Dodaj do ulubionych

pruchnica vs otylosc

10.08.12, 11:55
Z wczorajszej rozwmowy ze znajoma...

Z: musze z M. isc do dentysty, ma zrobila mu sie dziurka w zebie. Za duzo slodyczy je. Trzeba wyleczyc
Ja: no, a kiedy pojdzeici do dietetyka? ma wyraznie za duza nadwage.
Z: A z tym mozemy jeszcze poczekac, pojdzei do szkoly to wyszczupleje...

no i juz..prochnice trzeba leczyc od razu.. otylosc... jakos to bedzie.... fajnie....

(jakby co: dziewczynka nie jest chora. ona ciagle cos slodkiego je. Na placu zabaw ciagle od mamy bierze ciastka, czekoladki... zamiast np jablek czy innych owocow..)..
Obserwuj wątek
    • camel_3d prOchnica:))) 10.08.12, 11:56
      sorry
    • majarzeszow Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 12:11
      az zeby zabolaly od tej prUchnicy smile))

fakt, pani powinna się zainteresować nadwagą corki i zmienic menu podworkowe.
    • ochra Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 12:13
      Pewnie matka też obżera się słodyczami, co tu się dziwić...
      • camel_3d Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 14:33
        no wlasnie dziwne, ale wyglada normalnie.... nie wyglada jakby miala jakas straszna nadwage
        • drzewachmuryziemia Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 18:08
          dajcie spokój, ja też się obżeram, ale dziecku nie daję! (po kryjomu to robię hehe, zadnej nadwagi nie mam, powiedziałabym nawet, ze wręcz przeciwnie) samemu sobie krzywdę mozna sobie robic, skoro ktos tak wybiera, ale dziecku nigdy
    • afro.ninja Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 12:28
      Nie wiem jak to jest u starszych dzieci, ale tak do trzeciego roku, otylosc u dzieci moze sie podobac, a na pewno nie traktuje sie jej jako cos powaznego. Ludzie lubia kiedy ich dzieci jedza, rodzice faktycznie mysla, ze problem zniknie jak dzieci pojda do szkoly. W ogole ten poglad "szkola to za nas zalatwi" jest znany przeciez od pokolen.
      Obserwujac place zabaw,, wiecej jest dzieci szczuplych niz grubych, grube bardzo rzucaja sie w oczy, ale sa to zazwyczaj starsze dzieci.
      • illegal.alien Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 12:38
        > Obserwujac place zabaw,, wiecej jest dzieci szczuplych niz grubych, grube bardz
        > o rzucaja sie w oczy, ale sa to zazwyczaj starsze dzieci.

Ja niestety mam odwrotne spostrzezenia - mieszkam w Wielkiej Brytanii i ostatnio mi sie rzucilo wlasnie w oczy, ze dzieci grubszych jest wiecej niz szczuplych. Nie mowie tu o monstrualnie otylych, ale ogolnie bardzo malo jest dzieci szczuplych czy chudych - wiekszosc jest raczej okragla.
    • mikams75 Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 12:40
      bo dentysta potrzebny, sama nie wyleczy zebow dziecku.
      A dietetyk w zasadzie niepotrzebny. Wystarczy w tym wypadku odstawic slodycze, zadna filozofia.
      A w szkole wyszczupleje jesli mu nie bedzie slodyczy do plecaka pakowac. Bedzie dziecko wieksza czesc dnia poza domem (zasiegiem dokarmiajacej mamusi) to schudnie.
      • anel_ma Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 12:59
        za to bedzie miało w zasięgu sklepik szkolny ze słodyczami, a mama pewnie nie pożałuje na batonik, a drugi pewnie zapakuje i tak z kanapka do plecaka
    • dzoaann Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 14:40
      no i? rozmawiaj ze znajoma, anie obgadujesz w necie....
    • aniasa1 Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 15:42
      kiedys myslalam ze takie poglady mialy poprzednie pokolenia, ale niestety chyba bylam w bledzie.....
    • budzik11 Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 16:38
      No i co? Dziura w zębie boli, otyłość nie, więc nic pilnego. Dość proste.
      Ale swoją drogą - z moich obserwacji (mam dziecko w szkole) wynika, że w szkole dzieci raczej tyją, nie chudną.
      • paliwodaj Re: pruchnica vs otylosc 10.08.12, 19:47
        jak pojdzie do szkoly to nie wyszczupleje a nabawi sie kompleksow, bo inne dzieci jednak wredne sa, pozniej depresji , az wpadnie w anoreksje , to wtedy zapytasz kiedy do psychologa i psychiatry.
        Szkoda dzieciaka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka