Dodaj do ulubionych

przepuklina

09.07.12, 12:50
Podczas wakacji u babci moja córeczka źle się poczuła więc poszły do lekarza. Okazało się, że ma anginę. Ale najgorsze jest to, iz lekarz jak tylko zobaczył moją córkę ( 5 lat) stwierdził u niej przepuklinę. Potem oczywiście zbadał ją pod tym kątem, podobno ma ją prawdopodobnie od urodzenia. Ten lekarz widział córkę pierwszy raz, lekarze, którzy leczyli córkę nigdy nic mi nie zasugerowali. Zła jestem bo przepuklina jest duża- można wyczuć palcem dziurę w brzuchu podczas ucisku. Córka miała zawsze dość wydęty pępek i brzuszek ale nigdy się na nic nie skarżyła. Chorowała pewnie jak każde dziecko: jakieś przeziębienia, wirusy, standardowe choroby przez 5 lat. Na bilansach wypadła wzorowo. To moje pierwsze dziecko i nawet nie przypuszczałam, że może mieć przepuklinę. Co się robi w związku z tym, jak to się leczy, czy musi być operacja? Proszę o porady.
Obserwuj wątek
    • hesperia1 Re: przepuklina 09.07.12, 13:02
      Właśnie dwa tygodnie temu syn miał zabieg.Na bilansie lekarz też nic nie zauważył.Zauważyłam ja kiedy po wysiłku przepuklina powiększała się.Musisz iść do pediatry po skierowanie do poradni chirurgicznej.
      • ola_mi Re: przepuklina 09.07.12, 13:44

synek 5,5 roku ma przepuklinę od urodzenia. Ale w naszym przypadku, każdy lekarz tego się czepiał. Po prostu am pepek wielkości połowy czereśni.
        Nigdy nie rozło to ani przy płaczu a ni powysikłu, abiega bardzio dużo, jedzi na rolkach, rowerze, hulajnodze.
        Jak się dotknie paluchem pepka, to czuć niezamknięty pierścień.
        16 lipca idziemy do lekarz, by wyznaczyć termin zabiegu. Do 4 rż. było czekanie a nuż pierścień sam się zamknie, Teraz juz tylko zabieg pozostał.
        Córka prawie 2 latka....zaczyna cierpieć na to samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka