Dodaj do ulubionych

Problem z 3-latka!!!

28.09.04, 23:53
Moja coreczka w grudniu skonczy 3 latka a noc to dla mnie pieklo. Zanim zasnie
musi miec wlaczony tv.Jesli jej wylacze zanim dobrze zasnie to jest ryk.
Wstaje do niej w nocy chyba ze 4 lub 5 razy. Bo albo chce pic, albo jej kubek
spadnie i musze jej podac, albo jakas zabawka spadnie, z ktora ona spi.Takich
rzeczy jest duzo a ona gozej sie zachowuje niz noworodek. Blagam powiedzcie co
robic . DZieki Bogu ona nadal spi w naszej sypialni(mamy 1 sypialniowy
apartament), bo ja bym chyba zwariowala tak do niej w nocy co chwile chodzic.
Obserwuj wątek
    • izabela78 Re: Problem z 3-latka!!! 28.09.04, 23:55
      Zapomnialam dodac, ze moja Natalka jest pelna energii np kiedy jestesmy w
      sklepie to nic nie moge kupic, bo ona mi ciagle ucieka.Do tego wszystkiego nie
      chce mi jesc i ile musze sie za nia nabiegac by zjadla chociaz kawaleczek.
      • ewis Re: Problem z 3-latka!!! 29.09.04, 09:19
        Przestań jej włączać tv, dawać picie w nocy (co najwyżej wodę), bo z tego co
        piszesz, to córeczka Was nieźle terroryzuje smile
        Popłacze z tęskonoty za tv i z bezsilności - gdy jej nie ulegniesz, ze dwa dni,
        a potem przyjmie do wiadomości, że zasypianie odbywa się od dziś w innych
        okolicznościach. Zaproponuj jej coś - wspólne czytanie ksiażeczki, opowiadanie
        bajek, dzielenie sie tym co się dziś wydarzyło...
    • iza75 Re: Problem z 3-latka!!! 01.10.04, 18:04
      Nasza Ania (2,5 roku) miewa takie trudne wieczory od czasu do czasu. Zwykle
      wtedy gdy wyśpi się w południe (1-2 godziny)i potem na wieczór
      trochę "ściemnia" - pić, siusiu, zabawa do 22-23 godziny ,chce mi we wszystkim
      pomagać(zmywanie, prasowanie).Co innego gdy nie spi w dzień. Wtedy pada około
      19:30.Ale zawsze zasypia w naszym łóżku i wówczas (najczęściej ja) czytam 1 lub
      2 ksiażeczki a potem gasimy światło i zaczynamy szeptać sobie opowiadania np. o
      nadchodzacej jesieni, o zwierzątkach (bo uwielbia) i o ciekawych sytuacjach
      (np. ze spaceru, wizyty gości)- tłumaczymy sobie np. zachowanie nieposłusznych
      dzieci z placu zabaw, czasem przepraszam wtedy za swoje zmęczenie i przytulamy
      się , całusek na dobranoc i Ania zasypia. Stwarzam jej miłą atmosferę przed
      zaśnięciem,wyciszamy się i koniec.
      • monika.pap Re: Problem z 3-latka!!! 01.10.04, 20:14
        WITAJ!
        za wiele ci niedoradze bo sama czasami mam prbolemy w nocy z corcia.Ona co
        prawda juz zasypia sama ale czasami ma taki okres ze budzi mi sie w nocy i
        niespi np.2-4h.Zwasze staram sie to zwalczac stanowczoscia bo proszenie
        glaskanie i lulanie niepomaga.Po moim stanowczym glosie chwile placze albo lezy
        i puzniej za zasypia.sama jestem zdesperowana bo tak duza dziewczynka i tak
        zarywa noce oszalec mozna zwlaszcza ze ma brata ktory budzi mi sie w nocy na
        jedzonko i wstaje codziennie o 6 rano.zycze stanowczosci i wytrwalosci w tych
        trudnych dla was i dla nas chwilach.Monika-moje gg 8883531 lub
        monika.pap@interia.pl
        • izabela78 Re: Problem z 3-latka!!! 02.10.04, 02:17
          Bardzo dziekuje Wam za odpowiedzi. Wszystkie mamusie i ich dzieci bardzo
          serdecznie pozdrawiam.Iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka