Dodaj do ulubionych

W czym śpią Wasze roczniaki?

11.10.04, 17:28
Witam
mam pytanie w czym śpią Wasze dzieciaczki? Mój synek ma 13 miesiecy i jeszcze
wydziera smilewiększe śpiochy i pajacyki z okresu niemowlakawink ja swojemu synkowi
zakladam codziennie świerze ubranko do spania, wiec jak bede chciała mukupić
profesjonalne piżamkiwink to musze chyba ze 4 parywink czy Wasze dzdzieci
przebieracie codziennie, czy moze np co drugi dzien?

Obserwuj wątek
    • lidqa Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 11.10.04, 18:46
      kuba latem spal w body to mial codziennie inne ale teraz ma 2 nowe cieplego
      pajacyki i spi w nich po 4-5 ndi. Sobie tez pizamy nie zmieniam codziennie
      prawda?
    • magdaijulia Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 11.10.04, 20:06
      Hej;
      Moja Julia ma już, już smile 11 miesiecy i odkąd jest chłodniej w domu to śpi w
      bawełnianym pajacyku i śpiworku, jak mocniej zaśnie to przykrywam ją złożonym
      na 2 razy polarowym kocykiem (mieszkam w domku wieć jest zimniej niż w bloku);
      kąpie się codziennie a piżamkę-pajacyk zmieniam jej średnio co 7-10 dni
    • werbena11 Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 11.10.04, 20:15
      Moja 17-mies w pajacyku i spiworku, pajacyk zmieniam co 4-5 dni, bo tylko mam 2
      w taakim duzym rozmiarze, nigdzie nie mozna znalezc naprawde duzego, a powinna
      miec rozmiar chyba 96, bo wszystkie si po praniu troche kurcza.
    • flurcia Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 11.10.04, 21:20
      Moja Ola śpi w pajacyku bawełnianym.
      A Ty piżamę zmieniasz codziennie?
      • mamamarcela do flurcia 11.10.04, 22:03
        do nie dawna zmieniałam śpioszki Marcelowi codziennie po kąpieli ale ostatnio
        zaczełam zmieniać je co drugi dzień, ale widzę że raczej błędem nie jest jeszcze
        żadziej.
        jesli chodzi o mnie toja nie zmieniam piżamy codzienniesmile
        pozdrawiam
        kasia
        • flurcia Re: do flurcia 12.10.04, 08:42
          Niew chciałam Cię urazić ani obrazić. Takie pytanie nasunęło m i się samo. Ja zmieniam Oli pajacyka co 1ok. 10 dni. Pozdrawiam.
    • agatamaroszek Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 11.10.04, 21:34
      Moja prawie 16 miesięczna Wiki od mniej więcej 9 miesiąca śpi w zwykłej
      pidżamce z długim rękawkiem, a latem w body z krótkim rękawkiem. Nie jest
      ciepłolubna (tak jak mamawink) i jak jej jest za gorąco to od razu dostaje
      wypiekow na twarzy i sie odkrywa. Latem jak były upały to spała na golaska,
      tylko w pieluszcze, ew. przykryta cieniutkim kocykiem. Jak do tej pory nie
      miała nawet katarusmile)))
      Zmieniam jej pidżamkę co jakieś 4 - 5 dni.
      • katse Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 11.10.04, 21:41
        pajac albo pidzamka - koniecznie stopki na wierzchu. inaczej sie wscieka.
        a mam dwa wielkie piekne pajace. jeden welurowy a drugi bawelniany. Ale albo
        obetne im stopki albo sprzadam - chce ktos?? oddam taniosmile)
        • pia_ do katse 14.10.04, 12:07
          A jakiej wielkości masz te pajacyki ze stópkami? Jaga się jeszcze mieści w
          pajac 80 z H&M.
    • antonina_74 Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 11.10.04, 22:00
      Zosia sypia w pajacykach z długim rękawem i ze stopami, zmieniam te pajacyki co
      2-3 dni bo służą tylko do spania i poza łóżeczkiem nie są noszone. mamy z 6
      sztuk.
      • lidqa Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 11.10.04, 22:58
        i jeszcze ci powiem ze jak chcialam kubie kupic pizamke to wogole w kilku
        klepach niebylo rozmiaru a jak juz znalazlam to byla nie rozcinana pod szyją a
        kubie w to glowka nie wejdzie. Okazalo sie ze pajacyk to super sprawa
    • aga.emi Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 12.10.04, 00:32
      Moja córka ma 14 m-cy śpi w body i pajacyku. Zmieniam jej ciuszki do spania co
      3-4 dni. Pozdrawiam!
    • lidia.d Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 12.10.04, 07:49
      Mój Krzyś (12 mies.) śpi obecnie w koszulce lub body, a na to dość luźne
      bawełniane spodenki. Body jest trochę lepsze, bo wtedy mały nie ma w nocy nerek
      na wierzchu...
      Już jakiś czas temu lekarka powiedziała mi, że dziecko w nocy nie powinno być w
      ubranku z zakrytymi stopami, ponieważ przez stopy odbywa się w nocy regulacja
      ciepła. To chyba prawda, bo z jakiegoś powodu dorośli zazwyczaj nie śpią w
      skarpetkach, tylko w piżamach bez stóp smile
      • milarka Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 12.10.04, 09:06
        lidia.d napisała:

> Mój Krzyś (12 mies.) śpi obecnie w koszulce lub body, a na to dość luźne
        > bawełniane spodenki. Body jest trochę lepsze, bo wtedy mały nie ma w nocy
        nerek
        >
        > na wierzchu...

mój maluch podobnie - body z krótkim rękawem gdy jest ciepło lub z długim gdy
        jest chłodniej plus spodenki bawełniane z piżamki.
        Body zmieniamy mu codziennie, bo mały zostaje już w nim w ciągu dnia, natomiast
        spodenki co jakiś czas.
      • lch74 Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 14.10.04, 15:38
        > Już jakiś czas temu lekarka powiedziała mi, że dziecko w nocy nie powinno być w
        >
        > ubranku z zakrytymi stopami, ponieważ przez stopy odbywa się w nocy regulacja
        > ciepła. To chyba prawda, bo z jakiegoś powodu dorośli zazwyczaj nie śpią w
        > skarpetkach, tylko w piżamach bez stóp smile

No tak, tylko że my śpimy pod kołdrą i jak jest nam zimno to potrafimy sie sami nawet przez sen przykryć a mój synek wędruje po łóżeczku i notorycznie śpi nieprzykryty, więc musi mieć na nóżkach przynajmniej skarpetki, bo w temp. 18-19 stopni zmarznie.
        Pozdrówkismile
    • martad73 Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 12.10.04, 08:50
      Witam
      Moja córeczka ma już co prawda prawie 1,5 roku, ale już od dawna s;pi w body na
      ramiaczka plus cienka piżamka, oczywiście stópki gołe, mieszkam w domu obecnie
      w sypialni temp. ok.20,5 stopni. Syn czteroletni spi w pizamce, często odkryty
      z pleckami na wierzchu, ale nic na to nie poradzę. odpukać na razie bez
      przeziębień.
      Pozdrawiam
      Marta
    • mamaaga99 Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 13.10.04, 11:34
      CZeść !

Moje dziecko (18 m.)już od dłuższego czasu śpi w dwuczęściowych piżamkach, bo
      są jednak praktyczniejsze - jak mu gdzieś pielucha przecieknie to nie trzeba
      rozbierać całego dziecka tylko zmienia się szybko spodenki i już. Poza tym po
      obudzeniu sadzam dziecko na nocniczek, co w pajacyku byłoby trudne i
      niewygodne. A piżamki zmieniam co tydzień, mam trzy i to w zupełności wystarcza.

pozdrawiam
      Aga
    • olka_sos Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 13.10.04, 12:24
      Moje dziecko też nie ma specjalnej piżamki, w lecie spała w body, teraz w
      bluzeczce i śpiochach.
    • wana Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 13.10.04, 12:29
      Hej!
      Mój Julenio (ale on ma dopiero 10 miesięcy wink ) śpi w rampersie z krótkimi
      rękawkamim i krótkimi nogawkami lub w krótkim body - wtedy się nie rozkopuje. W
      lecie spał w samym pampersie i było mu dooobrze, teraz niestety, to się
      skończyło wink
      Pozdrawiam
      wana
    • ivette2 Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 13.10.04, 16:19
      Hej!
      Moja córcia uwielbia mieć gołe stópki więc ubieram jej piżamkę (2 częściową), a
      teraz w okresie zimowym zakładam jej pod spód body na szelkach bo się w nocy
      odkrywa a nie chciałabym zeby jej było zimno w nerki. Piżamke zmieniam co 2
      dni, bo jak rano zostaje z tatusiem to uwielbiaja do południa wylegiwać się w
      łózku i oglądać razem bajki no i oczywiście jedzą w piżamkach. Więc wyobrazić
      sobie mozesz jak czasami ta pizamka wygląda. Pozdrawiam
    • le_lutki Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 13.10.04, 16:46
      Grubcio sypia w zaleznosci od temperatury i pory roku: albo na golasa (z
      pampersem of course), albo w samym body, albo w samej pizamce (spioszkach),
      albo w jednym i drugim (jak teraz) - pizamki kupuje co kilka miesiecy po 3
      coraz wieksze, zmieniam mu je co trzy noce mniej wiecej. W zimie, kiedy jest
      naprawde chlodno na to wszystko zakladam mu spiworek - wlasnie zanabylismy taki
      od 12 do 24 miesiecy, w zeszla zime mial dwa na zmiane (ciagle zwracal
      jedzenie) od 0 do 6 mies. Zaznaczam, ze w zimie w jego pokoju jest niecale 18
      stopni.
      Pozdrawiam
    • anfido Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 14.10.04, 07:12
      Każdy z moich maluchów ma 3-4 piżamki. Zmieniam jak po prostu sa brudne, a nie
      codziennie. Do spania ubieram im też śpiworki, bo strasznie się rozkopują. Jak
      jest zimno, to jeszcze przykrywam ich cienkimi kołderkami.
    • pia_ Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 14.10.04, 12:11
      Pajacyk welurowy ze stópkami + śpiworek + kocyk. Jak zaczną się duże mrozy, to
      kupiłam ciepły śpiwór do spania z odpinanymi rękawami. Moje dziecko śpi w
      sypialni z wyłączonymi grzejnikami, więc w zimie jest tam temp. 17 st.
    • zuzu1000 Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 14.10.04, 12:15
      hej
      mój mały mały ma 16 miesięcy i śpi odkąd skończył roczek w zwykłej tradycyjnej "dorosłej" piżamce.
      bez skarpetek i bez przykrycia.
      Ja mu zmieniam praktycznie codziennie (rzadko zdazaja się dwu dniowe - rekord 3 dni)
      powód : "zawsze się jakoś dziwnie zbrudząsmile)))))))))))))

pozdrawiam
      Ela
    • ankatr Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 21.10.04, 11:22
      Ze względu na mój wstręt do śpiochów mój Wojtuś od 6 miesiąca śpi w
      piżamce.Zimą zakładałam mu skarpetki,ale prawie zawsze je zdejmował.Świetną
      sprawą jest śpiworek,ale teraz ze względu na ruchliwość przy zasypianiu jest
      zbyteczny.Co do piżąmki to zmieniam co 5 dni,lub kiedy jest po prostu brudna
      lub spocona(przy gorączce).Pozdrawiam i życzę trochę luzu przy Małym.

• mama_julci22 Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 21.10.04, 12:22
        Witam,moja Julka śpi w piżamce od ok. 6 m-ca(oczywiście była troche za duża bo
        rozm.86 ale mniejszego nie spotkałam)ponieważ nie lubiła śpiszków,teraz ma 15 m-
        cy a zmieniam jej co 4-5 dni,w lato spała tylko w pampersie lub body,oczywiście
        jak są chłodniejsze noce to jej zakładam skarpetki ale jak sie obudzi rano to
        już leżą gdzies w łóżeczku.
        Sobie też nie zmieniam co dzień.
        pozdrawiam
    • kama90 Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 21.10.04, 12:31
      Moja Tuśka (11m.) śpi w piżamce.Zmieniamy ja co ok.4 dni.
      • mamamajeni Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 21.10.04, 21:03
        Moja Majenia śpi w piżamce od 6 m-ca piżamkę zmieniam jej co 3-4 dni
        POZDRAWIAM!!
    • agaduch Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 22.10.04, 21:34
      Ja mam półroczniaka, który sypia w pajacyku z długim rękawem (zmienianym co 2-3
      dni) cieniutkim śpiworku (dłużej chyba, że się spoci lub pampers przeleje) bo
      jest typem dziecka walczącego z kołdrą i przykrtwam w zależności od
      temperatury.
      Dziwi mnie problem jednej z koleżanek, mój maluch używa ciuchów 86 i nie mam
      problemów z ich kupieniem a nawet widziałam w rozmiarze 92.

Pozdrawiam

Aga
    • saba76 Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 23.10.04, 12:03
      Moja 17mc szkrab ma piżamke szt 1,pajac 1szt,spiochy z kaftanikiem szt 1.
      Zmieniam w zależności 3-5dni ,nieraz częsciej bo naprzykład zaplamiła przy
      porannym śniadaniu.
      Sama swoją zmieniam raz na kilka dni,wiec czemu dziecko trzeba codziennie.
      Latem spała w body,no i wtedy wiadomo co dziennie inne,chyba ,ze byl upał a ja
      zaklasałam coś bez body.
      Wystarczą 2zmiany piżamek,choć ja na zime preferuje bawełniane pajace,bo mala
      rano wychodzi z łożeczka9wyjete szczebelki0 i idzie do siostry pobawić sie
      zanim obudza mame, wtedy wiem ,że niezmarznie w stupki.
    • mamaoscara Re: W czym śpią Wasze roczniaki? 25.10.04, 10:47
      Oskar od 3 m-ca śpi w piżamce,było to wygodniejsze do zmieniania pieluch w
      nocy. Spodnie w dół,pielucha i z powrotem. A zapinanie tysiąca zatrzasków w
      nocy to koszmar!Inna sprawa że na takie maluchy trudno znaleźć pizamę i do roku
      miał jej trochę przyduże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka