Dodaj do ulubionych

che sie pochwalic moją córcią!!!

03.08.04, 09:33
nareszcie znalazłam chwile czasu zeby umieścic zdjęcia mojego słoneczka na
forum. ZOBACZCIE!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14530146
Obserwuj wątek
    • koleandra Tłuścioszek... 03.08.04, 09:51
      No, widzę, że córcia nie gardzi jedzeniem....
      Nie jestem pediatrą ale wydaje mi się, że jest stanowczo za gruba.
      • edi.k Re: 03.08.04, 10:07
        Asia jest słodkim i uśmiechniętym bobaskiem.
        A co do tego "tłuszczyku", nie przejmowałabym się nim tak bardzo jak Koleandra.
        W tym wieku dzieci szybko rosną i najczęściej z niego wyrastają...
        Pozdrawiam
        Edyta
    • darriasz Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 09:56
      No właśnie - NIE JESTES PEDIATRĄ.
      • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:13
        Gruba jest, a z tego co wiem takim dzieciom ciężej siadać, chodzić.
        • beata32 do 18lipiec i innych ... niekoniecznie 04.08.04, 11:46
          Więc wcale tak nie musi być jak piszesz.

Moi obaj synowie są tego przykładem.

Starszy - pół roku - tylko pierś - 10,5 kg - żywa reklama Micheelin(czy jak to
          się pisze) - ja podłamama bo oczywiście od życzliwych słyszałam, że ciężej
          siadać chodzić itd - wogóle upośledzenie ruchowe. Lekarze uspokajali. I
          słusznie. Jak tylko smyk zaczął się zdecydowanie ruszać - właśnie ok 6
          miesiąca - niemal przestał przybierać na wadze. 10 miesięcy zaczął sam chodzić.
          na 1 rok ważył 11,5.
          Młodszy podobnie - z różnicami do 0,5 kg, nie wiem kiedy sam nauczył się
          siadać, raczkować z prędkością źwięku, tylko chodzić zaczął później - 11
          miesięcy. Ja oczywiście - bo życzliwi takie teksty o opóźnieniu itp - do
          poradni rehabilitacyjnej - a tam żadnych problemów - wszystko ok.

Oczywiście wiem, że masz prawo do swojego zdania, ale wierz mi - przeszłam
          przez to - takie opinie zwłaszca osób niewiele mających z dziećmi wspólnego
          tylo na zasadzie 'podobno' 'słyszałam' 'z tego co wiem' itp naprawdę potrafią
          dokopać. A nie sądzę, żeby o to Ci chodziło.

Pozdrawiam
      • fiszerowa A co na to pediatra? 03.08.04, 10:41
        J.w.?

Poza tym, jak sie zorientowalam z innego Twojego postu, to czytalas post
        joasiiik25. Jak chcesz sie pochwalic dzieckiem, to wystarczy ze wrzucilas fotki
        na Zobaczcie i podpielas link do sygnaturki. A jak wieszasz specjalnie osobny
        post na temat swojego dziecka to musisz liczyc sie z roznymi zdaniami a nie
        tylko cukrowaniem.

Jesli mala jest na piersi to nie ma sie czym martwic, raczej gruba nie bedzie.
        Jesli natomiast karmisz ja sztucznym mlekiem to moze rzeczywiscie cos
        nalezaloby w diecie zmienic.

pozdrawiam
        Fiszerowa
    • darriasz Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:16
      ooooooooooo wredne baby. nic dodac nic ujac
      • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:18
        Jasne, wredne.
        Jakie wredne ?
        Po prostu jest gruba i tyle.
      • koleandra Darriasz 03.08.04, 10:23
        Nikogo obrazić nie miałam zamiaru - wyraziłam tylko swoje zdanie. Słodka jest,
        śliczna jest, wesoła, uśmiechnieta, jedynie nieco przygruba.
        Nie widzę powodu żebym miała kłamać i cukrowac wszystkim dookoła.
        Czy jestem wredna? może i tak ...
      • slonko12345 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:26
        Nic się nie przejmuj głupim gadaniem zazdrosnych bab, które tylko szukają
        pretekstu do zaczepki.
        Masz śliczną córeczkę, życzę Ci, żeby się zdrowo chowała.
        A teraz już chyba wiesz, że nie ma sensu chwalić się tutaj swoimi dziećmisad((
        Pozdrawiam,
        Marta
        • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:30
          Niczego nie zazdroszcze, a gadanie nie jest głupie, tylko jak zamieściła tu
          zdjęcia to niech liczy się z komentarzem.
          Dziecko jest ładne,miłe ale tłuste. Również życzę by zdrowo się chowała,tylko
          proszę rodziców o jakąś dietkę,bo potem to ona będzie miała cięzko w życiu -
          czyż nie?

Wiele razy widziałam jak takie tłuścioszki pulpeciki potem rosły i stawały się
          dorosłymi pulpetami. Życze Ci być do tego nie doprowadziła swojej córki.
          • koleandra Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:33
            Dzieci grube nie są szczęśliwe. Syn mojej siostry jest gruby i ciągle mu
            docinaja w szkole inne dzieci. Dlatego lepiej zauważyc problem juz teraz aby
            później nie miało problemu. Niekoniecznie musi wyrosnąć na "dużego grubasa"
            oczywiście.
            A przyznaj sie szczerze - co mówi pediatra? jestem pewna, że nie pochwala
            tuczenia dziecka.
            Karmisz ją piersią?
          • mamania Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:38
            18lipiec napisała:

> Wiesz..Ty to dopiero jesteś czepliwa i upierdliwa.
            • nokia_1977 18lipiec to przeciez najlepszy znawca dzieci!! 03.08.04, 12:05
              Osoba ktora niecierpi dzieci, mowi ze smierdza, halasuja, ze sa przeszkoda w
              zyciu i sa gorsze od psow, wypowiada sie na temat dzieci! Dobre sobie. Zeby
              chociaz sama miala swoje, to moglaby oceniac ktore dziecko jest grube a ktore
              nie. Ma zerowe doswiadczenie w chowaniu dzieci. A dzieci jak zaczynaja chodzic,
              same chudna. Ale oczywiscie najlepiej jest napisac e-mamie "ale masz tluste
              dziecko", niz poradzic komus, kogo dziecko jest np. chore, bo to dla niej zbyt
              ambitne. Dlatego ze jest prymitywna istotka, zdolna tylko do mataczenia i
              krytykowania. Zycze jej, zeby miala szczesliwa rodzine i zdrowe dzieci, ktorymi
              bedzie sie cieszyc i chwalic tak jak inne e-mamy. Juz czuje na plecach pregiez
              krytyki...
        • dixi74 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 21:06
          slonko12345 napisała:

> A teraz już chyba wiesz, że nie ma sensu chwalić się tutaj swoimi dziećmisad((
          No tak, bo służy ku temu inne forum.
    • monkastonka Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:35
      Wcale nie tłuściutkie normalne fajne bobo.
      Trzymajcie się śliczna córeczka/
      Monka mama Maciusia
      • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:40
        Jak to nie tłuściutkie?
        Ślepa jesteś czy już fałszywie dziewczynie słodzisz?
        • iwles do Mam malkontentek.... 04.08.04, 17:28
          Chyba nie sugerujecie zastosowania diety 1000 kalorii ??

I nie jest prawdą, że b. dobrze wyglądajace niemowlaki wolniej siadają, wolniej
          chodzą, no i w ogóle mają przechlapane w życiu.
          Mój synek tez dobrze wyglądał, ale dzieki temu miał duzo siły i bardzo szybko
          zaczął siadać, raczkować i stawać na nóżki. Teraz wolniej przybiera na wadze,
          bo jedzenie przekłada się raczej na zuzywaną energie niz na masę.

A to, że inne dzieci smieją się w szkole z grubszych dzieci - świadczy tylko o
          rodzicach tych śmiejących sie dzieci - jak je wychowali...
          Tusza często jest sprawa dziedziczną a nie efektem "przejedzenia".

A swoja drogą "darriasz" masz śliczną, pogodna córeczkę - po prostu mniamniuśna
          i do zacałowania.
          Pozdr.
          Pa.
    • darriasz Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:40
      nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale chyba nie sugerujecie mi odchudzac 3-
      miesiecznej dzidzi karminej tylko i wyłącznie piersią. nie mozecie tego pojąć
      ze ona jest po prostu duza (tatus 194 mamusia 176). a pediatra mowi ze to
      silna babka. swietnie przewraca sie z brzuszka na plecki i juz probuje siadac.
      czasami sie zastanowcie zanim napiszecie jakies pierdoły? podobno dziecka
      karmionego piersia na zadanie nie mozna przekarmic, a i na dodatek właśnie te
      dzieci w pozniejszym zyciu mają mniejsze sklonnosvci do nadwagi czy nawet
      otylosci!
      • koleandra OK 03.08.04, 10:44
        No to zwracam honor, jeśli karmisz ja wyłącznie piersią to nie powinno byc
        problemu chociaż czasem skłonnośc do otyłości jest zapisana w genach (ale to
        już inny temat).
      • omn3 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 11:02
        smile))) moj tez ma 194 a ja 175 i moj tez byl duzo wiekszy niz rowiesnicy.U nas
        najlepsza jest noga bo moj ma 47 ja 42 a Oliver juz 25.Buty pewnie bede robic
        na zamowieniesmile))))

A jaka sie duza urodzila?????
      • malgosia87 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 12:46
        darriasz,
        Masz rację, karmiąć piersią nie można utuczyć malucha, utuczyc można zbyt kalorycznymi mieszankami i dokarmianiem (np. kaszka przez sen).

Pozdrowiam i całuski dla małej,
        Malgosia
      • gagunia darriasz 03.08.04, 13:40
        nie rozumiem jednego - po co sie kobieto tlumaczysz? Twoje dziecko,
        najukochansze na swiecie i g... komu do tego ile wazy. jesli jest zdrowa i
        rozwija sie prawidlowo, to nic tylko sie cieszyc. a zlosciwe baby niech spadaja
        na drzewo, widac znudzone lub sfrustrowane - ich problem. to samo ze
        znawczyniami nie posiadajacymi dzieci, meza, nie bedacymi w ciazy itp -
        ekspertki od siedmiu bolesci hahaha.

zdanie swoje moze miec kazdy, ale miedzy posiadaniem wlasnego zdania a
        wyglaszaniem niczym nie popartych madrosci jest spora roznica, czego niektore
        panie jakos pojac nie moga.

forum.gazeta.pl/forum/72%2C2.html?f=621&w=10577948&a=13383535
        • niutaki Re: darriasz 04.08.04, 14:10
          Zgadzam się z gagunią całkowicie. Pozdrawiamsmile
      • beata32 Re: DARIA ... ja miałam to samo z moimi synkami!!! 04.08.04, 11:57
        nic się nie przejmuj - 3 miesiące nic jeszcze nie znaczą - zobacz zdjęcia
        moich - po paru miesiącach. mogę jeszcze zamieścić zdjęcie starszego jak miał
        miesięcy - szerszy niż wyższy był ...

odpisałam wyżej do 18lipiec na ten temat - pediatra dobrze Ci mówi!!! mała jest
        śliczna, silna, widać że cycuje z zapałem i napewno jej nie przekarmisz.

Wierz mi że też rózne miałam stresy odnośnie mojego przyszłego grubego dziecka,
        wizje wyobcowania w szkole itp. Też przeżywałam komentarze. Nawet napisałam w
        tej sprawie do redakcji Dziecka, żeby może coś na temat dzieci z tzw centylów
        granicznych napisali i chciałam dać zdjęcia moich synów - ale chyba temat nie
        chwycił, lub nie potrafiłam pisać ciekawie (niestety techniczna jestem wink )

Jak masz jakieś pytania lub choćby chcesz się czymś podzielić - chętnie
        pokoresponduję o naszych wielkoludkach.

Trzymaj się i nie słuchaj tych co nie mają zielonego pojęcia o dużych
        dzieciaczkach.

Acha, mój Adaś urodził się z wagą 4 kg 3 tyg przed terminem - a ja normalnie
        ważę 55 kg/ 164. Tylko małżonek 185cm ... więc to chyba po nim.

Pozdrawiam
    • omn3 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:43
      Fajna dziewczynka,moja mama miala taki problem ze bylam za chuda i wstydzila
      sie mnie rozebrac u lekarza.Wszystkie mamy sie cieszyly i patrzyly na moja jak
      na wariata ze tak glodzi dziecko.

Maluszki pozniej sie zmieniaja a teraz to takie fajne bobosmile)))Pozdrawiamy
    • lolka11 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:44
      Hei,

Sliczna dziewczynka...
      Co do tego, ze tlusciutka, to fakt..., ale napewno z tego wyrosnie...
      Dzieci mojej znajomej, tez byly takie grubaski, ale w tej chwili (5 lat i 3
      lata) PRAWIE maja normalna wage. Do pol roku byly jedynie na piersi...
      Fakt, ze dzieci z nadwaga zaczynaja duzo pozniej siadac, raczkowac i chodzic
      (za bardzo obciazone stawy), ale wkoncu zaczynaja biegac i gubia tluszczyk.

Pozdrawiam
      Dorota
      • annakarenina Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:52
        czy ty ja karmisz??? Troszke lżejsza dietę proponuję
        • umasumak Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 23:53
          annakarenina napisała:

> czy ty ja karmisz??? Troszke lżejsza dietę proponuję

Komu?
        • umasumak No kareninia? 04.08.04, 10:06
          annakarenina napisała:

> czy ty ja karmisz??? Troszke lżejsza dietę proponuję

KOMU?
    • darriasz Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:45
      dzieki madziu. a tak w ogole to maciezajefajne zdjecia! bardzo wam zazdroszcze
      tych podrozy. czekam na nowe fotki papa pozdro dla Olisia
    • omn3 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 10:59
      Oj laseczki dajcie sobie na luzzzzzzz.Po co to wszystko.Dla mamy dziecko jest
      naj piekniejsze i nie wyobrazam sobie jak bym miala czytac takie opinie.Teraz
      jest tak a pozniej za pare miesiecy bedzie inaczej.Moj tez w pewnym momencie
      byl pulchny a teraz mam klopot bo nie chce jesc.Wszystko sie zmienia.A darriasz
      chciala normalniej na sciecie podzielic sie szczesciem tutaj na forum.
    • gabbik Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 11:07
      Moja córeczka gdy miała kilka miesięcy byla okrąglutka jak pyzunia, miała
      tłuśiutki fałdki na nóżkach. Jednak cały czas jej waga okazywała się być zgodna
      ze wzrostem i ogólnie prawidłowa. A ja dopiero teraz po 3 latach oglądając jej
      zdjęcia widzę jaka była okrąglutka smile. To chyba normalne dla takich bobasów.
      Teraz wyrosła z niej 3-letnia, wysoka i chudziutka pannica, a na dodatek
      niejadek smile.
    • asmsdg1 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 11:21
      Mój synek też był grubaskiem,nawet chyba większym niż twoja córcia,karmiłam go
      piersią,ale martwiła mnie jego tusza,mój super lekarz stwierdził,że chyba nie
      mam innych zmartwień ,jest na piersi to jest ok.Mały bardzo szybko zaczął
      siadać i chodzić(nie znał chodzika).Przez trzy lata tylko róśł prawie nie
      zmieniając wagi,a teraz jest chudziutkim 6 latkiem,więc nie widzę powodów do
      niepokoju.Proponuję tylko gdy mała podrośnie ograniczać słodkości ,nasz syn do
      3 roku życia nie jadł słodyczy.
    • ania.silenter_exunruzanka Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 11:28
      Fajna jestsmile)). A co do tuszy - na razie jest bardzo malutka, a potem - po
      prostu zadbasz, aby nie jadla slodyczy i bedzie o.k. Najwazniejsze, ze jest
      zdrowa. Zreszta z takich okraglutkich bobaskow czesto wyrastaja szczupli ludzie
      (ale to zalezy w duzej mierze od rodziców i babcwink).A swoja droga - ja ciagle
      slysze, ze moja Olcia jest mikra (skonczone 7 miesiecy i wazy 5300g, ale
      urodzila sie w 31 tc z waga 1120g). Ludziom nie dogodziszsad.
      pozdrawiam
    • emilkaq Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 13:27
      Śliczna masz córeczkę Darriasz, moja Siostra ma dwoch Synów, obaj mieli super
      apetyciki na cycusiu a teraz się cieszy jak starszy zje choć kanapke na
      śniadanko. Nie można przekarmic Dzidzi na cycysiu...Mój Mikołaj od zawsze był
      niejadkiem, nawet na piersi, więc ja zazdroszczę takiego apetyciku. Córeczka
      sliczna i słodka, więc masz się czym pochwalić. Pozdrawiam Aga mama Mikołaja
    • nokia_1977 18 lipiec to przeciez najlepszy znawca dzieci !! 03.08.04, 13:46
      Osoba ktora niecierpi dzieci, mowi ze smierdza, halasuja, ze sa przeszkoda w
      zyciu i sa gorsze od psow, wypowiada sie na temat dzieci! Dobre sobie. Zeby
      chociaz sama miala swoje, to moglaby oceniac ktore dziecko jest grube a ktore
      nie. Ma zerowe doswiadczenie w chowaniu dzieci. A dzieci jak zaczynaja chodzic,
      same chudna. Ale oczywiscie najlepiej jest napisac e-mamie "ale masz tluste
      dziecko", niz poradzic komus, kogo dziecko jest np. chore, bo to dla niej zbyt
      ambitne. Dlatego ze jest prymitywna istotka, zdolna tylko do mataczenia i
      krytykowania. Zycze jej, zeby miala szczesliwa rodzine i zdrowe dzieci, ktorymi
      bedzie sie cieszyc i chwalic tak jak inne e-mamy. Juz czuje na plecach pregiez
      krytyki...
      • fiszerowa Re: 18 lipiec to przeciez najlepszy znawca dzieci 03.08.04, 13:53
        Az tak ci zalezy na slowach uznania za twoj tekst, ze bedziesz go teraz puszcza
        co 1,5 godziny?
        Wiecej luzu! Zadzwon sobie gdzies i ochlon...
        • 18lipiec Re: 18 lipiec to przeciez najlepszy znawca dzieci 03.08.04, 14:04
          Nie pultaj się tak i nie wariuj bo Ci pompa siądzie.
          Spokojnie.
          • nokia_1977 Coz za inteligentna odpowiedz !! Wow !! 03.08.04, 14:13
            "Nie pultaj sie"?? Alez wyszukane slownictwo! W koncu ktos Cie rozpracowal i
            klasycznie bronisz sie przez atak. "Pompa"? heh... szkoda slow dla Ciebie...
            • 18lipiec Re: Coz za inteligentna odpowiedz !! Wow !! 03.08.04, 14:24
              Tak!Rozpracowałaś mnie!A raczej próbowałaś, jak masa innych ludzi na tym forum,
              więc nie przypisuj sobie zasług.
              • 18lipiec Re: Coz za inteligentna odpowiedz !! Wow !! 03.08.04, 14:25
                Ach jaka jesteś zła, wściekła, oburzona !
                Aż Cię nosi co ?
                • nokia_1977 Re: Coz za inteligentna odpowiedz !! Wow !! 03.08.04, 15:05
                  Ja? Alez skad... siedze sobie w domku, slucham muzyki i ciesze sie, ze slonko
                  swieci... Jest mi cudownie... Ale z Ciebie to az kapie adrenalina.
        • nokia_1977 Re: 18 lipiec to przeciez najlepszy znawca dzieci 03.08.04, 14:15
          Nie chodzi mi o uznanie za moj post. A poprzedni zostal zle umieszczony - to
          tyle wyjasnien. Jestem tak wyluzowana babka, ze nawet nie masz pojecia. I nie
          radz mi, czy mam do kogos dzwonic czy nie. Nie chcesz, nie czytaj moich postow
          i po sprawie!
          • fiszerowa Re: 18 lipiec to przeciez najlepszy znawca dzieci 03.08.04, 14:23
            och! och!

na zartach sie nie znasz? Ty jestes Nokia - to sobie zadzwon wink Ja jestem
            fiszerowa - to ide na ryby wink

... i nie zacietrzewiaj sie tak, nie warto. Wiem ze pogoda do bani i sprzyja
            zlym nastrojom...

Zrob tak ja mi proponujesz: Nie czytaj tekstow 18lipiec!
            • nokia_1977 Re: 18 lipiec to przeciez najlepszy znawca dzieci 03.08.04, 16:15
              Yo Fiszerowa! Ja sie znam na zartach jak diabli! Ale Nokia, to nie tylko
              telefony.. smile I wcale sie nie zacietrzewiam, mam dzis wyjatkowo dobry humor,
              bo u mnie slonko swieci. Sama chcialam umiescic zdjecie swojego bobasa w necie,
              ale jak sobie pomysle, ze 'niektore osoby' zaraz mi napisza, ze "jest
              grube", "jest wychudzone", "jest brzydko ubrane", "robi glupia mine" i inne
              teksty, to jednak wole sie nim cieszyc we wlasnym gronie. Domyslam sie, jak
              bardzo Darii bylo przykro po takich komentarzach. Pozdrawiam. PS. Fajny masz
              nick, chetnie wybralabym sie z Toba na ryby.. koniecznie z komorkami..
              • fiszerowa Re: 18 lipiec to przeciez najlepszy znawca dzieci 03.08.04, 18:04
                ja wlasnie wrocilam z... basenu. Lowilismy z synem sztuczne rybki. Na dzisiaj
                wody mi wystarczy, ale jutro badzo chetnie wink
                pozdrawiam
                Fiszerowa
          • 18lipiec Re: 18 lipiec to przeciez najlepszy znawca dzieci 03.08.04, 14:26
            Wyluzuj nokia, wyluzuj...Uspokój się...
    • jktasp Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 14:27
      darriasz napisała:

> nareszcie znalazłam chwile czasu zeby umieścic zdjęcia mojego słoneczka na
      > forum. ZOBACZCIE!!!
      >
      Jest słodziutkasmile), a głupkowatymi uwagami się nie przejmuj, czasami mam
      wrażenie, że całe życie niektórych internautek skupia się na tym,jakby tu komuś
      szpilę wsadzić i większośc to MAMY, wstyd!
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14530146
      • nokia_1977 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 16:18
        Kochana, wcale nie sa mamami... Maja za duzo czasu i dlatego wypisuja takie
        bzdury... 18 lipiec jest szczylem, ktory nie ma pojecia o macierzynstwie i
        niecierpi dzieci. To juz wszytsko wyjasnia. 3maj sie.
    • inkaa1 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 15:16
      Twoja corcia jest rozkosznym bobaskiem! Do pokazywania dzieci jednak jest
      forum "Zobaczcie" i tylko tam powinny byc zamieszane takie posty. Mimo wszystko
      pozdrawiamy cieplo!!!
    • kubusala Drogie emamy!!! 03.08.04, 15:19
      Kochane mamuśki, jeśli dla Was 3 miesięczne dziecko, karmione piersią ma
      nadwagę, to mam wątpliwości czy powinnam korzystać z Waszych rad..... Do tej
      pory zawsze chętnie brałam Je pod uwagę, no ale teraz mam wątpliwości. Może
      zamiast pisać głupoty na forum, poczytajcie trochę o żywieniu dzieci
      (szczególnie piersią)i wtedy sie wypowiadajcie a nie stresujcie matki( na
      szczęscie Darriasz ma swój rozum).

Kaśka

• nokia_1977 Re: Drogie emamy!!! 03.08.04, 16:20
        Kasia, wlasnie w tym jest sedno sprawy, ze te "tanie porady" sa autorstwa
        niedojrzalych nastolatek, ktore nie wiem co robia na forum 'e-mama', bo na
        pewno nie dziela sie wiedza.
        • asiaasia1 Re: Drogie emamy!!! 03.08.04, 19:11
          Hej ,
          Co z niej za nastolatka , ona jest w moim wieku albo o rok młodsza .
          Jest starsza od kilku E-mam więc żadna z niej młodziutka panna . Chciałoby się
          hehe ...ale latka lecą smile
          Daria , najlepiej przejdźcie na wodę z cytryną smile))
          A serio ... fajną masz córeczkę smileŁadny dzidzuś .
          pozdrawiam .
    • inkaa1 Re: a moja Inka jak byla mala 03.08.04, 19:19
      to wygladala prawie tak samo, a teraz ma 14 miesiecy i jest smukla i ma chuda
      dupcie i w niczym nie przypomina tego bobaska sprzed miesiecysurprised
      • mamaadama4 Re: a moja Inka jak byla mala 03.08.04, 19:57
        Wszystkie dzieci które znam w wieku 4-6 miesięcy były takie pulchne albo nawet
        grubaśne - szczególnie te karmione piersią. Potem sladu po tym nie było. To
        chyba taki wiek.
        • driadea Re: a moja Inka jak byla mala 03.08.04, 20:52
          Moja taka nie była tongue_out
          A poza tym malutka jest śliczna!
          • mamamamamama :) 03.08.04, 21:04
            Nie zgadzam sie moimi coponiektórymi przedmówczyniami , bo moje zdanie jest
            takie , że masz słodziutką i przecudną córeczkę, a że lubi sobie pojeść.no i
            cóż z tego?? moja Esterka swojego czasu też była okrąglutka , a teraz ma 15
            miesięcy i od trzech dni nie chce nic jeść .buuu
          • wieczna-gosia a u nas bylo roznie ;))) 03.08.04, 21:06
            ale szanowny lipcu- dzieci trzy cztero miesiecze wlasnie zapuszczaja tluczyk.
            hoduja sobie poduszeczki, policzki i udka. Zeby pozniej- gdy przyjdzie czas na
            raczkowanie sokojnie to sobie wszystko spalac wink

czy wy kobty macie obsesje na punkcie diety? zeby w trzymiesiecznym niemowlaku
            na piersi zobaczyc grubasa wink) stwierdziz zejest tlusty... no ja nie moge wink))
            belki z oczu i same sie poodchudzac jak tu was boli, a nie niemowlaki wink)

Ja niemowlakiem bylam suchotniczym a teraz jestem raczej na bakier z obecnym
            tryndem wpadania w czarna rozpacz z powodu cellulitu, wagi w domu nie posiadam,
            zas cala moja nawaga wziela sie rzaczej z tekstow "no jeszcze za mamusie". Zas
            dzieci mialam w pwenym momencie piersiowo pulchniaste zas powyrastaly z nich
            szparagi wink ale ja stosuje raczej taktyke zabuerania talerza jak niepotrzebny a
            nie jedzenia za mamusie wink
    • dorotadu Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 21:00
      witaj Daria
      ja tez mieszkam w Tychach - moze się znamy?
      z jakiego osiedla jesteś??
      • magda1711 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 21:11
        Tak sobie czytam ten wątek i czytam...
        No i dzidzia jak dzidzia smile)) Pulchna co prawda jest, ale przecież to 3
        miesięczne niemowlę! No i tylko na cycu!
        Qrdee , wiecie co , co jak co ale żeby tak się dziecka czepiać...
        Poza tym zacznie raczkować to napewno wyrośnie.
        A w ogóle to sympatyczny ma buziaczek smile))
        • ankubek Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 21:22
          a ja tez sobie czytam, bo juz wszedzie o tym trabia i w glowie mi sie nie
          miesci ze mozna tak sobie nawzajem nerwy psuc, no ale ja jak zwykle w dobroc
          ludzi za bardzo wierze.

Pozdrowienia dla malenstwa!W zyciu nie przyszloby mi do glowy stwierdzenie, ze
          to dziecko jest za grube.Przeciez to niemowle, ktore za chwile bedzie wygladac
          calkiem inaczej!
          • joasiiik25 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 21:34
            znowu ktos zranil kogos uczucia a szkoda

daria Asienka jest sliczna nie przejmuj sie ludzkim gadaniemsmile

pozdrawiam
            • kubusala Eee tam zaraz zranił uczucia! 03.08.04, 22:28
              Ja tam byłam dumna jak mi ktoś mówił,że mały jest grubiutki i przybierał na
              wadze dwa razy więcej niż dzieci koleżanek. Nie lubię wychudzonych niemowląt(
              Koleandro, Twoje jest trochę za chudesmile
              , karmisz tą małą wogóle? Jak Mój synek zaczął chodzić, to schudł i teraz
              grubaskiem nie jest, ale ma wilczy apetyt i koleżanki patrzą z zazdrością jak
              mały przybiega po jedzenie, gdzie One biegają z łyżeczką za swoimi dziećmi i
              błagają,żeby choć pół jajka na dzień zjadły.
              Pozdrawiam
              Kaśka
              Ps. Sory za kośliwość w stosunku do Koleandry, ale jakoś nie mogłam sie oprzeć,
              no jak można powiedzieć,że niemowlę na cycku jest za grube, nie mieści mi się
              to w głowie.
              • wieczna-gosia Re: Eee tam zaraz zranił uczucia! 03.08.04, 22:34
                kubusalo pozwol ze sie z toba nie zgodze. Piersia nie piersia niewazne. Grube
                jest i tyle Matka powinna isc na diete taka 13 na przyklad, dziecko od razu by
                mniej spalo po tych kawach na czczo no i by schudlo przy tych 400 kaloriach
                dziennie czy 600 wink a i mamusia przy okazji.
                Przeciez wiadomo wszystiem ze aby odniesc sukces zyciowy nalezy byc szczuplym.
                A jak jest sie kobieta to juz w ogole nalezy byc szczuplym. Kolezanka nie dba o
                przyszlosc swojgo dziacka matka bandytka.... i przyjdzie potem do niej taka
                duza juz dziewczynaka i powie- jak ty mnie mamo w wieku trzech miesiecy
                zapaslas...i pojdzie zuc te marchewke skaczac na skakance wink))
                • kubusala Re: Eee tam zaraz zranił uczucia! 03.08.04, 22:47
                  Ha,ha no powiem Ci,że jakoś próbuję przełknąć tę modę na chude kobiety, jedzące
                  liść sałaty dziennie ale mody na chude niemowlaki nie chciałabym dożyćsmile))
                  A drążąc dalej to myślę, że błąd w sztuce jest popełniany już w trakcie ciąży,
                  pewnie się matka obżerała jak głupia, no to teraz ma tłuścioszka. No dobra,
                  przesadzam, he,he ale na prawdę ręce opadły mi.
              • koleandra Do Kubusali i nie tylko 04.08.04, 10:25
                kubusala napisała:
                "Nie lubię wychudzonych niemowląt(
                > Koleandro, Twoje jest trochę za chudesmile
                > , karmisz tą małą wogóle?"

Pewnie, że jest za chuda, sama wiem to doskonale i nie obrażam sie jak mi ktoś
                to mówi ani nie wyzywam nikogo od wrednych bab. Wiecie, ja nie wiem dlaczego
                jesteście aż tak przewrazliwieni na punkcie swoich dzieci. Tamto jest za grube
                a inne za chude - każde jest inne. Ja czasem nie rozumiem tych kobiet, które
                choćby dziecko miało zeza to i tak powiedzą "ooo, jakie ono ma śliczne
                oczka"(to taki tam przykład wymyślony przeze mnie). Pewnie, że najlepiej w
                takim przypadku nie mówic nic ale to że ktoś powie, że dziecko jest
                tłuścioszkiem to nie jest obraźliwe!!! - przynajmniej dla mnie.

Anka - mama przychudej Ady wink
                • koleandra P.S. 04.08.04, 10:45
                  No co Ty!! - wcale jej jeść nie dajęwink

P.S. ... a Ada je jak słoń smile ... i ma bardzo dobrą przemianę materii
    • gonia1000 Koleandro... 03.08.04, 22:18
      Hej, na początku myślałam,że ktoś sie pod Ciebie podszywa....bo do głowy mi nie
      przyszło,że właśnie Ty mogłabyś takie bzdury napisać, oj zawiodłam się, zresztą
      nie poraz pierwszy na tym forumsmile
      Darriasz, mała super!!! Dawaj cyca ile tylko chce, mała ma ciemne oczęta, czy
      tylko tak zdjęcie wyszło? No słodka jest.

Pozdrawiam Gosia
      • koleandra Goniu1000 04.08.04, 10:32
        Hej
        Ja nie rozumiem dlaczego się zawiodłaś, proponuję prZeczytać jeszcze raz moje
        posty w tym wątku ale z uwagą, na prawdę z uwagą i zrozumieniem a wtedy
        zrozumiesz, że nie było moim zamiarem nikogo obrazić. Bzdury jak bzdury, może
        to dla Ciebie są bzdury ale ja zawsze piszę co myślę. A czy mam rację? Racja
        jest jak d... - każdy ma swoją wink
    • darriasz Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 23:20
      hej dorotadu mieszkamy na B a ty??
      odezwij sie to moze umowimy sie na jakis spacerek albo cus?
      Asiulka ma ciemne oczka i dla mnie jest najślicznijszym bobaskiem na świecie. i
      w nosie mam czyjes przykre uwagi. najgorsze jest to ze te uwagi sa po prostu
      głupie (pewnie lepiej głodzic dziecko i słuchac caly dzien jego placzu w trosce
      o jego figure). asienka jest normalnym niemowlakiem, przy urodzeniu wazyla 3440
      i miala 55cm.
      • dorotadu Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 03.08.04, 23:35
        mieszkam Na R i chetnie sie spotkamy z Wami
      • wana Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:24
        Kochana, nie przejmuj się - owszem, zapasiony niemowlak to kaleka, ale Twoja
        córa wcale taka nie jest! Któraś z dziewczyn napisała, że mała zbiera tłuszczyk
        na raczkowanie - i słusznie! Mój Julenio też nie był/jest chudziną (ur.
        4800/63, 7 miesięcy: 9,5 kg/70 cm), raczkuje, wstaje, siada i rwie się do
        chodzenia. Moja córa odwrotnie - chudzina od urodzenia do teraz. Dzieci z tych
        samych rodziców (nie obżerałam się w ciąży, teraz też tego nie robię), tak samo
        karmione (tylko cyc do pół roku, potem zupku, kaszki, cyc, owoce, itp).
        MASZ ŚLICZNĄ CÓRĘ!!! A z pulchnych (nie: zapasionych, tylko naturalnie
        pulchnych) niemowlaków wyrastają normalne dzieci.
        Pozdrawiam Was serdecznie
        wana
    • umasumak Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 00:07
      Mała jest słodka. Tłuścioszek z niej, ale jak karmiona tylko piersią to się nie
      przejmuj. Ekspertów i tak nie zadowolisz wink). brakuje nam tylko do
      kompletu "podforkowatego" komenarza Lakszmi wink) Ale nie tęsknimy za tym prawda?
      Pozdrawiam smile)
      • nokia_1977 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 07:53
        Uma, a czy zauwazylas, ze posty Lakszmi pojawiaja sie w tych samych godzinach
        co posty 18lipca? Od wczorajszego popoludnia nie ma wypowiedzi ani jednej ani
        drugiej... Czy to tylko zbieg okolicznosci??
        • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 09:23
          Niestety kochana,złym tropem idziesz. Nie jestem lakszmi, wielkrotnie to
          powtarzałam. Nie jestem osobą która zmienia nicki, bo mi chodzi właśnie o to by
          bylo wiadomo że to co piszę - piszę ja 18 lipiec.
          Posty lakszmi nie pojawiają się o wiele dłużej niż od wczorajszego popołudnia,
          a ja jestem prawie pewna że jeszcze coś wczoraj skrobnęłam po południu, ale
          mogę się mylic.
          Niemniej jednak nie próbuj być kolejną mądrą która wysnuwa takie teorie- nie
          jestem lakszmi, nie pisałabym tego co ona pisze.
          • nokia_1977 Czy ktos cie pytal o zdanie lipiec? 04.08.04, 12:16
            To nie byl post do ciebie, wiec nie czytaj nastepnym razem. Ni episz do
            mnie "kochana", bo to w twoich ustach jest dla mnie obraza. A ja nie probuje
            sie madrzyc na temat, czy jestes Lakszmi czy nie, bo mnie o obchodzi jak
            zeszloroczny snieg. Obie jestescie gleboko prymitywne, zalozcie wlasne forum o
            tym jak obarazac innych.
      • umasumak Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:02
        Nokia nie podejrzewam Lipiec o takie rzeczy.
    • bogusiabj Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 09:09
      Po tych postach widać, że wszyscy mamy szczuplutkie dzieci, tylko skąd tyle
      grubasów. Moja córcia na bilansie 2-latka ważyła 18 kg, na bilansie 4 latka
      17,5 kg, a teraz w wieku 6 lat waży 20 kg i ma 122 cm wzrostu. Waga dziecka
      zależy nie tylko od jedzenia ale i od aktywności, jeśli chcecie aby dziecko w
      wieku 3 miesięcy było szczuplutkie to jakie będzie gdy zacznie raczkować,
      biegać. Przecież wszyscy mamy dzieci i wiemy jak one wyglądają. A dzidzia jest
      śliczna. Pozdrawiam Bogusia
      • ewciacial26 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 09:28
        gruba jest i tyle to fakt....kazdy ma oczy i widzi,mam nadzieje,ze jej tak nie
        zostanie i nie ma znzczenia,ze karmiona piersia pomyscie co bedzie gdy zacznie
        jesc normalnie,urosnie w potege
        • mamania Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 09:43
          ewciacial26 napisała:

> gruba jest i tyle to fakt....kazdy ma oczy i widzi,mam nadzieje,ze jej tak
          nie
          > zostanie i nie ma znzczenia,ze karmiona piersia pomyscie co bedzie gdy
          zacznie
          > jesc normalnie,urosnie w potege

nawet bardzo grubiutkie niemowlęta. szczególnie na piersi wyrastają na
          chudzielców
          asia nie jest gruba tylko słodka i pulchniutka, i jak każdy zdrowy niemowlaczek
          ma milutkie dziureczki na łokciach
          ona schudnie i będzie szczuplutką dziewczynką, ale wy nie już zmądrzejecie
          uczone dietetyczki od siedmiu boleści
          hemoroidy dokuczają czy wrzody się odzywają, że tak trzeba się przyczepić, żeby
          bezinteresownie przykrość zrobić, wredne babony

• kubusala Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 09:49
          ewciacial26 napisała:

> gruba jest i tyle to fakt....kazdy ma oczy i widzi,mam nadzieje,ze jej tak
          nie
          > zostanie i nie ma znzczenia,ze karmiona piersia pomyscie co bedzie gdy
          zacznie
          > jesc normalnie,urosnie w potege

Ewcia ile klas podstawówki trzeba mieć skończonych aby coś takiego napisać?smile)
          • mamania Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 09:53
            kubusala napisała:

>
            > Ewcia ile klas podstawówki trzeba mieć skończonych aby coś takiego napisać?smile)

eee tam kubusala, podstawówka nie ma tu nic do rzeczy, wystarczy czytać
            cosmo smile)
            ja czekam na następne hity może krem na celulit 3-miesięcznej panienki, albo
            wybielanie zębów
            jeszcze potem jej nikt nie zechce i wścieklizna macicy gotowa, jak u lipca, a
            propos, kołek osinowy pomaga?
            • adzia_a Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:12
              Jak moja Dominika miała cztery miesiące (ech to było wieki temu) założyłam taki
              wątek na edziecku, bo się chciałam wyżalić, że wszyscy mi mówią, że moje
              dziecko jest grubiutkie, i na pewno dobrze daję jeść. No dość dobrze dawałam,
              pierś co dwie godziny przez okrągłą dobę wink)))) Teraz jest szczupłą
              czterolatką.

Natomiast jeśli chcecie zobaczyć dzidziusia, który pochłania jak odkurzacz, to
              zapraszam do mnie. Moja druga siedmiomiesięczna pociecha ma spost, że hej.
              Tylko, że ona jest drobnej postury, no to przynajmniej nie widać, że ją
              zapycham wink)))))))))) Uf, co za ulga, tylko ten jej celulitis spędza mi sen z
              oczu wink)))
              • omn3 adzia_a 04.08.04, 10:32
                Propomuje jakies cwiczenia(areobik,silownia) no i masaze szczota---
                koniecznie!!!!!!!A juz nie mowie o diecie!!!!!!!
                smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Calusy dla dziewczyneksmile
            • sakada Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:15
              "Złe języki ludzkie pomówienia..."smile)))

Dziewczyny... Jakie to dziecko jest - każdy widzi. Słodkie, fajne, ale nie oszukujmy się - tłuściutkie. Po co lukrować i udawać, że tak nie jest. A autorka postu nie powinna się oburzać. Fatk pozostaje faktem i zdrowiej jest przyjąć go do wiadomości. Póki dziecko jest malutknie nie ma się czym przejmować, może sobie tłuściutkie być - na zdrowie. Mój Oskar ma na przykład odstające nieco uszka. I jak mnie o tym znajomy poinformował - zaczęłam Małemu uszka układać tak, by się nie zaginały gdy on leży. A co? Według was powinnam była dać mu w mordę?
              • sakada :-)))))))))) 04.08.04, 10:16
                znajomemu znaczy sięsmile)))))))
              • koleandra Sakado! 04.08.04, 10:48
                Sakado, jak Ty to robisz ... mówisz co myslisz a nikt Cię nie wyzywa od
                wrednych bab. Super to napisałaś, może ja po prostu nie mam talentu do pisania
                i dlatego nikt nie może zrozumiec o co mi chodzi.
                • sakada Re: Sakado! 04.08.04, 10:54
                  Dzięki za komplement. Ty też bardzo fajnie piszesz, a że Ciebie wyzwano?
                  Myślę, że to było wynikiem wzburzenia zanim opadły emocje. Pozdrawiam!
    • melanie Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:26
      Coreczka jest urocza, ale zabierz zdjecia z internetu. Zawisc, zazdrosc oraz
      zle spojrzenia stwoza zla karme wokol twojego dziecka, moze to jej zaszkodzic,
      juz nie mowie o zboczencach pedofilach, ktorzy czychaja na takie zdjecia
      uroczych malych dziewczynek i onanizuja sie patrzac na nie. Poza tym nie wiem,
      czy twoja coreczka, gdyby mogla miec swoje zdanie chciala byc tak pokazywana na
      publicznym forum?
      • sakada Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:34
        "Coreczka jest urocza, ale zabierz zdjecia z internetu. Zawisc, zazdrosc oraz
        zle spojrzenia stwoza zla karme wokol twojego dziecka, moze to jej zaszkodzic,
        juz nie mowie o zboczencach pedofilach, ktorzy czychaja na takie zdjecia
        uroczych malych dziewczynek i onanizuja sie patrzac na nie."

........ O matko!!!
        • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:36
          "Coreczka jest urocza, ale zabierz zdjecia z internetu. Zawisc, zazdrosc oraz
          > zle spojrzenia stwoza zla karme wokol twojego dziecka, moze to jej
          zaszkodzic,
          > juz nie mowie o zboczencach pedofilach, ktorzy czychaja na takie zdjecia
          > uroczych malych dziewczynek i onanizuja sie patrzac na nie."
          >
          > ........ O matko!!!

Dokładnie, dodam tylko : .......łoooo matkoooooooooo !!!!!!!!!!!!!Przesada.
        • melanie Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:37
          Cos cie zdziwilo? Ty myslisz, ze tylko mamusie odwiedzaja forumy o
          dzieciaczkach? Gratuluje naiwnosci
          • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:38
            Nie akurat nie o to mi chodzi.
            Baaardzo obrazowo to opisałaś. Przesadnie.
            • sakada Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:42
              Fakt. Przegięłaś w opisie.
              • mamania Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:45
                sakada napisała:

> Fakt. Przegięłaś w opisie.
                >

-bo czemu przegięła? - zapytała mamania naiwnie ...
                • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:47
                  Niech mamania głupiutko i naiwnie nie pyta tylko zabierze się do pracy albo za
                  pranie i sprzątanie.
                  • mamania Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:55
                    18lipiec napisała:

> Niech mamania głupiutko i naiwnie nie pyta tylko zabierze się do pracy albo
                    za
                    > pranie i sprzątanie.

nie ma głupich pytań, darling, są tylko kretyńskie odpowiedzi
                    raz jeszcze przeanalizuj to co napisałaś, chociaż na wnioski nie liczę
                    • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:58
                      Ja nadal proponuję podyskutować z kimś lub czymś co ma podobny intelekt do
                      Ciebie, więc proponuję pralkę albo kuchenkę.
                      • mamania Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 11:02
                        18lipiec napisała:

> Ja nadal proponuję podyskutować z kimś lub czymś co ma podobny intelekt do
                        > Ciebie, więc proponuję pralkę albo kuchenkę.

wyluzuj się sweetheart
                        widzę, że nie mamy o czym rozmawiać i usilnie próbujesz mnie obrazić,
                        ale nie uda ci się,
                        nie tobie smile))))

• nokia_1977 Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 12:37
                    Brawo, kolejna ambitna wypowiedz... Matko, gdzie sie rodza takie tlumoki?? A co
                    do Mamani, to ma swieta racje. Skoro prostactwo sie szerzy w sieci to pedofilia
                    tez. Pozdrawiam Mamanie.
                • sakada Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:49
                  "juz nie mowie o zboczencach pedofilach, ktorzy czychaja na takie zdjecia
                  uroczych malych dziewczynek i onanizuja sie patrzac na nie."

Brrrr.... Ja wiem kto to jest pedofil. Nie trzeba mi takich obrazowych szczegółów przytaczać. Aż mnie dostałam dreszczy jak to sobie mimowolnie wyobraziłam.
                  • mamania Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:53
                    sakada napisała:

> Brrrr.... Ja wiem kto to jest pedofil. Nie trzeba mi takich obrazowych
                    szczegół
                    > ów przytaczać. Aż mnie dostałam dreszczy jak to sobie mimowolnie wyobraziłam.

czyli jednak nie było w tym żadnego przegięcia, tak?
                    to po co sruty pisać?
                    • sakada Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:58
                      Było. Jak już pisałam, wiem kto to jest pedofil, znam zagrożenie i zdjęć Oskara w wanience, czy golutkiego nie umieszczam i nie umieszczę. A takich rzeczy wyobrażać sobie nie chcę, bo gęsiej skórki dostaję. Nie chcę i nie muszę.
                      • melanie Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 11:02
                        Wiem, ze nie chcesz, ale czy nie musisz? Musisz, bo twoim zadaniem jest chronic
                        dziecko, wiec musisz byc przygotowana do wszelkich niebezpieczenstw, ktore moga
                        spotkac go w zyciu. Chowanie glowy w piasek nie jest rozwiazaniem, swiat od
                        tego lepszy nie bedzie, niestety.
                        • sakada Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 11:05
                          "Wiem, ze nie chcesz, ale czy nie musisz? Musisz, bo twoim zadaniem jest chronic
                          dziecko, wiec musisz byc przygotowana do wszelkich niebezpieczenstw, ktore moga
                          spotkac go w zyciu. Chowanie glowy w piasek nie jest rozwiazaniem, swiat od
                          tego lepszy nie bedzie, niestety."

Jjjjeeeeezzzzuuuuu... Czy ja chowam głowę w piasek? Czy tak nazywasz to, że nie lubię czytać barwnych opisów tego, co pedofil robi patrząc na zdjęcia naszych dzieci?
                          • melanie Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 11:11
                            sakada napisała:

Dobrze, ze ty wiesz, ale moj post byl do wszystkich mam, przede wszystkim do
                            autorki watku. Moze nie wszystkie mamy sobie zdaja z tego sprawe i to im
                            wlasnie uswiadomy poziom niebezpieczenstwa. Co do opisu, nie badz taka
                            wrazliwa, nie bylo zadnygo drastycznego poisu, lecz chlodna informacja o
                            zagrozeniu.
                          • mamania Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 11:11
                            sakada napisała:

> "Wiem, ze nie chcesz, ale czy nie musisz? Musisz, bo twoim zadaniem jest
                            chroni
                            > c
                            > dziecko, wiec musisz byc przygotowana do wszelkich niebezpieczenstw, ktore
                            moga
                            >
                            > spotkac go w zyciu. Chowanie glowy w piasek nie jest rozwiazaniem, swiat od
                            > tego lepszy nie bedzie, niestety."
                            >
                            > Jjjjeeeeezzzzuuuuu... Czy ja chowam głowę w piasek? Czy tak nazywasz to, że
                            nie
                            > lubię czytać barwnych opisów tego, co pedofil robi patrząc na zdjęcia
                            naszych
                            > dzieci?
                            >

a ja myślę, że melanie ma rację, jeżeli wiem że przed kompem może siedzieć mama
                            z maleństwem przy piersi, 18lipiec z kołkiem osinowym, i obleśny sapiący typ,
                            to 3 razy zastanowię się zanim umieszczę zdjęcie tego co mam najcenniejsze, po
                            co obcym ludziom wystawiać to pod nos
                            a fakt, że na forum dziewczyny umieszczają takie zdjęcia nieodpłatnie w
                            naiwności swojej, za któe w pewnych kręgach zboczeńcy byliby gotowi zapłacić
                            dużo
                            na przykład ostatnia afera ze zdjęciami joasiiik25 - jak było nieprzyjemnie tak
                            było, ale myślę, że bardzo dobrze się stało, że zniknęły bo zbliżenia kacperka
                            w wannie były naprawdę bardzo odważne
                            • sakada mamania 04.08.04, 11:18
                              Widziałaś zdjęcie Oskara? Jest w pełnym umundurowaniu + czapka. Zgadzam się, że takich zdjęć jak Joasiiik25 nie powinno się zamieszczać. To jest pożywka dla pedofili - i tyle wystarczy powiedzieć. Nie muszę wyobrażać sobie kolesia onanizującego się patrząc na zdjęcia niemowlaków. Każdy wie, co pedofil robi i nie trzeba tego opisywać ze szczegółami, bo mi się, żeby daleko nie szukać: niedobrze robi. Co wcale nie oznacza, że chowam głowę w piasek.
                              • mamania Re: mamania 04.08.04, 11:27
                                już widziałam smile
                                przyodziany przyzwoicie smile

tak samo ty wiesz, jak ja wiem i melanie wie
                                kazdy jest inny, jeden powie wprost, drugi owinie w przysłowiową bawełnę ,
                                trzeci delikatnie zasugeruje
                                widać melanie mówi obrazowo i dobitnie, szczerze taki sugestywny opis do mnie
                                dociera bardziej niż delikatne napomknięcia
                                jak pisał poeta "chodzi mi o to, żeby język giętki powiedział wszystko, co
                                pomysli głowa"
                                pewnie, że każdej matce włos się zjeży na samą myśl i mnie i tobie, taka
                                wrazliwość
                                też to zauważyłaś, że odkąd twój synek jest na świecie to i twoja skóra jakby
                                cieńsza ? smile)
                                • sakada Re: mamania 04.08.04, 11:33
                                  Racja. Kiedyś te sprawy także mnie oburzały, ale teraz...
                                  Jak tylko mi ktoś takie obrazki podsuwa - krew się we mnie gotuje. Zaraz sobie wyobrażam Oskara na miejscu tych dzieci. Może dla tego nie chcę takich opisów słuchać (w domyśle czytać).
                  • melanie Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:54
                    sakada napisała:

> Brrrr.... Ja wiem kto to jest pedofil. Nie trzeba mi takich obrazowych
                    szczegół
                    > ów przytaczać. Aż mnie dostałam dreszczy jak to sobie mimowolnie wyobraziłam.
                    Doskonale, o to mi wlasnie chodzilo. Badzcie bardziej czujne. Jest duzo zlych
                    ludzi na swiecie, a dziecko jest bezbronne. Jezeli nie wierzysz w moc
                    zmaterializowania sie zlych spojrzen i zlych mysli, to moze chociaz ten obraz
                    pedofila sliniacego sie na widok uroczej golutkiej dziewczynki w wanience
                    sprawi, ze sie zastanowisz zanim te zdjecia wystawisz na widok publiczny.
                    • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:57
                      Doskonale, o to mi wlasnie chodzilo. Badzcie bardziej czujne. Jest duzo zlych
                      > ludzi na swiecie, a dziecko jest bezbronne. Jezeli nie wierzysz w moc
                      > zmaterializowania sie zlych spojrzen i zlych mysli, to moze chociaz ten obraz
                      > pedofila sliniacego sie na widok uroczej golutkiej dziewczynki w wanience
                      > sprawi, ze sie zastanowisz zanim te zdjecia wystawisz na widok publiczny

No nie,,,znowu,,,,
                      • melanie Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 11:00
                        Wiesz, czasem mysle, co ty robisz na forum e-mamy? Czy z toba jest wszystko w
                        porzadku? Czy nie jestes tym "wojtkiem, co to ma 13 lat"?, i dlaczego moja
                        wypowiedz cie tak poruszyla?
                        • sakada ???? 04.08.04, 11:02
                          To do mnie to... mówisz?
                          • mamania Re: ???? 04.08.04, 11:04
                            sakada napisała:

> To do mnie to... mówisz?
                            >

smile)))
                            ja chyba wiem do kogo...
                            i chyba nie do ciebie smile))
                          • magda1711 Re 04.08.04, 11:05
                            Sprostowanie, bo trochę się tu namieszało a to wyżej to napisałam do któregoś
                            tam postu sakady, tylko jakoś dziwnie sie tu wtarmosił smile
              • 18lipiec Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:46
                I to grubo.
                • annakarenina Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 12:16
                  18 lipiec uwielbiam czytać twoje posty i dyskusje z tymi kobitami, które oprócz
                  domu nie widza nic!! napisz do mnie na adres gazety
                  moj gg 4007223 z przyjemnosci z toba pokonwersuje
              • melanie Re: che sie pochwalic moją córcią!!! 04.08.04, 10:48
                Moze to, ze napisalam bez lukrowania bardziej uczuli was, kochane mamusie na
                niebezpieczenstwo. Badzie dumne ze swoich slicznych dzieciaczkow, robcie im
                zdjecia, ale nie umieszczajcie w tak niebezpiecznym miejscu, jakim jest
                internet bez hasla dostepu. Poza tym dziecko jest CZLOWIEKIEM, nie wasza
                zabawka, i nalezy mu sie szacunek. Wiec skoro nie moze jeszcze sie wypowiedziec
                czy chce, aby ogladali go obcy ludzie, nie wolno wam tego robic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka