21.02.14, 11:10
mam pytanie odnośnie nauki jazdy na rolkach, od którego roku najlepiej rozpocząć naukę?
Obserwuj wątek
    • betty842 Re: rolki 21.02.14, 14:08
      Chyba wtedy kiedy dziecko samo chce się nauczyć jeździć na rolkach. Mój ma prawie 7 lat i nie chce nawet słyszeć o rolkach choć kilka razy pytałam go chciałby rolki,zawsze odpowiada,że nie.
      • maesstra Re: rolki 21.02.14, 16:59
        moja córka jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju nowe aktywności fizyczne jest zawsze na tak, jeździ na dwóch kółka odkąd ma 3,5 roku, dobrze sobie radzi na hulajnodze i myślałam o rolkach w tym roku ale obawiam się że może być za wcześnie (chodzi mi generalnie o stawy ?) w wakacje będzie mieć 5 lat
        • gizm0 Re: rolki 21.02.14, 17:27
          Dziecko musi mieć min ukończone 3 lata i nie może koślawić kolan. Takie były u nas wymagania na szkółce rolkowej. Młoda ma 3,5 roku, jeździ od ukończenia 3 lat. Czekaliśmy, bo chciała wcześniej w związku z tym, że jej starsza siostra jeździła. No i dziecko musi chcieć, nic na silę smile
          • betty842 Re: rolki 21.02.14, 19:35
            gizm0 napisała:

> Dziecko musi mieć min ukończone 3 lata i nie może koślawić kolan.

O to dobrze ,ze mój syn nie chce rolek bo ma koślawe kolana...Dobrze wiedzieć bo jakos nie przyszło mi na myśl,że koślawość kolan jest przeciwwskazaniem do rolek.Teraz jak już o tym wiem to aż się dziwię,że sama na to nie wpadłam....
        • gizm0 Re: rolki 21.02.14, 18:09
          Jeśli chcesz to wyśle Ci linka do zawodów dzieciaczków w Rzeszowie,
          a tu krótkie posumowanie zawodów z listopada 2013, widać jak jeżdżą i duzi i mali.
          Polecam wink
          www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=57lIfzplYCE
    • aleksandra1357 Re: rolki 21.02.14, 18:37
      Na rolkach i na łyżwach można jeździć od ok. 3 roku życia. Mój młodszy syn, jak miał 2,5 roku, to nijak nie dawał rady, ustać na rolkach nie umiał, teraz ma 3,5 i zarówno na rolkach, jak i na łyżwach zaczyna sobie radzić. Starszy syn zaczął w wieku 4,5 roku i po paru próbach śmigał.
      • gizm0 Re: rolki 21.02.14, 20:32
        A można wiedzieć gdzie jeździcie?? Może w tym samym mieście co my?? wink
    • maesstra Re: rolki 21.02.14, 19:55
      dzięki myślałam że jest bardziej restrykcyjnie, ale skoro już 3 latki próbują to tym bardziej 5-latka da radęsmile córka generalnie zamarzyła o jeździe na łyżwach, bo oglądałyśmy jazdę figurową w Soczi. Ten sezon jakoś przegapiliśmy a już się nie opłaca kupować łyżew i własnie pomyślałam że może rolki w lecie
      • gizm0 Re: rolki 21.02.14, 20:30
        MOja własnie 5,5 latka, jeździ już na tyle, że bierze udział w zawodach wink ( jeździ od 4 rż, 2-3 razy w tyg na szkółce rolkowej). A na łyżwy weszła w styczniu pierwszy raz i pojechała... śmiga ślicznie. 3,5 latka na łyżwach z tatusiem za rączkę. Obie w ochraniaczach i w kasku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka