Dodaj do ulubionych

basen po zapal. ucha

17.12.13, 21:13
Jaką robicie przerwę w uczęszczaniu na basen po zapaleniu ucha?
Młody przeszedł zapalenie ucha ekspersowa choć burzliwiew z czwartku na piątek było tak źle, że jechaliśmy w nocy do szpitala, tak go bolało - nie gorączkował (bałam się, że perforacja nastąpiła), laryn stwierdził zapalenie ucha (początek?) dostał sterydy, flixogel, na własną rkę tongue_out dawałam mu do ucha cetracxal bo miałam po innej przygodzie z uchem przez raptem 2 dni i generalnei dostał 1x nurofen i 2x otinum i w sobotę już był zdrów.
I co kiedy byście poszły z dzieckiem na basen?
Obserwuj wątek
    • aniaurszula Re: basen po zapal. ucha 17.12.13, 22:23
      corka miala zajecia zaraz po zapaleniu ucha wiec nie plywala ale nastepne planowe byly dopiero za 2 tygodnie i plywala juz normalnie
    • fasol-inka Re: basen po zapal. ucha 18.12.13, 09:29
      ostre zapalenie ucha, które przeszło w dwa dni?
      • super-mikunia Re: basen po zapal. ucha 18.12.13, 12:13
        laryn stwierdził zapalenie ucha (początek?)

miał włączone od razu leki docelowe, które uśmierzają też ból, plus przeciwobrzękowe więc sądzę, że zadziałaliśmy dość szybko i doraźnie także już przez weekend infekcja dalej się nie rozwinęła i 3 dni i było po wszystkim
        • jakw Re: basen po zapal. ucha 18.12.13, 21:37
          A jakiś laryngolog/pediatra/lekarz rodzinny po tym weekendzie to ucho oglądał, żeby stwierdzić, że na pewno wszystko ok? U mojej młodszej córki zapalenie ucha w stanie przewlekłym bólu nie dawało - za to objawiało się całkiem często ostrym zapaleniem ucha.
          • najma78 Re: basen po zapal. ucha 18.12.13, 22:52
            Corka miala bakteryjna infkcje ucha w wieku 7 lat. Obudzila sie ok 4 rano i miala goraczke i silny bol ucha, w ciagu dnia bol nie ustepowal zbytnio pomimo podania ibuprofenu i doszlo do perforacji. O 4 po poludniu mielismy wizyte u lekarza czyli po 12 h od wystapienia objawow i ten zapisal antybiotyk, zapewnil mloda ze juz w nocy poczuje sie duzo lepiej co nastapilo. Powiedzial tez ze moze pojsc do szkoly nastepnego dnia o ile nie bedzie goraczki i samopoczucie pozwoli ma tylko nie brac udzialu w wf. Tak sie stalo. Lekcja plwania wypadala po 6 dniach i na nia poszla normanie.
            • super-mikunia Re: basen po zapal. ucha 19.12.13, 21:16
              najma ty jak zwykle odważnie smile

Po perforacji po 6 dniach na tyle bym się nie odważyła. Kusiło mnie, żeby go wysłać na lecje pływanie w środę (zapalenie pomiędzy czw/pt) , ale się nie odważyłam mimo, że objawy ustapiły w sb, a we wt zaglądał mu do uch pedaitra i stwierdził, że wszystko ok. Wolę chuchać na zimno po świętach jedziemy na termy. Odpusazczę mu lekcje od stycznia zaczneimy ze zdwojoną siłą wink

• najma78 Re: basen po zapal. ucha 19.12.13, 22:56
                super-mikunia napisała:

> najma ty jak zwykle odważnie smile

Moze odwaznie ale tak bylo, nie mam powodu klamac smile
                Corka dostala antybiotyk a ten dzialal bardzo dobrze, nic jej po basenie nie bylo. Od tego czasu nie byla chora oprocz jakiejs drobnej infekcji wirusowej tzw kataru (bez goraczki). Dzis ma 11 lat i od kilku trenuje plywanie i skoki do wody. Mysle ze twoje dziecko mialo infekcje ucha spowodowana wirusami a nie bakteriami skoro antybiotyk nie byl potrzebny, a te pierwsze nie sa powazne. Spokojnie poszlabym na basen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka