lili161 19.09.04, 00:46 mam pytanie ile miesiecy wasze dzieci mialy kiedy zdecydowaliscie sie jechac z nimi samochodem kolo 5-6 godzin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.pap Re: Podróże 19.09.04, 08:11 Czwsc,mam na imie Monika i co prawda niejechalam tyle czasu autem ale pociagiem z dwojka dzieci Kuba mial 8 mies a Natala 3 lata.ale nie otym chce pisac.Mam kumpele ktora niedosc ze jechala mad morze z rocznym synem to gdy mial 9-10 mies. to lecieli z nim na wycieczke do egipu i maly zniusl to dosc dobrze.jak masz jakies pytania na ten badz inny temat to smialo moj nr gg 8883531.pozdrawiam cie cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
elza.303 Re: Podróże 03.08.13, 03:17 mój synek miał 3 miesiące jak pojechaliśmy nad morze z Łodzi,w jedną stronę było super ,wracając chcieliśmy porzucić go w lesie tak się darł ale spoko Odpowiedz Link Zgłoś
slowiczek2 Re: Podróże 19.09.04, 11:07 Witam!! Bardzo lubimy podróżować i zaczęliśmy jeździć z małą kiedy skończyła trzy miesiące na odległość tak 2-3 godzin samochodem. Kiedy skończyła siedem miesięcy wybraliśmy się na morze - 5 godzin jazdy. A teraz ma niecały roczek i byliśmy nad Balatonem tj. 10 godzin jazdy samochodem. Mała zniosła to dość dobrze. Musieliśmy robić przystanki aby mogła sobie "pobrykać". Daleka podróż jest najlepsza nocą-dziecko większość przesypia. Jeżeli masz dodatkowe pytania zaprasza na gg - 8456846 Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatorstwo Re: Podróże 19.09.04, 14:01 Mój synek miał 3 miesiące gdy z Katowic pojechalismy nad morze...no i oczywiście spowrotem Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: Podróże 19.09.04, 21:04 troche grubiansko napisze ale dziecko nie krewetka i w podruzy sie nie zepsuje pozdruzuje z dzieckiem od kiedy mialo 2,5 mies , maly jezdzil juz wszystkimi srodkami lokomocji , grunt to dobrze sie przygotowac a wszystko bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
olna Re: Podróże 19.09.04, 22:35 mala miala 11 miesiecy jak przejechalismy samochodem 2000 km w 30 godzin w zimie a po trzech tygodniach cala trasa z powrotem.bylo bez problemu,moze tylko czestsze postoje.ale nasze dzieci sa przyzwyczajone do samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Podróże 19.09.04, 22:50 Malwina jezdzila odkad skonczyla chyba 2 miesiace po 3 godziny, chyba 4 godzinna trase jak miala 4 miesiace a taka 10 godzinna to przeszlo rok ale gdybym wczesniej sie wybrala to tez nic by sie nie stalo. Tylko teraz kiedy ma ok. 19 mies okazalo sie nagle ze byc moze ma chorobe lokomocyjna i to jest doprawdy problem. Ale ponoc to sie ujawnia dopiero ok. 2 roku zycia wiec korzystajcie. Utalia Odpowiedz Link Zgłoś
lili161 Re: Podróże 20.09.04, 14:55 dzieki za odpowiedzi! zastanawiam sie nad tym bo termin mam 8.11 i chcialabym pojechac na swieta (czyli bedzie mialo 1,5 m-ca) do rodzicow. ale jest to 6 godzin jazdy i obawiam sie ze nie bedzie to wskazane ze wzgledu na kregoslup dziecka, ktore bedzie caly czas w foteliku czyli w pozycji półlezacej. w takim wieku powinno raczej jak najwiecej lezec. najlepiej chyba jak zapytam pediatry... Odpowiedz Link Zgłoś
malwina18 Re: Podróże 21.09.04, 12:59 Ja teżmam córkę Malwinę (prawie 17 mies.) i też jest od urodzenia zdeklarowanem podróżnikiem. Pozdrawiam Serdecznie Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
elisa1974 Re: Podróże 20.09.04, 15:55 moj maly pierwsza dluga podroz odbyl w wieku 10 miesiecy ok. 3 tys km. naprawde nie zartuje, 1500 km promem a reszta samochodem, nie bylo zle, ale przyznaje ze wyciagalam go w nocy z fotelika i pozwalalm mu spac troche na tylnym siedzeniu, nawet jak policja austriacka nas zatrzymala na kontrole kiedy uslyszali ze jedziemy z sycylii to nic nie powiedzieli na dziecko lezace z tylu.... Pierwszy lot samolotem ok. 14 miesiaca, bez problemow. Ale wszystko zalezy od dziecka i natsawienia mentalnego rodzicow oraz opinii pediatry, bo roznie na te tematy mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
natta24 Re: Podróże 22.09.04, 08:26 Moja corcia miala niecale 3 m-ce, jechalismy ok 10 godz. Prawie cala droge spala. Moja rada to wygodny i bezpieczny fotelik. Bardzo dobrze z malymi dziecmi jezdzi sie w nocy. Prawie cala droge spia. Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka99 Re: Podróże 22.09.04, 10:44 To ja chyba na razie bede w czolowce Jakies 450 km, moze ciut wiecej, nad morze z trzylatka i... 6-tygodniowym maluszkiem. Jechalismy w dzien, 2 postoje, jeden ok. 0.5 godz, moze ciut wiecej, drugi z 1.5 godz. My z malutkim dzieckiem staralismy sie jechac glownie jak spalo, czesto jechalismy wiec w nocy (ze starsza do Chorwacji jak miala rok np.) Teraz dzieciaki maja 5 i 2 lata i jezdzimy juz w dowolnych porach, ale oczywiscie najdluzsze odcinki staramy sie pokonywac w czasie snu mlodszego. I jeszcze jedno - przenigdy, pod zadnym pozorem nie wyjmuje dzieci z fotelikow w czasie jazdy! Uwazam to za totalny brak wyobrazni i odpowiedzialnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: Podróże 22.09.04, 22:27 Nasz syn mając 3 miesiące z malutkim hakiem "wybrał się" na ślub mojej przyjaciółki do Włoch-ok.1200 km.Podróż zniósł najlepiej z nas wszystkich ,a potem jeszcze pluskał się w cieplutkim morzu... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.aga21 Re: Podróże 02.08.13, 22:14 Ja podróżowałam z dzieckiem autokarem kilka godzin cały czas spało polecam takie rodzaj transportu . A tanie bilety w promocji znajdziecie na autokary24.pl. za dziecko zapłaciłam 50% taniej Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: Podróże 02.08.13, 22:18 córa miała 9 miesięcy jak jechaliśmy ponad 700km na Mazury w zeszłym roku synek miał 4 miesiące i jechał nad morze, ponad 700 km Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Podróże 03.08.13, 09:50 Moi znajomi jechali nad morze samochodem (ze śląska jest to +/- 10h) jak ich synek miał 3-4miesiące. Natomiast inni znajomi lecieli do grecji z 2 miesięcznym dzieckiem.Jak dla mnie jedno i drugie to hardcore. Ale nie o podróż mi chodzi tylko o wakacje (plażowanie) z tak małym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Podróże 03.08.13, 17:16 7 godzin w wieku 3 m-ce. Od tamtej pory regularnie - taką mamy drogę do dziadków. Dzieci najczęściej po prostu spały (im starsze, tym krócej niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Podróże 03.08.13, 18:26 2,5 miesiąca samochodem 12h (jakieś 900km) 8 miesięcy pierwszy lot samolotem Odpowiedz Link Zgłoś
at.at Re: Podróże 03.08.13, 22:21 6 tygodni, 6 godzin samochodem, oczywiście z postojami. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mi Re: Podróże 04.08.13, 21:50 2 miesiące, gdy zaczęliśmy z dzieckiem podróżować trasą 2-3 godzinną (240km), średnio raz w miesiącu. 12 miesięcy, gdy pierwszy raz wybraliśmy się w podróż kilkudziesięciogodzinną (trasa w jedną stronę 2400 km). Odpowiedz Link Zgłoś
agata.redakcja Re: Podróże 05.08.13, 09:44 Podobnie jak ola_mi, trasy 2h jak miała 1-2 miesiące. Na dłuższą jak miała rok. Musisz pamiętać o przerwach co 2h, najlepiej też wybrać się w porze snu. A tu jeszcze kilka rzeczy, dzięki którym podróż z dziećmi nie zamieni się w koszmar Odpowiedz Link Zgłoś