ladnyusmiech 02.05.14, 14:45 Mój dwulatek wędruje po całym łóżku podczas snu. Obija się o szczebelki, ma 94 cm. Chce mu kupić nowe, polećcie coś dla wędrowniczków. Jak mu wyjęłam te trzy szczebelki miesiąc temu, żeby sobie sam wychodził jak wstanie, to nad ranem wypadł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princessa.of.persia Re: łóżko dla dwulatka 03.05.14, 17:25 dlatego moje dzieci spaly na materacu polozonym na podloze 120x200. najpierw corka jak skonczyla rok zaczela.jak miala gdzies 3 lata kupilam jej normalne lozko a materac dostal synek.ma teraz dwa lata i sprawdza sie to nam super. z niczego nie spada ma duzo miejsca. jak mu kupie lozko to materac tylko dotne na wymiar lozka i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: łóżko dla dwulatka 03.05.14, 22:42 Mój syn w wieku 2 lat przeprowadzil się do łóżka z barierką - Kritter z Ikea, rozmiar 70*160 cm. Jak dotąd sprawdza się dobrze. Jeśli jednak masz wystarczająco dużo miejsca, kup normalne łóżko 90*200 i do tego dokup barierkę, jeśli obawiasz się, że dziecko będzie wypadać. W Ikea można kupić osobno - pasuje na boki łóżek o grubości 18-25 mm: Odpowiedz Link Zgłoś
kkwroc Re: łóżko dla dwulatka 04.05.14, 09:08 Tylko, że jak dziecko wypadło przez 2-3 szczebelki wyjęte to taka barierka to o kant **. Mam ten sam problem. Mój śpi w każdej pozycji w łóżku, łącznie z pół-pionową. Położyłam materac na ziemi ale dziecko uznało, że "nie ma łóżka" i pół nocy przesypiał na dywanie. Wróciliśmy do łóżeczka niemowlęcego. Na szczęście mój dwulatek jest bardzo drobny (80 cm) więc jeszcze wyrabia ale za jakiś czas to nie wiem co zrobimy. Rozważałam zrobienie coś na kształt łóżka niemowlęcego tylko większego i z drzwiczkami, które synek umie otworzyć u stolarza na zamówienie. Jakoś nie sądzę żeby z tego wiercenia wyrósł. Jego tatuś również śpi w każdą stronę i potrafi do tej pory czasem z łóżka spaść. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: łóżko dla dwulatka 04.05.14, 12:19 Bez przesady, w końcu przestanie wypadać. A na podłogę można położyć gruby koc/śpiwór/kołdrę. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d beddinge ikea.. 04.05.14, 19:55 140 x 200 cm... mlody spi od kiedy mial 2 lata i 3 miesiace... ok..przyznaje..na poczatku kilka razy spadl, wiec na noc kladlem kolo lozka miekka koldre... Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: łóżko dla dwulatka 04.05.14, 21:39 dla mojego dwulatka te ograniczniki/barierki z ikei bylyby za niskie, tez sie wierci i rzuca po calym lozku na razie kupilismy materac, obok niego na noc klade poduchy. czekamy na coreczke wiec lozeczko ze szczebelkami przyda nam sie jako dostawka dla malucha, dlatego musielismy przeprowadzic synka (zeby potem nie poczul sie "wyrzucony" za swojego lozeczka). w innym przypadku pewnie jeszcze troche bym poczekala. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.gucia Re: łóżko dla dwulatka 05.05.14, 12:25 Tez mam wedrowniczka. Byl taki etap, ze polozylam materac na podlodze. Myslalam o lozku- samochodzie takim glebszym ale dosc duzo zajmuje miejsca. Teraz spi na rodzinnym lozku od sciany. Mysle, ze gdybym kupila mu to w ksztalcie samochodu, sam by sie tam wyprowadzil... Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: łóżko dla dwulatka 05.05.14, 21:58 Widziałam te łóżka-autka. Oj pokochałby mój smyk... Plany i tak się zmieniły, bo tatuś upiera się przy piętrowym łóżku. Za niecałe półtora roku będzie ten sam dylemat z drugim dzieckiem. Ale dziękuje za rady, a do Ikei chętnie się wybiorę Odpowiedz Link Zgłoś