Dodaj do ulubionych

żurawit junior - pyt

16.11.12, 14:46
Czy można dziecku 2 letniemu podać ten preparat, dodam że w aptece Pan stwierdził że tak mimo iż jest napisane że od 3 r. ż bo to suplement diety ale nie wiem co na to lekarze. Pytam bo może spotkaliście się z ich opinią nt tego leku.
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: żurawit junior - pyt 16.11.12, 15:35
      Dzisiaj kupiłam swojej 6 latce,bo okazało się,że ma piasek w nerkachsadPani powiedziała,że moge jej podawać 2 razy dziennie(oczywiście dodatkowo do Furaginu).Gdybym musiała podawać swoej 2 latce tez bym podała(jeden raz dziennie)To głównie wit C.
    • klubgogo Re: żurawit junior - pyt 16.11.12, 20:12
      Podaję córce różne preparaty żurawinowe od 2,5 rż., lekarz powiedział, że nie ma to znaczenia jakie, tylko o ile dorosły przyjmuje np. 2-3 tabletki dziennie, dziecko dostaje 1. Wybieram zwykle takie, które jest w stanie połknąc, kapsułki odpadają. Sok żurawinowy nie przejdzie, żurawinę suszoną czasami podjada, ale na pewno nie zje garści dziennie, więc pozostają preparaty apteczne.
    • ingusionek Re: żurawit junior - pyt 16.11.12, 20:35
      A nie lepiej podać suszoną żurawinę i sok żurawinowy?
      • ga-ti Re: żurawit junior - pyt 17.11.12, 09:59
        Pewnie lepiej, ale na przykład moja córka soku nie wypije, herbatek też nie, a żurawinek zje kilka, to za mało jeśli coś się dzieje nie tak. A syrop wypije bez narzekania.

Córka ma prawie 5 lat, ale młodszemu dziecku bym podała jeśli są wskazania.
    • mysialinda5 Re: żurawit junior - pyt 18.11.12, 21:13
      Jak chcesz witaminki to podaj Juvit. Zuravit to wit C tyle, że pozyskiwana z żurawiny. Nikt nie ma badań na to dla 2-latków, dlatego jest od 3. Juvit jest syntetyczną wit C i można nawet chyba od 3 mieś stosować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka