Dodaj do ulubionych

Środek na komary?!!

19.08.04, 14:13
Witam!
Drogie e-mamy poszukuję skutecznego!!!! środka na komary, by móc spać przy
otwartm oknie i nie martwić się o mojego szkraba. Chodzi mi o coś w rodzaju
wtyczki do kontaktu. Dziękuję z góry za wszystkie posty.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • saba76 Re: Środek na komary?!! 19.08.04, 17:12
      Rajd z plynem wkręcanym do specjalnej wtyczki i bach do kontaktu
      ja to stosuje choć napisano że przy dzieciach niestosowac ,ale komary byly
      okropniejsze
      • ewas17 Re: Środek na komary?!! 19.08.04, 17:14
        Też polecam Rajd do kontaktu. U nas sie sprawdza. Pozdrawiam Ewa
    • marianka15 Re: Środek na komary?!! 19.08.04, 17:16
      Ja stosuję elektrofumigator RAID - miałam co prawda duże opory, gdyż w ulotce
      jest wyraźnie: nie stosować w pomieszczeniach, gdzie są małe dzieci! Jednak
      złośliwość i natarczywość komarzych samic tak mi dokuczyła, że postanowiłam
      wypróbować. Działa, działa i działa! Okno otwarte, komarów brak, dziecko nie
      zdradza żadnych skutków ubocznych. Kiedy natomiast noce są chłodniejsze i nie
      da sie spać z maluchem przy szeroko otwartym oknie, a komary mimo wszystko
      nadal aktywne, podłączam elektr. w sąsiednim pomieszczeniu, gdzie jest szeroko
      otwarte okno, natomiast okno naszej sypialni jest zamknięte (od momentu
      zapalenia światła, gdyż wiesz zapewne, że ono przyciaga komary).
      Słyszałam o zapachownych świecach odstraszajacych komary, ale podejrzewam, że
      nie ma możliwości stosowania ich w nocy.

Pozdrawiam smile
    • mama.szymona Dziękuję za pomoc! 21.08.04, 08:42
      Hej! Zaraz idę kupić Raid.
    • mama.szymona To naprawdę działa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 12:39
      • marianka15 Re: To naprawdę działa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 16:33
        Pewnie! A ile trupków potem się zbiera z parapetu! smile
        • wadera77 moskitiera 25.08.04, 23:57
          ja nie kupilam tego specyfiku do kontaktu. Jak jest napisane, ze nie stosowac w
          pomieszczeniach, gdzie spia dzieci no to nie stosowac.... Kupilam dwie
          moskitiery (sa w castoramie, praktikerze) Przykleja sie rzep do okna i do rzepu
          moskitiere. Dowolna ilosc razy mozna odkleic moskitiere od rzepu i nadal
          trzyma. Dodatkowo mam moskitiere na lozeczku synka - gdyby jakis komarek
          przypadkiem sie zaplatal do pokoju!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka