Dodaj do ulubionych

fajna wciagajaca zabawka dla 3,5 latka

19.01.14, 12:58

cos innego niz:
samochodziki,
kolejka
klocki/puzzle
ciastolina/farby etc

szukam czegos wciagajacego wink
kupilam mu ostatnio zestaw do tworzenia bizuterii smile chodzilo mi o precyzje malych paluszków (nawlekanie) strzal w 10 i taka przybijanke - rozne ksztalty do korkowej tablicy- takze swietna zabawa

Poleccie cos fajnego rozwijajacego dla malucha,
Obserwuj wątek
    • camel_3d iPad 19.01.14, 20:44
      masz 100% gwarancje wciagniecie....

nic innego tak nie wciaga...
      • ichi51e Re: iPad 19.01.14, 21:27
        A jaka edukacyjna big_grin moze kulodrom? Zobacz strony haby janod djeco villac- moze cos cie natchnie
      • green-koala111 Re: iPad 20.01.14, 01:26
        camel_3d napisał:

> masz 100% gwarancje wciagniecie....
        >
        > nic innego tak nie wciaga...
        Nie zgadzam się. Nie na 100 %. Moja córka jest wyjątkiem np. Myślę ze wiele takich dzieci jest
        • camel_3d Re: iPad 20.01.14, 14:12
          ale w porownaniu z innymi zabawkami mona ja regularnie updatowac, dogrywac, zmeiniac, nowe gry pakowacsmile)))

to byl zart smile

mlody gra na ipadzie..ale i tak duzo bardziej woli grac w planszowki i z kumplami dziko biegac..
    • ilianna Re: fajna wciagajaca zabawka dla 3,5 latka 19.01.14, 23:31
      smart games np. mądry zamek albo kamelot
    • dziustynka Re: fajna wciagajaca zabawka dla 3,5 latka 20.01.14, 14:43
      klocki wymieniłaś, ale czy lego? takie zwykłe, nie duplo?
      bo mój trzylatek pięknie się już kilka miesięcy bawi tymi małymi, czasami cały dzień coś kombinuje, wcześniej duplo w ogóle do niego nei trafiło
    • danaide Re: fajna wciagajaca zabawka dla 3,5 latka 26.01.14, 23:27
      Zawsze mnie jednak zadziwiają pytania o zabawkę dla dziecka.

Dobrze znaleźć coś, co dotyczy umiejętności, których dziecko jeszcze nie posiadło albo zabawki które mają inne zastosowanie niż zabawki, które dziecko już ma. Dziś np. córeczka katowała rakietę do robienia baniek, która z bańkami nie działa, ale za to można skakać na pompkę i rakieta pięknie wylatuje w powietrze.

Napisałaś, że dobrze działają nawlekanki, przybijanki - tak, bo to są jakieś nowe umiejętności. U mojej czterolatki chodzą m.in.: kulodrom, nożyczki, zdrapywanki, mozaiki, naklejki, szlaczki i w ogóle zeszyty z zadaniami, lupa, klasyczna skakanka... Przyjrzyj się zabawkom nie pod kątem reklam, ale pod kątem możliwych zastosowań. Zresztą u mnie sytuacja jest luksusowa, dziecko zawsze miało sporą wolność w zabawie i dziś potrafi się np. ślizgać na maxi układance jak na ślizgawce, a ze skakanki zrobić "taki domek".
    • spirit1982 Re: fajna wciagajaca zabawka dla 3,5 latka 01.02.14, 07:56
      Moj 3,5-latek uwielbia aktualnie wszystkie gry (chinczyk, grzybobranie, wyscig, pary, kukuryku) , ukladanki i puzzle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka