bejbi30
05.09.12, 10:45
witam! jestem mama blizniat. prosze Was o pomoc, na forum "blizniaki i wiecej" nie doczekalam sie odpowiedzi, a sprawa naglaca.
po kilku probach udalo mi sie calkowicie odpieluchowac synka-najpierw byl nocnik, od jakiegos czasu chce tylko zalatwiac sie do muszli, siedzi na nakladce. coreczka odmawiala siadania na nocnik, po kilku probach odpieluchowania jej odkrylam, ze woli nakladke na muszle. i tu pojawil sie problem... nie moge odpieluchowac corki, bo synek... jest zazdrosny? nie wiem, jak to interpretowac, ale uwaza, ze muszla jest jego i tylko on ma prawo do siedzenia na muszli. przyklad-wysadzam corke, on od razu tez chce siku/kupe (mimo ze siedzial 5 minut wczesniej). dotyczy to tez nas-kiedy my idziemy o wc, on tez chce. nie mamy jak wziac sie za corke, bo co ja sadzam, maly tez chce!! probowalismy mu tlumaczyc, ze muszla klozetowa jest jedna, a nas jest czterech (my+dzieci). nie da rady. probowalismy tez corce wytlumaczyc, by najpierw sikala do nocnika, a jak sie nauczy to ja przesadzimy na nakladke-nie chce. sytuacja patowa. doswiadczone mamy-pomozcie!!