tatabartusia 24.07.15, 12:33 Podczas spaceru. Pani: Chłopczyku, a jak ty się nazywasz? Bartuś(3l): Nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_za_kolkiem Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 24.07.15, 12:47 Myje rano włosy w łazience. Syn 22 m-ce wchodzi do łazienki z moją torebką na ramieniu mówi mi: pa pa! Do jutra! Inna sytuacja. Stoimy przy balkonie zaczęło padać. Ja: zobacz znowu deszcz pada. A syn zrezygnowany: ja jus ne mam siły. Odpowiedz Link Zgłoś
mama2na6 Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 25.07.15, 15:09 W domu starszy syn kładzie papierek od loda na stoliku ja - hej kolego A gdzie my mamy kosz ? W tym czasie młodszy 2,5 roku mówi -No jak to gdzie chodź pokaże Ci ..bierze mnie za rękę prowadzi do kuchni otwiera szafkę i mówi - od kiedy pamiętam jest tutaj ..oj słabo z Twoją pamięcią mamusiu ... Odpowiedz Link Zgłoś
8ula Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 29.07.15, 19:59 Syn: wiem co znaczy kretynka? Ja: tak? No to co znaczy? Syn : to jest mamo żona kreta Odpowiedz Link Zgłoś
5venuss Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 30.07.15, 23:26 córeczka do kuzynki, która nosi okulary: - Aniu dlaczego ty ślepo widzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 31.07.15, 13:23 - Kiedyś będę miała taką lalkę na guzik - oznajmiła Maria (3,5 roku) - która bedzie budować z moich klocków. - Jak będę duża - westchnęłam - to będę mieć taką lalkę, która będzie za mnie sprzątać. - Cha cha - wybuchnęlo śmiechem dziecko - to przeciez ja!!! Znaczy, jak bede duża. To razem będziemy miały te wszystkie dzidziusie. - O - mruknęłam - a w którym pokoju? - No na górze przecież! Będziemy spać w dolnym łóżku. Ty, tata, ja i mój mąż, którego najpierw poznasz oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 31.07.15, 21:55 To co poniżej rozśmieszyło do łez przypadkowego słuchacza ,mnie niekoniecznie; Mój 5 letni wnuk jest lego maniakiem(ma ponad 40 zestawów klocków w/g mnie Lego powinno wypłacać mu małą premię za aż !takie zainteresowanie ). Dzisiaj ,podczas spaceru usiedlismy na chwilkę na ławeczce i mój wnuczek mówi: -babciu ,pamiętasz,że macie mi ze Stasią(2 babcia ) kupić taki i taki zestaw(dosc drogi,rano była lektura nowego katalogu Lego) ja odpowiadam-kochany nie mamy kaski , a mały na to, babciu możecie zrobić napad na bank!!! Przypadkowo usłyszał to jakiś pan i usmiechnięty mówi ;"młody jesteś bezkonkurencyjny,dawno się tak nie uśmiałem" czy na pewno jest to powód do śmiechu? Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 15.02.19, 20:19 Powiedzonka mojej siostry ciotecznej. T. ma 4,5 roku. - Tato, jak będę duża, to wypijemy razem kawę. Wraca ze spaceru: - Tato, a dlaczego my tu mieszkamy? - Bo tatuś wziął kredyt i kupił ten domek. - Taki kredyt, co się rysuje na chodniku? Przychodzi ksiądz po kolędzie - T. bierze kropidełko i mówi: - Teraz ja posprzątam! - Tato, a wiesz, że cię lubię? - Tak? I kogo jeszcze lubisz? - Mamę, i Bajzelka (pies mojego wujka i mojej cioci)... I nasz domek... - A co najbardziej lubisz w domku? - Galaretkę. - Tato, idę zrobić kupę, bo to najważniejsze w chorobie. - Tato, a prawda, że najważniejsze to zjeść cały obiad? - Tak, córeczko. - Ale mnie to nie dotyczy! Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 12.06.19, 11:44 A jak była młodsza to mówiła: - Jesteś stara Baba Jaga i pijesz stare piwo! Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 28.02.19, 15:31 Na dłuższe wyjazdy na wakacje - góry/morze - w samochodzie włączamy synowi (5,5 roku obecnie) bajki na tablecie. Ostatnio rozmowa w drodze do przedszkola/pracy: - Chciałbym zobaczyć Everest. - To daleko stąd. W Azji. Trzeba długo jechać. - To ile bajek musiałbym obejrzeć, żeby tam dotrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
karla792 Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 06.06.19, 14:05 Ja jestem projektantem z zawodu i chcąc nie chcąc, często pokazuje swojemu 4 latkowi o zobacz jakie ładne pomieszczenie, albo jakie brzydkie, o jakie ładne drzewa itd. No i pewnego dnia mój syn poszedł na jakąś uroczystość z mężem i siadła obok nich jakaś starsza kobieta, a mój mały nagle wypalił;,,Tato, ale ta Pani jest brzydka''. Wyszło nie fajnie, chociaż trochę śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
karla792 Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 06.06.19, 14:23 Jeszcze jedno mi się przypomniało, mój syn jak miał może z 2,4 lata bał się megafonów, nie wiem skąd mu się to wzięło. No i poszliśmy do kościoła. Jest msza ludzie się modlą i oczywiście były megafony, mój syn nagle na całe gardło się wydarł ,,Pomocy'' wszyscy ludzie oczywiście na mnie, co ja dziecku robię w kościele. Ale to nie koniec, nie długo po tym zdarzeniu ja z obecnym mężem brałam ślub. Synkiem zajmowała się chrzestna, no i składamy ta przysięgę i wiadomo chrzestna chciała zobaczyć tez trochę mszy i znowu ten sam numer, nasz mały synek zaczął krzyczeć ,,Pomocy''. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Zasłyszane w rodzinie ;) 04.10.20, 17:47 3-latka nie chciała jeść obiadu. - Dlaczego nie zjadłaś zupy? - Bo głupio pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
chayah szlaban na słodycze 15.10.20, 21:23 Któregoś dnia moja siostra cioteczna (miała wtedy 4 albo 5 lat) chciała cały czas jeść słodycze. Doszło do tego, że zaczęła jeść ciastka przed obiadem. Jak wujek to zobaczył, od razu zareagował: - Jak nie przestaniesz jeść ciastek przed obiadem, to dostaniesz szlaban na słodycze! - A na jak długo? - Piątek po południu, cała sobota i może niedziela rano… - A i dobrze! Wcale nie zamierzałam w te dni jeść słodyczy! Odpowiedz Link Zgłoś
chayah obiad 15.10.20, 21:26 Znowu T. Mam urodziny. Goście siedzą przy stole, podczas gdy ja bawię się z T. w moim pokoju. T. widzi, jak jem ciastko a potem chipsy, podchodzi do mnie i mówi: - A ja nie mogę jeść słodyczy. - Dlaczego? - Bo nie zjadłam OBIADA Odpowiedz Link Zgłoś
chayah rekin 15.10.20, 21:29 Śpiewam piosenkę. Tekst leciał mniej więcej tak: "Nikodem, Nikodem, nie równaj nawet się z Bodem, Przy tobie Bodo i Igo Sym też są byle kim" Podchodzi T. i pyta "Jaki rekin???" Nie wiedziałam, co odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
chayah i jeszcze trzy 16.10.20, 20:37 - Dobranoc, T., niech ci się przyśnią same aniołki! - I szafa, tato! Dzwoni telefon. Mama odbiera - przybiega T. i woła do słuchawki: - Nie mamy DYWANA. T. wypytuje mnie o moją mamę: - Gdzie jest ciocia? - W łazience. - A dlaczego? - Bo musi zrobić siku. - A dlaczego? - Bo jej się chce. - A kupę też musi zrobić? - Nie wiem. - A dlaczego? i jeszcze w klimatach "a dlaczego" i kupy: - Tato, dokąd my idziemy? - Na spacer. - A dlaczego? - Bo musimy wyprowadzić psa. - A dlaczego? - Żeby zrobił siku i kupę. - A dlaczego? - Bo ty też robisz siku i kupę. - A dlaczego? Ile pytań rodzi jedna kupa Odpowiedz Link Zgłoś
chayah dzisiaj w Betlejem 21.10.20, 20:42 4-latka śpiewa kolędę: - Dzisiaj w Betlejem, dzisiaj w Betlejem, polewają wino... Odpowiedz Link Zgłoś
chayah bajka 26.10.20, 21:36 Z. (3,5 roku): - Tato, powtarzaj za mną. Możemy… - Możemy… - Baj… - Baj… - Kę… - Kę… - Możemy bajkę! - i jakie zadowolenie Odpowiedz Link Zgłoś
chayah jak pachnie świeczka? 26.10.20, 21:39 W sobotę mieliśmy w rodzinie wesele. Idziemy do kościoła. T. (6 lat) podczas mszy zaczęła się nudzić, więc wyszła z moją mamą i ze mną na podwórko. Wbiega do kapliczki, gdzie akurat się pali świeczka. T. pochyla się nad świeczką i woła: - Brzydko pachnie! Odpowiedz Link Zgłoś
chayah zwierzę na H 25.12.20, 11:45 6-latek gra z mamą w państwa-miasta. - Zwierzę na H? - Hania (jego siostra) Odpowiedz Link Zgłoś
chayah u cioci Elizy 25.12.20, 11:51 Tosia (6 lat) i Zuzia (3,5 roku) są na spacerze. Po drodze udają, że idą do cioci Elizy (czyli do mojej mamy). Tosia mówi: - Zuzia, ty się pobaw z Kają, a ja omówię sprawy dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah no, ciocia! :) 21.02.21, 21:02 Rozmowa z moją siostrą cioteczną. Zuzia ma 3 lata i 10 miesięcy. - Zuziu, kogo z przedszkola najbardziej lubisz? - Nikogo. No, ciocia!... - A siebie lubisz? - Oczywiście! No, ciocia!... I ta mina pt. "co zadajesz takie głupie pytania?..." Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 21.02.21, 21:07 Ostatnio nasza Tosia (prawie 6,5 roku) robiła wyliczenia, kto spośród jej rodzeństwa umrze jako pierwszy. I wyszło, że jestem trzecia w kolejce Wnioski wyciągnęła na podstawie analizy naszego wieku. Na nieszczęście Tosia byłaby w takiej kolejce tuż za mną Odpowiedz Link Zgłoś
antonelag Re: Co wasze dzieci powiedziały śmiesznego ostatn 17.03.21, 15:27 Naprawdę chcę pojechać na wakacje do Londynu, I need rent a car with driver in london for trip Odpowiedz Link Zgłoś
chayah soczek 21.03.21, 11:52 Zuzia (za miesiąc kończy 4 lata): - Tata, nie wiem, jak ty mogłeś żyć z tym, że nie nalałeś mi soczku! Odpowiedz Link Zgłoś