Dodaj do ulubionych

Sen rocznego dziecka

09.10.12, 20:10
Moje drogie poradżcie jak zachęcić dziecko aby po obudzeniu się o 5.30 jeszcze pozostało w łóżeczku i spało( dodam że zasypia o 19.30) ? Kolejny dzień z rzędu synek budzi się i nawet jeśli dostaje poranny kleik następuje wrzask taki że oboje z mężem wybudzamy się na równe nogi. Jeszcze miesiąc temu zasypiał o 20ej i budził się o 7ej ale od 2 tygodni zasypia o 19.30 i nie ma siły aby wydłużyć porę kładzenia spać. Rozumiem wczesne kładzenie się spać ale co można robić o 5.30 kiedy oczy się zamykają a bajek w telewizji jeszcze nie ma ?
Obserwuj wątek
    • ania.stp Re: Sen rocznego dziecka 09.10.12, 20:16
      U nas Maluch wstaje około 6. Ja akurat już jestem na nogach, ale spokojnie przez troszkę zajmie się sobą. Dostaje książeczki i ogląda. W ogóle to łóżeczko stoi tak, że jednym rogiem (mniej więcej) dotyka parapetu. Na parapecie, w zasięgu ręki Malucha, leżą książeczki i różne inne ulubione rzeczy do zabawy. Czasem jest tak, że jak ja się budzę, to Maluch przegląda rożne rzeczy w łóżeczku i tak naprawdę nie wiem, o której się budzi, bo oczy ma już szeroko otwarte.
    • minimikro Re: Sen rocznego dziecka 10.10.12, 07:51
      No niestety jak masz wieczór dla siebie, to rano nie pośpisz. smile Znam ten ból. wink Ja mojemu daję książeczki i kolorowe pisma - dosyć długo potrafi zająć się oglądaniem.

PS. Z tymi bajkami to Ty na serio?...
      • joanmary Re: Sen rocznego dziecka 10.10.12, 10:37
        Mój syn książeczką zajmie się 5 min nie dłużej , tak samo z gazetą. Szybko się nudzi. Z bajkami nie żartuję ogląda je na Babyfirst , oczywiście z przerwami na przyjście do sypialni do mnie. Istny diabeł. I tak od 6ej do 19ej włączając w to wrzaski histerie i marudzenie
    • marygirl Re: Sen rocznego dziecka 10.10.12, 12:26
      taki model, moj ma 15 mies, chodzi spac ok 20:30 a wstaje koło 6, kilka razy tylko udało sie że pospał do 7.Za to mamy taki problem ze w nocy budzi sie około 4 razy lub wiecej,nie wiem czemu, nie z głodu, chyba bardziej z przyzwyczajenia do tego ze w nocy pije wode z butli bo jak ja dostanie to pociagnie i zaraz zasypia....czasami i 7 razy sie obudzi ale sa i noce ze tylko 2. cóz, tez czekam kiedy sie wyspiesmile
      • joanmary Re: Sen rocznego dziecka 10.10.12, 20:31
        Mój synek budzi się rzadko , jeśli już to raz w nocy płacząc przez sen i nawet jeśli dostaje butlę z mlekiem ( co zazwyczaj go uspokaja) wtedy długo się go usypia trzymając go na rękach bo inaczej nie da rady. Chyba muszę kłaść się o 21ej żeby wstać wyspana o 6ej.
        • marygirl Re: Sen rocznego dziecka 11.10.12, 08:54
          ja czasami padam przed 21 smile

www.suwaczki.com/tickers/f2wltgf6p5zmop0x.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka