Dodaj do ulubionych

Podróż z dziećmi nad morze

06.07.13, 16:07
Witam,
Wybieramy się z naszymi dzieciaczkami w Warszawy nad morze trasą nr 7 - jedno 2,5 roczku drugie 10 miesięcy. Chcielibyśmy się gdzieś zatrzymać po drodze żeby starsza troche pobiegała a my może byśmy coś zjedli...Znacie rodzinne, fajne miejsca na trasie ?

pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • hagneee Re: Podróż z dziećmi nad morze 07.07.13, 12:52
      Ja też się wybieram nad morze z dziećmi w takim samym niemalże wieku smile
      tylko będę jechała z południa Polski A1 - też proszę o jakieś pomysły na przerwę podczas jazdy.
      Anuhna - a gdzie jedziecie? masz jakie pomysły na zwiedzanie wybrzeża z dziećmi?
    • annitka30 Re: Podróż z dziećmi nad morze 07.07.13, 21:13
      ja bym na waszym miejscu nie jechała siódemką, tylko autostradką przez stryków. Czyli najpierw na Łódź potem na Gdańsk. po drodze tylko 60 km zwykłej drogi koło Włocławka. niestety zatrzymać się to na autostradce nie ma gdzie za bardzo, tzn nie ma fajnych miejsc. gdzies w połowie drogi jest postój z MacDonaldem, tam jest plac zabaw (osobny, nie makdonaldowy) więc jak dzieci jeszcze nie czają co to McD, to można tam zrobić postój, zjeśc kanapki (są stoliczki). za to z W-wy do Gdańska można się bujnąć w 3,5h do 4.
      jeśli natomiast chcecie siódemką, to w okolicy ostródy jest popularny Mariaszek, taka niby wiejsca chata, choć ruch mają ogromnie duży ale sobei radzą i jest przyzwoicie jest to przy rzecce jest młyn, jest kącik dla dzieci przy ogródku. będą kierunkowskazy.
      polecam też Austerię - też w okolicach Ostródy -Olsztynka też takie wiejskie, ale dobre, jest z tego co pamietam na zewnątrz plac dla dzieci i są ogródki Ta austeria będzie po prawej patrząc od warszawy, chyba przed mariaszkiem (miesza mi się, bo ja raczej z drugiej strony podjeżdzam) mariaszek chyba jest po lewej i bliżej ostródy. jeszcze bliżej olsztynka jest tez Tokaj - węgierskie żarcie. też przyzwoite. nie pamietam tylko czy jest coś dla dzieci w sensie placu zabaw.
    • augusta34 Re: Podróż z dziećmi nad morze 08.07.13, 17:31
      W zasadzie trzeba naprawdę uważać z tymi wszystkimi knajpami,
      przy drodze. Na dziś nie polecę ale znalazłam fajny artykuł a pro po
      podróży z dzieckiem może cie zaciekawi smile
      eturystyka.org/content/category/47/101/
      Pozdrawiam Augustyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka