Dodaj do ulubionych

Na wesoło- fazy dzieci

22.08.14, 21:28
Hej troszkę na wesoło chciałam opisać ostatnie hity związane z moją 13 miesięczną córą i może podzielicie się czym Wasze pociechy was zaskoczyły i rozśmieszyly smile zbędne komentarze darujemy
1. Gdy tylko widzi otwarte drzwi do łazienki bierze co ma pod ręką i leci czym prędzej żeby wrzucić to do wanny smile)))
2. Ostatnio pokazałam jej jak leci mleczko z cyca, psiknęłam a ona zrobiła mega karpia i palcem szukała dziurki smile))))
3. Gdy robię bańki ona koniecznie chce je przebijać nosem/ustami i gdy jej sie to uda to aż zanosi się śmiechem.
4. Mówi na kaczki kwa kwa, ostatnio patrzymy przez okno (4piętro) i przeleciał ptak a ona polazała palcem na niego i krzyknęła kwaaaaa smile))
Narazie tyle hitów ale niedługo to się dopiero zacznie smile)))
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Na wesoło- fazy dzieci 25.08.14, 17:03
      a gdzie te fazy?
      • mama_kotula Re: Na wesoło- fazy dzieci 25.08.14, 19:01
        alpepe napisała:
        > a gdzie te fazy?

Ja myślę, że w tej wannie w łazience, co córka do niej biega. Wrzuca coś, robi się fala - więc: drgania, fazy, przesunięcia fazowe... wink
    • nadkobieta Re: Na wesoło- fazy dzieci 26.08.14, 16:23
      Bardzo śmieszne te fazy.
      U nas też jest wesoło, np. wczoraj jak mój mąż wszedł do pokoju i zrobił uhaha to moje dziecko zrobiło łubudu a potem patataj. I też była kupa zabawy.
      • mama-ola Re: Na wesoło- fazy dzieci 27.08.14, 10:17
        big_grin
    • nika_222 Re: Na wesoło- fazy dzieci 04.09.14, 10:30
      Przepraszam, z czego leci mleczko?!! Jak możesz swoje piersi nazywać cycami? Potem, dziewczyny, macie problem z tym, że faceci używają niewyszukanych kolokwializmów określając nas i nasz rożne części ciała. Rozumiem, że jesteś matką ja też nią jestem i też karmiłam długo piersią ale nigdy nie wyrosły mi cyce zamiast piersi smile Szanujcie się dziewczyny- matki! i nie przestawajcie być kobietami.
      • minerwamcg Re: Na wesoło- fazy dzieci 06.09.14, 00:12
        nika_222 napisał(a):

> Szanujcie się dziewczyny- matki! i nie przestawajcie być kobietami.

A co, od nazywania piersi cycami można stać się facetem? Urośnie za przeproszeniem phallus i żegnaj kobiecości? Iii tam, spójrz na pana Kiełbasę.
      • kjut Re: Na wesoło- fazy dzieci 06.09.14, 09:16
        A ja mam cyce, cycki, bimbały, melony, zderzaki... muszę nad sobą popracować i zacząć się szanować....
        • eraz-lilipop Re: Na wesoło- fazy dzieci 07.09.14, 00:08
          U nas jest faza JA SAM . Na placu zabaw SAM się wgramala na hustawke lancuchowa i nie pozwala się rozhustac bo on SAM. I tak siedzi bez ruchu z 5 min wink.
      • xenia123321 Re: Na wesoło- fazy dzieci 21.12.14, 09:17
        Odżizaz nawet w tak luźnym wątku musiał pojawić się poboczny z dupy problem smile
    • biankao Re: Na wesoło- fazy dzieci 21.12.14, 10:24
      Synkowi (prawie 14 miesięcy) bardzo podoba się ekspres do kawy i łapie często fazę, że biega po domu i mówi w kółko kawa, kawa, kawa...wink Dwa pierwsze słowa poza mama, tata i baba to właśnie kawa i kupkawink Ostatnio byłam w księgarnio-kawiarni dla rodziców z dziećmi, puściłam go, żeby pobiegał a on wypatrzył ekspres za ladą i zaczął maraton: kawa, kawa, kawa. Podobnie lubi zegary, czyli kaka. Stałam w Tesco w kolejce, a on nagle: kaka, kaka. Patrze a on wskazuje na zegar w biurze w głębi sklepu ledwie widocznym dla mnie. Poza gdy oglądamy książeczki naśladuje lub mówi to co potrafi: Choinka (kujkuj), misie (mimi), skakanka (kaka), gołąb (gugu), pieski (hałhał), kamyki (macha główką na nie, bo zawsze na placu zabaw mówiłam mu nie jak chciał brać do buziwink) i wiele innych. Jak tylko usłyszy szczekające psy, karetkę, czy helikopter za oknem to też nasłuchuje i naśladuje dźwięk. Rozumna z niego bestia.
    • julka.82 Re: Na wesoło- fazy dzieci 21.12.14, 11:55
      pokazuje córce na sali zabaw nowe zabawki.
      - zobacz, taczka!
      - kwa kwa big_grin
      • rulsanka Re: Na wesoło- fazy dzieci 21.12.14, 15:14
        Rozmowa, jak syn miał 2 lata. Faza pytań dlaczego.
        Synku, patrz, lata nietoperz!
        - Dlaczego toperz nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka