Dodaj do ulubionych

pierwsze butki

21.03.15, 20:59
Przymierzam się do kupna pierwszych butów dla synka. Troszke poczytalam informacji co i jak. Zdania są podzielone co do ortopedy jak i rehabilitantów, do mnie przemawia jak najdluzej boso i bucik lekki, giętki w 1/3 długości usztywniany zapietek (czy ktoś wie jak długo?) a druga kwestia to profilowane w środku. Bo np butki z elefanta są ok, ale nie sa profilowane. Starszemu synkowi kupowałam z korenckiego zaczal chodzic na wrzesien ale jak je obecnie obejrzałam to wydaja mi sie jakies ciężkie i mało elastczne jak na mała stópke.
Wiec jak to z tymi butami jest. Macie swoje sprawdzone firmy...?
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: pierwsze butki 23.03.15, 07:45
      Przede wszystkim miękka podeszwa i pasujące. A firma jest kwestią drugorzędną, bo firmy mają różne modele.
      Co do zapiętka, to dzieci, które mają tendencję do siadania w literkę W (a do 3 rż to całkowita fizjologia) przy zapiętku mają nogi straszliwie, nienaturalnie wygięte. Warto wziąć to pod uwagę. Jak kiedyś p. Zawitkowski udzielał się na swoim forum eksperckim, to wyrażał zdanie, że zapiętek jest zbędny.
    • stara-a-naiwna Re: pierwsze butki 23.03.15, 09:06
      forum.gazeta.pl/forum/w,566,156615866,156615866,Pierwsze_buciki_Jakie_polecacie_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka