś nad emocjami? Gratuluję smile
            • mamula_to_ja Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 23:43
              ojtam ojtam.
              Gazeta.
              My matki nie mamy telewizorów, nie dajemy klapsów, traktujemy 3 latki na równi z 30latkiem. Jesteśmy ostoją spokoju i cierpliwości. Zawsze mamy czas i biegamy na szpilach.
              Jesteśmy współczesną partnerską ale jednak kobiecą szalenie wersja... żon ze Stepford! wink

A Ty szukasz dziury.

Przywyknij! wink
      • mikams75 Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 10:34
        tez mi kara dla dzieciaka... wink))
        a mamusia musiala pozniej dziecko przebierac, myc, prac ciuchy i jeszcze pilnowac zeby dziecko wypackane sokiem za blisko do niej nie podeszlo bo i jej ciuchy by sie lepily.... Nie wspomnie o krzesle, dywanie czy co tam bylo w poblizu.
        No to miala mamusia zajecie big_grin
        • joshima Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 15:29
          mikams75 napisała:

> tez mi kara dla dzieciaka... wink))

No faktycznie żadna. To tylko publiczne poniżenie. Rozumiem, że ty byś się śmiała, gdyby Ciebie tak potraktować.
          • mikams75 Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 15:36
            nie, ja bym sie nie smiala, ale wcale by mnie nie zdziwilo, gdyby dla dzieciaka takie oblewanie bylo bardzo zabawne i chcialoby jeszcze.
            • joshima Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 15:50
              No tak . Dziecku przecie ż bliżej do głupiej małpeczki niż do człowieka...
              • gazeta_mi_placi Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 16:50
                W pewnym wieku tak.
                Wystarczy przejść się na plac zabaw gdzie są malutkie dzieci.
              • mikams75 Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 19:32
                no tak bywa, ze to co dla doroslych jest nieprzyzwoite i wkurzajace to dziecko po prostu bawi. To jest normalne.

Nie wiem czemu potraktowalas moj post tak smiertelnie powaznie jesli sa w nim emotikony.
      • kiniox Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 11:50
        Jednak, o czym ogólnie wiadomo, Agnieszka Osiecka nie była wzorem milości macierzyńskiej smile
        • gocha500 Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 14:08
          mnienajbardziej rozbrajaja matki w piaskownicy czy na placu zabaw pilnujace swych pociech!
          dzieciaki strasznie agresywne,mania na twarzy i w oczach(moja to ucieka przed takimi,ja z reszta tez bym do takich nie podchodzila)dra sie na siebie jak oszalale,wyrywaja rzeczy,obsypuja piachem a mamuski dra sie jeszcze glosniej zostaw to bo ci przyp....le,bo w dupe dostaniesz,chcesz w leb dostac itp itd mozna by mnozyc!ale najlepszy tekst w ich ustach to ten jak miedzy soba gadaja i sie zala no po kimz to dziecko takie jest,no czemu ono sie tak zachowuje.
          rece nogi opadaja!
          • wasylkap Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 15:02
            A gdzie Wy z dziećmi chodzicie ? smile Na przestrzeni 4 lat, byłam na wielu placach zabaw. Nigdzie nie słyszałam takich tekstów, nawet na osławionej warszawskiej pradze wink
            Wszędzie matki/babcie/nianie, raczej dbające o dzieci, bawiące się z nimi. Czasem któraś zmęczona, krzyknie na jakiegoś małego buntownika, ale tekstów jak powyżej nigdy nie słyszałam.
            • gocha500 Re:wasylkap... 23.05.12, 15:20
              no wystarczy ze wyjde za blok na plac zabaw i juz sa ciekawe teksty jakprzyjda oczywiscie mlode mamuski!niektore w moim wieku!nie czasem slow brakuje!
              sa rtez tatusiowie i mamusie ktorzy to totalnie nie zwracaja swojemu dziecku uwagi na to ze bije inne,ze zjezdza na zjezdzalni zanim zdazy zjechac inne dziecko czesto z buciorami na twarz jak sie ktoremus zachcialo zjezdzac na brzuchu!popychanie na placu zabaw jest dosc powszechne!a jak ktos na ten mostek ruchomy wskoczy to te mniejsze dzieciaki fruwaja pol metra nad nim tak sa odpbite!
              masakra!
              nie wiem czy ja mam pecha zyc w takim otoczeniu czy co ale to wszytko jak dla mnie troche nienormalne uncertain
              • wasylkap Re:wasylkap... 24.05.12, 13:31
                Nigdy nie słyszałam takich tekstów do dzieci, a bywam w różnych miejscowościach : dużych i małych, biednych i bogatych.
                Zachowania, o których piszesz, też w sumie uważam za normalne.Przepychanie, wyrywanie zabawek, popychanie jest na porządku dziennym, ale zawsze opiekun reaguje, ustawiając agresora do pionu. W skrajnych sytuacjach, jeżeli w danym momencie nie jest w stanie zapanować nad zachowaniem dziecka, zwyczajnie wychodzi z placu zabaw, ale bez żadnej agresji w stosunku do niego.
                Mam dwoje dzieci w wieku 4 i 2 lata i kiedy moje dzieci sa np. na karuzeli i chce dosiąść się starsze dziecko od razu uprzedzam, że nie wolno kręcić szybko. Jeżeli to moje chcą się dosiąść do starszyzny tłumaczę im, że teraz karuzela kręci się szybko i trzeba poczekać, aż większe dzieci skończą się bawić. W ten sposób unikam stresu, ze mojemu dziecku coś się stanie i jednocześnie nie przeszkadzam bawić się innym.
                Dlatego zwyczajnie dziwię się, że spotykasz się w miejscach publicznych z takimi zachowaniami/wypowiedziami dorosłych
                • gocha500 Re:wasylkap... 24.05.12, 21:10
                  no widzisz jest kila takich ewenementow!
                  wiem jakie sa normalne zachowania dzieciakow ale to trzeba widziec wyraz twarzy i oczy tych dzieciakow to jest czysta agresja polaczoa wrecz z jakas nienawiscia!
                  a ostatnio dzieciak ktory dostal ochrzan chodzil dookola piaskownicy i dokuczal innym bawiacym sie dzieciom tracajac je lopatka,mojej przerysowal reke az zakwiczala!
                  matka ozywiscie bez reakcji!

ja wiem ze dzieciaki wariuja biegaja,brykaja ile sie da ale na zle zachowania trzeba reagowac a tu reakcja jest rzadko!
                  jak pisalam o tm zjezdzaniu na zjezdzalni to mialam tez min na mysli moja core ktora zostala skopana 2 razy przez chlopaczka ktory nie patrzyl ze nie zdazyla zjechac nawet jeszcze na dol(zjezdzala na brzuchu) i dostala o malo co w twarz burtami,ale przybiegala do mnie ze boli ja raczka jak skapnelam sie ktory jest tatus tego mlodego to zwrocilammu uwage to dopiero przywracal do pionu synka z tym ze gadanie nie pomagalo-jak sie ignoruje zawsze takie zachowania to jak dzieciak ma reagowac!
                  • mamula_to_ja Re:wasylkap... 24.05.12, 23:39
                    kurcze...wyjątkowy pech.
                    Sporadycznie może cos mi się tam gdzies takiego przytrafiło.
                    Ale na pewno nie często.
                    A już nie że to reguła.
              • camel_3d Re:wasylkap... 24.05.12, 21:23
                gocha500 napisała:

> no wystarczy ze wyjde za blok na plac zabaw i juz sa ciekawe teksty jakprzyjda
                > oczywiscie mlode mamuski!niektore w moim wieku!nie czasem slow brakuje!

najwyrazniej masz pecha...
          • minerwamcg Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 18:23
            Gdzież Ty spotykasz takie dzieci i takie matki??? Bywamy z córką na placach zabaw, ale tam i dzieci normalne, i rodzice (babcie, nianie etc.) przypominają cywilizowanych ludzi... Gdzie tak jest???
      • mamatin Re: k..wa , zjedz tego loda... 25.05.12, 01:58
        > Oj, zaraz tam patologia i pech co do rodziny smile Agnieszka Osiecka wylała córce
        > Agacie Passent na głowę sok pomarańczowy z bardzo podobnego powodu. Kupiła jej
        > na promie za głębokiej komuny, był drogi, a mała stwierdziła, że gorzki, no to
        > mamę nieco poniosło...

Agatę Passent wychowywał podobno ojciec i jego druga żona, ciekawe dlaczego.
      • memphis90 Re: k..wa , zjedz tego loda... 29.05.12, 22:22
        Nie wiadomo, kogo Ty widziałeś na ulicy, może też artyst
        > ów jakichś smile
        Taaaa, jak ktoś rzuca przy dziecku kur...mi, to niewątpliwie jest przedstawicielem jakichś elit. Intelektualistów. Artystów. Jasne.
    • gazeta_mi_placi Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 16:45
      Może ta Mama to uboga osoba dla której 1 euro to faktycznie dość dużo.
      W nerwach można powiedzieć różne słowa.
      • minerwamcg Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 18:29
        gazeta_mi_placi napisała:

> Może ta Mama to uboga osoba dla której 1 euro to faktycznie dość dużo.

To mogła dojeść sama, co za problem. Regularnie dojadam lody po młodej, nie dlatego, żeby mi było szkoda dwa pięćdziesiąt za gałkę, tylko że nie lubię, jak się takie pyszne pistacjowe marnują smile
        • malwisul Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 21:36
          minerwamcg napisała:

> gazeta_mi_placi napisała:
          >
          > > Może ta Mama to uboga osoba dla której 1 euro to faktycznie dość dużo.
          >
          > To mogła dojeść sama, co za problem. Regularnie dojadam lody po młodej, nie dla
          > tego, żeby mi było szkoda dwa pięćdziesiąt za gałkę, tylko że nie lubię, jak si
          > ę takie pyszne pistacjowe marnują smile

jakiś czas temu obiad mój i córki był na jednym talerzu bo wiedziałam że na 100% za 5 min córa zacznie uciekac i krzyczec że jest najedzona a z doświadczenia wiedziałam że choc bym stanęła na głowie to i tak nic nie da, dlatego czekałam no i jadłam big_grin
      • joshima Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 20:11

> Może ta Mama to uboga osoba dla której 1 euro to faktycznie dość dużo.
        > W nerwach można powiedzieć różne słowa.

Powiedziała bezdzietna mądralińska

• gazeta_mi_placi Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 20:19
          I co z tego, że bezdzietna? Jak mawiała (dzietna! matka dwójki dzieci) polska aktorka: "Po porodzie mądrości nie przybywa, tylko czasu ubywa i trzeba się spinać ze wszystkim" smile
          Pozdrawiam serdecznie smile
    • jagienka75 Re: k..wa , zjedz tego loda... 23.05.12, 18:22
      Nie tak dawno podobny wątek był tutaj.
      Miłej lektury.

forum.gazeta.pl/forum/w,567,135483619,135483619,Rzeczy_jakie_mowia_rodzice_do_swoich_dzieci_.html
      • camel_3d Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 21:22
        nie chce mi si enawet tego czytac...

najgorsze co powiedzialem do mlodego, to ze mala pierdolka jest...

a i raz powiedzialem..na stetne "co?" - go..no smile) i zaczalem sie smiac...

i taka tez odpowiedz uslyszalem przy najblizszej okazji, kiedy zapytalme "co?" smile
    • jestem_fajnou_mamou a ty? 23.05.12, 19:41
      No i co w związku z tym?
      Jeszcze niedawno sam opisywałeś jak siłą władowałeś swojemu dziecku serek do buzi i kazałeś połknąć. podejrzewam, że z boku wyglądało to gorzej niż tekst tej babki.
      • anten_ka Re: a ty? 23.05.12, 19:55
        Najbardziej są zawsze zbulwersowane bezdzietne osoby, które nie mają pojęcia,że rodzicem się jest 24h i czasami przychodzi takie 5 min kiedy człowiek wybucha. Może ta mamusia ledwo wiąże koniec z końcem i wyrwała ostatni grosz, żeby zrobić dziecku radość, lub żeby mieć spokój bo pewnie wołał w sklepie "mama loda , mama loda" i mamusia loda kupiła. A małolat olał i mu się odechciało, za to mamuśkę nerwy poniosły. Nie znacie całej sytuacji.
        Ja od kiedy mam dzieci nie wtrącam się w takie rodzinne rozmówki bo wiem, że dzieci potrafią nawet świętego wyprowadzić z równowagi. Nie ma też co oceniać osoby po jednym wypowiedzianym,w nerwach, zdaniu!!!!

• joshima Re: a ty? 23.05.12, 20:14
          anten_ka napisała:

> Najbardziej są zawsze zbulwersowane bezdzietne osoby
          W tym wątku są prawie same dzietne. Jedyna bezdzietna nie jest zbulwersowana.
        • gazeta_mi_placi Re: a ty? 23.05.12, 20:15
          No widzisz, ja jestem bezdzietna i akurat rozumiem, że każdy człowiek (bezdzietny i dzietny) nawet najspokojniejszy na co dzień może raz wybuchnąć i niekoniecznie oznacza to że jest złym/toksycznym człowiekiem (złym rodzicem) a np. dzietna Joshima tego nie rozumie.
          • anten_ka Re: a ty? 23.05.12, 20:33
            Nie mówimy tu o pojedynczych przypadkach wyrozumiałości, trochę generalizuje mówiąc o ludziach bezdzietnych ale niestety takie są moje obserwacje na co dzień.
      • dzoaann Re: a ty? 23.05.12, 21:31

dokladnie, ale wiesz, camelek i tak ma sie za lepszego , bo jego misiu dresow nie nosi...
        --
        https://images.okazje.info.pl/p/inne/4786/th100/pluszak-looney-tunes-diabel-tasmanski-24-cm.jpg
        • camel_3d Re: a ty? 24.05.12, 21:05
          coz, ja nie mowie do dzeicka k..w zjedz ten serek bo zaplacilem za niego.

masz racje, nie nosi dresow do przedszkola... sa inne wygodne ubrania.
      • camel_3d Re: a ty? 24.05.12, 21:06
        sa inne intencje...
        trzeba miec inteligencje pomaranczy zeby nie dostrzec roznicy miedzy:

zjedz k...wa tego lota bo 1€ zaplaciam
        od
        chciale rozpakowac serek to masz teraz zjesc, jedzenie nei jest do zabawy...

> No i co w związku z tym?
        > Jeszcze niedawno sam opisywałeś jak siłą władowałeś swojemu dziecku serek do b
        > uzi i kazałeś połknąć.
        podejrzewam, że z boku wyglądało to gorzej niż te
        > kst tej babki.
        • joshima Re: a ty? 24.05.12, 23:14
          camel_3d napisał:

> sa inne intencje...
          > trzeba miec inteligencje pomaranczy zeby nie dostrzec roznicy miedzy:
          >
          > zjedz k...wa tego lota bo 1€ zaplaciam
          > od
          > chciale rozpakowac serek to masz teraz zjesc, jedzenie nei jest do zabawy...

No cóż. Oceniam swoją inteligencję wyżej niż u pomarańczy a mimo to nie dostrzegam większej różnicy. Sorry camel, ale sam się zapędziłeś.
        • mamula_to_ja Re: a ty? 24.05.12, 23:18
          jedyna róznica jaka tu jest to ta ku....
          Bo w samym tym co dziecko zrozumie nie ma róznicy.
          I tak mu nakazują jeść i tak.
          Więc generalnie jak dla mnie to w zasadzie nie ma różnicy pomiędzy tymi przykładami.
          Co dziecko obchodzi czy te lody ma zjeść bo kosztowały (i nie marnujemy kasy), czy ma zjeść serek (bo nie marnujemy jedzenia).

A sama ku....
          No cóż.
          Bywa że się chlapnie.
          • camel_3d Re: a ty? 25.05.12, 07:10

> A sama ku....
            > No cóż.
            > Bywa że się chlapnie.
            >

U niektorych bywa..a u innych nie bywa....
          • joshima Re: a ty? 25.05.12, 07:42
            mamula_to_ja napisała:

> jedyna róznica jaka tu jest to ta ku....
            > Bo w samym tym co dziecko zrozumie nie ma róznicy.
            > I tak mu nakazują jeść i tak.
            I to w dodatku z tego samego powodu. Żeby się nie zmarnowało.
            • camel_3d Re: a ty? 26.05.12, 03:21
              no mowie.... pomarancza...
        • dzoaann Re: a ty? 25.05.12, 11:42
          ja nie widze zadnej roznicy, poza tym, ze kur..mi nie rzucales, choc tego przeciez nie wiemy, bo nikt kolo ciebie nie stal i nie slyszal.
    • saguaro70 Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 19:20
      Moje dziecko by powiedziało po prostu- spier....aj.
      • joshima Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 20:52
        I sądzisz, że powinnaś się tym chwalić?
      • camel_3d Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 21:07
        fajnie wychowane...

> Moje dziecko by powiedziało po prostu- spier....aj.
    • mamula_to_ja Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 20:49
      Ech.
      Skąd ja to znam.
      Ale chcesz? Naprawdę tak bardzo. Ale zastanów się.
      Ale na pewno na pewno?

Ależ tak tak TAK. Pragnę marze chcę!

A potem...

"przechciało mi się..."

I człowieka krew zalewa.
      Od góry do dołu i od dolu do góry
      • camel_3d Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 21:09
        czesto bywa tak, ze mlody cos chce, apotem nie moze zjesc..akurat mi to ni eprzeszkadz, bo uwazam, ze jesc trzeba tyle ile mozna..a nie tyle ile oczekuja od nas inni..to ze kulka loda jest pilki do tenisa ziemnego nie znaczy ze ma ja zjec skoro juz nie moze... tylko chyba niektorzy maja jeszcze mentalnosc z PRL...
        • mamula_to_ja Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 23:15
          hi hi hi.
          Byc może i mam wink
          Ale wierz mi że moja córka potrafi zmienić zdanie nawet zanim zacznie jeść (jeśli już o tych przykladowych lodach mówimy).
          Pracujemy nad tym.
          Aczkolwiek bywa że i mi puszczą nerwy.
          Nic chwalebnego.
          Ale jestem tylko człowiekiem wink
          • camel_3d Re: k..wa , zjedz tego loda... 25.05.12, 07:12
            mamula_to_ja napisała:

> hi hi hi.
            > Byc może i mam wink
            > Ale wierz mi że moja córka potrafi zmienić zdanie nawet zanim zacznie jeść (jeś

Nieee...z ta mentalnoscia to myslalem o tej mamie od " ku.wa, zjedz tego loda" a nie o tobie... smile))
        • joshima Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 23:15
          camel_3d napisał:

> czesto bywa tak, ze mlody cos chce, apotem nie moze zjesc..akurat mi to ni eprz
          > eszkadz
          Pod warunkiem, że to nie jest serek...
          • camel_3d Re: k..wa , zjedz tego loda... 25.05.12, 07:13
            Pod warunkiem, ze to nie jest kolejny dla zabawy otworzony serek ...fakt....
            • dzoaann Re: k..wa , zjedz tego loda... 25.05.12, 11:44
              taka zabawe zwyczajnie mozna przerwac wczsniej, a nie potem terroryzowac dzieciaka, zeby zjadl, bo tatus sie wkurzyl.
              • camel_3d Re: k..wa , zjedz tego loda... 26.05.12, 03:22
                mozna przerwac, dajac dzeicku do zroztumienie, ze ma to teraz zjesc...
                bardzo skutecznie przerwalo to zabawe...
                • joshima Re: k..wa , zjedz tego loda... 26.05.12, 10:25
                  Moralność Kalego
    • lykaena Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 21:50
      Bardzo a propos
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eqzi-YZEaCI
      • malwisul Re: k..wa , zjedz tego loda... 24.05.12, 22:11
        lykaena napisała:

> Bardzo a propos
        > rel="nofollow">www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eqzi-YZEaCI

bo prawda jest taka że wszystko zależy w jaki sposób do dziecka rodzic mówi... i ma tu znaczenie cała komunikacja- werbalna i niewerbalna. Tekst np. ty brudasie można powiedziec w sposób łagodny, "śmieszny" w żaden sposób nie obraźliwy a można też powiedziec inaczej... przekleństwa używane na co dzień w domu też są przez dziecko uznawane jako norma.. właściwie nie będę się rozwijac ale dużo o tym by pisac można.
        • camel_3d Re: k..wa , zjedz tego loda... 26.05.12, 03:23
          no mysle, ze raczej "ku.wa" bedzie ciezko w fajny i wesoly sposob powiedziec... choc pewnie komus si emoze udacsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka