Dodaj do ulubionych

jaka paste do zębów

08.01.13, 20:37
jaka paste uzywac dla 16 miesiecznego dziecka. Do tej pory myłam jej zelem ziaja , ma 13 zebow alwe zauwazylam ze zabki sa zołte. czy powinnam zmienic paste ale na jak bo nie wiem czy z fluorem moze myc poniewaz corcia nie umie wypluwac pasty.
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: jaka paste do zębów 08.01.13, 20:49
      normalna aquafresh dla mlecznych zebów
      jak troche połknie to nic sie nie stanie
      • 1maja1 Re: jaka paste do zębów 08.01.13, 20:57
        my uzywamy weledy (nie zawiera fluoru), na przemian z elmex (ta raczej dla syna, bo wie, ze trzeba wypluwac).
        • bbuziaczekk Re: jaka paste do zębów 08.01.13, 23:18
          Elmex 0-6 lat
        • zuzinkas Re: jaka paste do zębów 08.01.13, 23:19
          u nas tylko Weleda w uzyciu..
      • agnieszka1985rok Re: jaka paste do zębów 09.01.13, 10:29
        my tez elmex, teraz kupiliśmy aqafreshsmile
      • andzia19837 Re: jaka paste do zębów 10.01.13, 20:51
        to narazie pozostane przy tej co mam a jak mala nauczy sie wypluwac to kupie z fluorem. Dzieki za rady
    • afro.ninja Re: jaka paste do zębów 09.01.13, 10:40
      kupilam bioreapir, mialam tez elmex, welede, lavere. Biorepair z nich wszystkich ma najbardziej neutralny smak, no i nie ma fluoru.
      • mruwa9 Re: jaka paste do zębów 09.01.13, 10:44
        pasta ma miec fluor (od 2 do 6 roku zycia 1000ppm fluoru, ponizej 2. roku zycia 500ppm fluoru). Jesli zalezy ci na zzdrowych zebach dziecka, to obowiazkowo kup paste z fluorem.
        • zuzinkas Re: jaka paste do zębów 09.01.13, 16:26
          ja ostatnio czytalam opinie przeciwne..
          tu masz przyklad, jak chcesz to podesle tez przyklady wloskie
          Fluor – pomaga czy szkodzi?

Na tropie idealnej pasty do zębów

tak wiec sa rozne opinie.. pozatym na zdrowie zebow nie ma wplywu tylko pasta do zebow ale rowniez jedzenie.. a jak wiadomo jedzenie i napoje (jesli ktos nie uwaza na co je) zawieraja mnostwo bialego cukru.. wystarczy zaczac czytac sklad produktow..
          • agnieszka77_11 Re: jaka paste do zębów 11.01.13, 16:51
            Też czytałam opinie, że ten fluor to tak na prawdę pic i nie prawda, że pasta musi go obowiązkowo zawierać, ponieważ to nie on wpływa na jakość zębów. A to czy zęby mamy bardziej lub mniej zdrowe to w głównej mierze zasługa genów, później odżywiania.
    • budzik11 Re: jaka paste do zębów 09.01.13, 13:25
      Pastą dla dorosłych, w odpowiednio mniejszej dawce - to rada naszej dentystki, która takie info przywiozła z ostatniej konferencji. Pasty dla dzieci się nie sprawdziły i teraz stomatolodzy (ci, którzy są na bieżąco z wiedzą) polecają dzieciom dorosłe pasty, z większa dawką fluoru.
      • krakusska Re: jaka paste do zębów 09.01.13, 13:46
        my uzywalismy dla dziecka pastę nenedent, to taka pasta bez fluoru, jak juz bedzie miec ok 2 lat polecam Elmex z odrobina fluoru
      • afro.ninja Re: jaka paste do zębów 09.01.13, 14:09
        budzik11 napisała:

> Pastą dla dorosłych, w odpowiednio mniejszej dawce - to rada naszej dentystki,
        > która takie info przywiozła z ostatniej konferencji.

co dentysta, to opinia. mnie dentysta, ktory leczy tylko dzieci, powiedzial, ze dopoki dziecko nie umie pluc, nie uzywac czesto pasty z fluorem, gora raz na tydzien.
    • joanna_poz Re: jaka paste do zębów 09.01.13, 13:57
      od samego poczatku elmex
      (mam 9 latka, bez ani jednej plomby, twierdzę więc, że to zasluga cudownego elmexuwink)
    • agnieszka77_11 Re: jaka paste do zębów 11.01.13, 16:37
      Lavera bez fluoru allegro.pl/lavera-pasta-bez-fluor-dla-dzieci-truskawka-malina-i2880757028.html
    • dwojedzieciija Re: jaka paste do zębów 11.01.13, 18:26
      Używaliśmy Elmexa, a teraz Lavery malinowo-truskawkowej (bez fluoru). Lavera jest droga ale bardzo wydajna dla malucha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka