mamaafg 01.04.17, 21:17 Z pewnoscia takich tematow bylo sporo, ale moda prezentowa tez sie zmienia. Co moglybyscie polecic na prezent dls chlopca na drugie urodziny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angeika89 Re: Prezent na 2 latka 01.04.17, 21:52 Synek w październiku kończył 2 latka i dostał: Jeździk koparkę ( posiada już traktor i auto) Klocki Lego Duplo(2 różne zestawy) Rower biegowy Mnóstwo bardzo fajnych ciuchów. Kolorowanki i kredki I bramki piłkarskie do ogrodu Najlepiej zapytać się rodziców co dziecko ma i z czego mogłoby się ucieszyć. Możliwości jest wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Prezent na 2 latka 02.04.17, 06:14 U nas rowerek biegowy, duplo i samochód zdalnie sterowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mikipolo Re: Prezent na 2 latka 02.04.17, 10:24 Duplo duży zestaw np wielka farma. Moja 20m i biegowki nie chce, a na 3 kołowy za mała Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Prezent na 2 latka 07.04.17, 12:02 Ja w tym wieku polecam klocki duplo. Tylko warto dopytac czy ma juz coś. Jak nie ma to na start jakies zwierzątka. Wiem po swoich dzieciach ze jak są zwierzątka to chetniej buduje sie im zagrody czy domki:: W rodzinie mam mase dzieci ( w sumie 11 do kupienia prezentów urodzinowych czy gwiazdkowych) w przedziale 2-10 lat. Mam zasade ze kupuje zabawki kreatywne. Klocki, puzle, nawlekanki na sznureczek, dla starszych dzieci wyszywanki, zestawy zadan przyrodniczych, zesatwy typu zrób to sam. Ale dla wieku 2 latka klocki duplo są najlepsze. Mozna kupić mały zestaw zwierzatek za 30-4- zł albo coś fajniejszego za 70. Odpowiedz Link Zgłoś
druga_swinka Re: Prezent na 2 latka 07.04.17, 14:48 * wieża z klocków piramida edukacyjna (może być klasyk, jak djeco las, gigant z jabadabado - aż 120 cm albo polska nowość - piramida zabaw - jest bardzo fajna, bo oprócz frajdy z budowania i rozwalania potem sprawdzi się jeszcze przy nauce liczenia oraz poznawania nazw zwierząt - obok zdjęć są one napisane w dwóch językach, polskim i angielskim) * porządne drewniane autko/kolejka (duża straż pożarna z dzwonkiem i obrotową drabiną Bajo albo np koparka polskiej marki Jasio) * coś z instrumentów muzycznych (bębenki Jabadabado są super!) * puzzle (djeco ma fajną serię puzzli edukacyjnych duo - łączymy w pary np. zwierzątka i charakterystyczne dla nich jedzenie, przeciwieństwa, dopasowujemy mamy do dzieci - dla dwulatka idealne na puzzlowy start) a z bardziej wypasionych, droższych prezentów to zdecydowanie rowerek biegowy (zawsze na taki droższy prezent można zrzucić się całą rodziną!) Odpowiedz Link Zgłoś