Dodaj do ulubionych

To może być fajny prezent na Mikołaja poradźcie???

23.11.12, 15:41
Pytanie nie ode mnie, ale od mojego brata, który dzieci nie ma i nie wie czy domek taki

allegro.pl/drewniany-domek-z-tarasem-pietrowy-lalki-akcesoria-i2815653764.html
byłby fajnym prezentem dla jego 4 letniej chrześnicy? Czy może jeszcze za mała, czym bawią się Wasze dzieci w podobnym wieku?
Rodzice dziewczynki uważają, że drewniane zabawki lepsze niż plastikowe dlatego wybór padł na ten domek.
Proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • meg.123 Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 16:00
      Bardzo fajny prezent. Czy dla czterolatki? Ciężko powiedzieć nie znając dziewczynki, jeśli jej ulubionym hobby nie jest niszczenie zabawek to może być. Jeśli jest z tych dzieci co lubią psuć wszystko co popadnie to poczekałabym jeszcze z rok.
      • dagmara-k Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 16:23
        moja ma 2,5 i nie niszczy tylko fajnie sie bawi drewnianym domkiem z mebelkami
        • bbuziaczekk Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 16:24
          Tak jak wyzej napisane. Prezent idealny dla 4 latki pod warunkiem ze nie jest psuja.
          • dzoaann Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 16:35
            eee, nie bardzo rozumiem, co ma niszczenie do tego? Jak psuja to zniszczy kazda zabawke. Sa jakies specjalne zabawki dla psujow?
            Domek drewniany jest fajny, dla 4 latki akurat.
            • ania3445 Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 26.11.12, 12:52
              W szczególności, że zabawki z drewna są jednak trudniejsze do zniszczenia niż te z plastiku.
    • bluea.nne Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 17:14
      bardzo fajny domek; moje córki dostały pierwszy domek i bawią się nim do dziś; zresztą innymi domkami teżsmile
      • bluea.nne Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 17:15
        miało być: dostały pierwszy domek mając 4 lata
    • anszetka Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 17:51
      Jesli dziewczynka nie ma jeszcze domku dla lalek to mysle ze ucieszy sie z takiego prezentu smile
      • eps Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 18:36
        super pomysl na prezent.
        Ja ma w domu 2,5 latke i juz by sie takim bawiła a 4 latka to na bank.
        • ella_nl Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 20:36
          Domek piękny. Dobry wybór. Moja córka ma 4 lata i bawi się takim domkiem praktycznie codziennie. Tyle że ma plastikowy.
    • piegoosek Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 20:57
      a moja ma identyczny i wcale sie nim nie bawi.. ale to jest taka dziewczynka, ktora w ogole nie bawi sie lalkami.. wiec zadna wyrocznia wink gdybym teraz wybierala, raczej wybralabym tai domek, do ktorego jest dostep od przodu, ten strasznie zle sie sprzata wink patrze ze swojego punktu widzenia, bo jakoze moja sie nim nie bawi, to on stoi i sie kurzy.. i zeby go wyczyscic mam sporo zachodu. serio wink
      wybralabym raczej cos w tym stylu:
      https://images.okazje.info.pl/p/inne/4846/nino-ideas-nino-domek-dla-lalek-.jpg
      • zjawa1 Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 23.11.12, 23:17
        Jesli dziewczynka lubi bawic sie w takie rzeczy, to prezent idealny.
        Porzadny, drewniany domek a nie tandeta chinska, plastikowa.
        Jak dla mnie-i syna rewelacjasmile
        • annniul [...] 24.11.12, 19:09
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • olc.iaa [...] 25.11.12, 12:33
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • mojemieszkanie24 Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 26.11.12, 13:10
              bardzo dobry pomysł. W ogóle trochę nie rozumiem waszego stwierdzenie: jeżeli NIE PSUJE ZABAWEK to niech kupi. Jak psuje ? Jeżeli się kupuje tandetę to jasne, że latwo jest to popsuć niechcący. Jeżeli 4-5 letnie dziecko celowo psuje zabawki to jest coś nie tak. To moze warto wtedy zacząć ( w końcu) uczyć szanować rzeczy i ponosić odpowiedzialnosć za zniszczoną zabawkę ( zniszczyłaś- nie masz). Jeżeli dziecko interesuje się nie tyle co niszczeniem a budowa zabawet to klocki lego proponuje.
    • chilus84 Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 26.11.12, 18:51
      Bardzo fajny domek. To oczywiście zależy od dziecka, ale na moje oko będzie to trafiony prezent.
    • granulka_3686 Re: To może być fajny prezent na Mikołaja poradźc 30.11.12, 19:49
      Dziewcyznki zawsze ciesza sie z domkow wiec i z takiego na pewno cieszyc sie bedzie. My mamy co prawda taki narożny aby mniej miejsca zajmował, ale ten tez wyglada super
    • anetchen2306 Re: odradzam 30.11.12, 21:13
      Domek drewniany owszem. Ale nie TEN model (zdaje sie, ze firmy Eichhorn). Ogladalam model z bliska i bylam zawiedziona jakoscia, solidnoscia i funkcjonalnoscia domku.
      Domek jest bardzo nieustawny: ciezko umiescic w nim dziecku jakiekolwiek sprzety (ze wzgledu na polokragly ksztalt i niskie "sufity", lalki dolaczone do domku sa "koszmarkami", sprzety trudno dziecku ustawiac po zakamarkach domu sad
      Konstrukcja domku, mimo drewna, wcale nie jest solidna. Moja owczesna czterolatka nie zakochala sie w nim sad
      Zdecydowanie lepszym domkiem jest tradycyjny pietrowy domek, z tylnymi scianami (sprzety nie wypadaja z niego, dziecku latwiej ustawiac drobne sprzety pod sciana).
      • aasia77online Re: odradzam 30.11.12, 21:18
        lalki koszmarne mówisz...
        Ulubione laleczki mojej córki, od zabawy nimi połamały już im się nogi ( po 1 roku częstego " siadania")
        od mikołaja chce nowe laleczki, już oglądałyśmy na allegro kolejne " koszmarki"
        ja polecam jak najbardziej
        • anetchen2306 Re: odradzam 30.11.12, 21:31
          ... mojej corce ani jej kolezankom do gustu nie przypadly. Jest wiele staranniej wykonanych laleczek. Dziewczyny okreslily je mianem "brzydkie" sad Nie trzeby kupowac zestawow, mozna sobie kupic sam domek i urzadzic tak, jak sie chce, z takimi lalkami, jakie dziecko sobie wybierze.
          Za taka cene oczekiwac nalezaloby czegos wiecej, zwlaszcza od tak znanej firmy.
          W internetowych niemieckich opiniach domek dostal zaledwie ocene dostateczna.
          • 1maja1 Re: odradzam 30.11.12, 22:13
            mi sie marzy taki domek dla mojej corki, piekny prezent pod choinke, moze marzenie sie spelni, kto wiewink
            www.amazon.de/gp/product/B001G8J78Q/ref=s9_simh_gw_p21_d0_i2?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=11B80Y74M30NWN9VB5Q1&pf_rd_t=101&pf_rd_p=463375173&pf_rd_i=301128
            a tu macie cudne lale do drewnianych domkow

www.amazon.co.uk/Melissa-Doug-Wooden-Family-Doll/dp/B0006NUI76/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1354309997&sr=8-1--

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3rl68x4hm0elb.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka