Dodaj do ulubionych

Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 lat

29.04.13, 21:14
Pomóżcie. Córka dostała zaproszenie od 5 letniej koleżanki z przedszkola na urodziny. Może jesteście bardziej obeznani do jakiej mniej więcej kwoty robi się takie prezenty no i co... smile
Oczywiście do mamy zadzwoniłam i dowiedziałam się tyle, że młodą ucieszy cokolwiek ale bardziej w stronę zabawek..
Obserwuj wątek
    • eweliska18 Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 29.04.13, 21:46
      my robimy prezenty tak do 50 zl - gry planszowe, puzzle, pet shopy, kucyki filly, ksiązki, w naszym przedszkolu jest tak, ze jak dziecko robi urodziny to zaprasza cala grupe, od stycznia idziemy na 6 urodziny i to jeszcze nie koniec
      • listopadowka2008bis Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 29.04.13, 21:57
        Ja też staram się do 50 pln. Teraz w maju też się wybieramy na urodziny do 5latki i juz kupiliśmy taki zestaw:
        merlin.pl/Play-Doh-Zakrecona-cukiernia_Hasbro/browse/product/206,1032707.html
      • naomi19 Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 30.04.13, 01:14
        1250zł rocznie na prezenty dla obcych dzieci? To jakiś absurd, pomijając to, że co drugi weekend zajęty na kinderparty. Co to za nowomoda?
        • wro-tka Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 30.04.13, 21:08
          nowomoda?
          mam prawie 40 lat i też chodziłam na przyjęcia do koleżanek z przedszkola. więc jaka nowa?
          fakt, że wygląda to inaczej niż za moich czasów, ale z drugiej strony każda impreza dziś wygląda inaczej.

• igajos Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 30.04.13, 08:18
      Co do ceny prezentu, to zależy od tego, ile jesteś w stanie wydać. Wydaje mi się, że zazwyczaj prezenty to koszt 30-50 zł. Im bliższa znajomość, tym więcej jestem w stanie wydać. Córka dostała grę planszową, lalkę, grę komputerową, książkę, ale też od kolegi dostała kwiatka i zestaw żelowych brokatowych pisaków - hit, a cena przystępna.
      Ja albo robię torebeczkę na szydełku dla dziewczynki, albo kupuję mały zestaw lego friends, ostatnio kupowałam zestaw koralików do zaprasowania z hello kitty. A dla chłopca też najczęściej jakiś mniejszy zestaw lego. Chyba, że od rodzica dostaję informację, co jubilat by chciał. I np na życzenie obdarowanego kupowałam już zestawy plastyczne - dziurkacze ozdobne + żelopisy i nie pamiętam co jeszcze. Albo rękawice dla małego bramkarza.
    • slonko1335 Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 30.04.13, 09:20
      My akurat co chwilę na urodzinach pięciolatki jakiejś. Zamówienia zazwyczaj tego typu: kreatywne zestawy plastyczne, gadżety z Hello Kitty, puzzle, gry, pet shopy, koraliki, lego friends, gadżety z MonsterHigh(to od tych mających starsze siostry), gadżety z Barbie, kosmetyki do malowania, książki(to niestety rzadkość), torebeczki, spinki i akcesoria do włosów, pieczątki.
      Na prezent dla koleżanki/kolegi mojego dziecka z przedszkola wydaję ok. 25-30 zeta. Jak bliższa znajomość to do 50. Zbankrutowałabym chyba jakbym kupowała droższe-dzieciaki przynajmniej raz w tygodniu są na jakichś urodzinach....
    • mojemieszkanie24 Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 30.04.13, 19:46
      1. LALKA do samodzielnego wykonania
      2. domek z kartonu do samodzielnego malowania. Ekologiczny smile Na przykład taki jak w linku ale są różne rozmiary wzory...

allegro.pl/kartonowy-domek-dla-dzieci-do-malowania-i-zabawy-i3215145873.html
    • klubgogo Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 30.04.13, 20:40
      Ja kupuję zwykle Pet shopy za około 50-70 zł.
      • saszanasza Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 01.05.13, 11:16
        kupno petshopów ma sens jeźeli masz wiedzę że dziecko je lubi, w przeciwnym wypadku to wywalenie kasy w błoto bo za 50-70 zł. można kupić o wiele bardziej wartościowy prezent.
        ja ze swojej strony polecam tą grę: dladzieciaczka.pl/product-pol-1897-Club-2-gra-logiczna-dla-calej-rodziny-TM-TOYS.html
        gra przeznaczona i dla dzieci i dla dorosłych, ćwiczy inteligencję i logiczne myślenie. moja 5 latka bardzo ją lubi a i ja czasami się z nią "mierzę".
        poza tym są fajne książki, encyklopedie, my lubimy encyklopedie larousse, np. www.hachette.com.pl/p,moja-pierwsza-encyklopedia-przedszkolaka,476.html
    • szamanta Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 01.05.13, 13:39
      Moja najmlodsza ostatnio byla zaproszona do kolezanki na ur.1.5 roku starszej od niej, ma 4.5 roku, i mama powiedziala ,ze prezent ma byc symboliczny, bez szalenstw, tak wiec zakupilysmy małej zwykly namiot dzieciecy za 35 zł, w kazdym markecie czy sklepie dzieciecym mozna go zastac.Mala miała frajde bo jak go rozlozyla to ciągle w nim siedziala i miala w nosie juz goscismile
    • aleksandra1977 Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 01.05.13, 14:26
      np. piękną historię o niebieskiej niedźwiedzicy:
      bajkizbajki.pl/ksiazki/Niebieska-niedzwiedzica
    • kaskahh no. koraliki 16.07.13, 13:41
      www.ikea.com/pl/pl/search/?query=pyssla
      niekoniecznie te...

• mama-ola Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 16.07.13, 14:20
      Mogę powiedzieć, co ja kupuję smile Kupuję przez internet kilka pudełek tych klocków naraz i wrzucam na szafę. Jak moje dziecko zostaje gdzieś zaproszone na urodziny, ściągam z szafy i mam jak znalazł. Te klocki są uwielbiane przez moje dzieci. Ostatnio mi się zdarzyło, że po urodzinach zadzwoniła matka i powiedziała, że jej córka jest bardzo szczęśliwa, że dostała te klocki, bo o nich marzyła.
    • klubgogo Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 16.07.13, 18:44
      Pet shopy i My little pony do kwoty 50-60 zł.
    • monikaa13 Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 16.07.13, 20:23
      Lego Friends, jakieś kucyki pony, pet shopy, barbie, zoobles itp.
    • scarlett74 Re: Co na prezent dla koleżanki z przedszkola, 5 16.07.13, 20:51
      Jeśli nie zna się aktualnych gustów małej jubilatki to najlepiej iść w deseń prezentów plastycznych-zawsze się sprawdzają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka