emagda Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 10:59 Jestem mamą 3,5 letniego Kamilka u nas nr 1 To Bob Budowniczy, wcześniej był Traktorek i Teletubisie. nr 2 Miś w Dużym Niebieskim Domu nr 3 Helikopter Bodzio Na dalszych miejscach Maja, Tabaluga, Kajtuś, Mały Miś. Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:01 Jestem mamą 4 latki. Mała uwielbia: 1.Tabalugę . 2. Gumisie 3. Pszcółke Maję 4.Bolka i Lolka 5.Krecika Krecika i inne czeskie bajki( Rumcajs, Zwirek i Muchomorek), uwielbim i ja , są mądre i ładnie zrobione. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szefusia Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:12 U nas od dłuższego czasu trzy hiciory: 1. Krecik (zdecydowany zwycięzca) 2. Bob Budowniczy 3. Kubuś Puchatek Oprócz tego syn (trzy lata) lubi: 1. Rozbójnik Rumcajs 2. Sąsiedzi 3. Miś w Dużym Niebieskim Domu 4. Nodi 5. Pszczółka Maja 6. Tom & Jerry Natomiast nie podoba mi się zdecydowanie większość bajek na Cartoon Network. Mój syn się ich po prostu boi i nie dziwię mu się. Pozdrawiam Ola mama Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
natik1 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:19 1. Zolw Franklin 2. Mis Uszatek 3. Teletubisie 4. Pszczolka Maja 5. Piesek Latek Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:14 1. Krecik, za jego zatroskane "ach, jo..." za słodycz wyglądu, pełne rozpaczy łzy i chęć niesienia pomocy 2. Franklin za pokazanie w jak okropne można wpaść tarapaty i jak mimo bolesnych doświadczeń wszystko może skończyć się dobrze To głos mojego 4-latka Ja bym jeszcze dodała "Pszczółkę Maję" (choć mój mały się jej boi) i... taką bajkę z mojego dzieciństwa "Barba Papa", której już potem nie wyświetlano... Odpowiedz Link Zgłoś
akinga2 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:16 Zdecydowanie Krecik, Miś Uszatek i Miś Corargol. Również Teletubisie i Zolinki. Odpowiedz Link Zgłoś
akinga2 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:18 Zapomniałam jeszcze o Przygodach Kota Filemona) Odpowiedz Link Zgłoś
kachwi1 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:29 Krecik, Żółw Franklin, Bob Budowniczy. To było do tej pory. Teraz mamy już 5 lat i jest toonami (ja też lubię Przypomniała mi się jeszcze jedna bajka, którą oglądaliśmy, jak mój Maksio był mały, Polski tytuł to chyba Kacper, angielski Keeper (nie chodzi mi o bajkę o duszku Kacperze). To była bajka o piesku i jego przyjaciołach i przygodach. Zero agresji, piękne kolory, historię typu zabawa na sankach albo przyjęcie urodzinowe. Bardzo piękne. Polecam dla maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha33 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:58 Switny ranking u mnie jest rozstrzał zaczniemy od najmłodszej 1. Franklin 2. Mały miś 3. Ruby i Maks 4. Nody Mała ma 2 latka a bardzo spodobal jej się "Plastusiowy pamiętnik" i Kangurek Hip-hop puszczała to dwójka rano. Starsi 1. Tabaluga 2. Pszczółka Maja 3. Miś Uszatek - nieśmietelny 4. Krecik Tak poza tym bardziej wolą bajki z mojego dzieciństwav były jakieś bardziej przystepne. Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-r-g-o Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:34 1.Miś w dużym niebieskim domu 2.Bob budowniczy,Weterynarz Fred 3.Kubuś Puchatek Odpowiedz Link Zgłoś
maugerka Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:37 Mój synek ma 19 m-cy. Jego ulubioną bajką (choć niekoniecznie wyjątkowo edukacyjną) jest Tom i Jerry. Poza tym bardzo lubi Misia Uszatka, Misia w dużym niebieskim domu, Noody'ego Odpowiedz Link Zgłoś
aog Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 11:49 Misiek z błekitnego domku (tylko ten z publicznej TV nagrywaliśmy dla starszego syna (3,5 roku) a teraz szaleje za nim młodsza córka (1,5 roku)) Franklin Tabaluga Misiowanki ( jakiś czas temu były na dobranockę w czwartki i żałuję, że nie nagrywałam bo starszy je wspomina) Barbi Roszpunka (!) na kasecie - domowy faworyt Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 12:07 Moja niespelna 3 latka ma kilku faworytow: po pierwsze Mis Uszatek, Krecik i Pszczolka Maja z klasyki Z bajek nowych uwielbia Misowanki- o 4 osobowej rodzince misiow i Angelina Balerina- o roztanczonej myszy, ktora tanczy w balecie Kubus Puchatek tak, ale w wersji tych pluszowych zabawek, co kiedys w niedziele byl na dobranocke. Szkoda, ze sie skonczyl Odpowiedz Link Zgłoś
barbaram1 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 12:10 A moje dziecko (dziewczynka 3 latka) Misia Uszatka nie znosi. Za to uwielbia Krecika i Toma i Jerrego. Odpowiedz Link Zgłoś
emilkaq Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 12:15 Oto moi i Synka laureaci: 1. Sąsiedzi 2. Bob Budowniczy 3. Krecik 4. Miś Uszatek 5. Reksio Pozdrawiam Aga mama Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
laskosia Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 12:19 Jestem mamą niespełna 3 letniej Igi, która bardzo lubi bajki chętnie ogląda Boba Budowniczego - moim zdaniem bardzo fajna bajeczka, mądra bez przemocy - optymistyczna, bo Bob "zawsze da radę" i "nie jest sam" Pszczółkę Maję - moja córka prosi czasem -mamo włącz mi moją przyjaciółkę Maję ) niestety nie mamy tej bajki na kasecie ani na płycie Misia Uszatka- ogląda dość często- nam też podaba się Uszatek i jego przyjaciele Małego Misia (wg Igi- miś niedźwiedź)- mądra i sympatyczna bajeczka, Reksia, Krecika, Przygody Słonia Benjamina, Żwirka i Muchomorka, Bolka i Lolka, Przygody kota Filemona, jest jeszcze bajka o rodzince misiów- tata, mama i rodzeństwo (kiedyś była pokazywana jako dobranocka), Żółw Franklin, Myszka Angelina, Strażak Sam, Sąsiedzi. Iga lubi też Missy end Lippy- patrzy jak zaczarowana nam też podoba się ten program pozdrawiam Kasia no i zapomniałam o misiu Puchatku - jak ja mogłam …. Odpowiedz Link Zgłoś
zgagusia Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 12:43 moj 5 letni synek z zapartym tchem oglada Tabaluge i Kropelke (chyba jeszcze nikt nie wymienil?). Obie bajki ladne rysunkowo, spokojne i przyjazne, wprowadzaja w swiat przyrody (zwlaszcza Kropelka). Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 12:55 pszczółka Maja, Gumisie, Tabaluga, Bob budowniczy, Krecik, Reksio, Bolek i Lolek, Miś Uszatek Odpowiedz Link Zgłoś
basiae Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 13:01 Ja też sie dołączę do rankingu: 5 letnia córcia: -Król Lew 3 części (zna na pamięć) -Magiczny autobus-świetnie opowiada o tym co nas otacza -pszczółka Maja -Clifford -Tabaluga -Olinek Okrąglinek -Miś w duzym niebieskim domu -Franklin i oczywiści nieśmiertely Miś Uszatek i MIś Colargoll, ach zapomniałbym o Pingwinku Pik-Poku 18 mieś. synek -Teletubiesie choć to nie bajka animowana Odpowiedz Link Zgłoś
ankisiel Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 13:54 Mój synek ma 7 miesięcy i jeszcze nie ogląda bajek i pewnie długo jeszcze nie poogląda, bo nie jestem zwolenniczką sadzania dzieci przed telewizorem, ale ja uwielbiam bajki więc podam swoje typy: Krecik, Rumcajs, Bolek i Lolek, Sąsiedzi, Gumisie, Kubuś Puchatek, Żwirek i Muchomorek, Zaczarowany ołówek, Pomysłowy Dobromir (to już dla starszych dzieci). Nidgy nie widziałam Franklina w wersji filmu animowanego za to czytałam bardzo dużo książeczek mojemu 4-letniemu siostrzeńcowi (on jest wielkim fanem Franklina). Książeczki są bardzo fajne więc filmy zapewne również. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatysi Re: ranking bajek animowanych 25.11.04, 00:21 3,5 LETNIA CÓRECZKA: KUBUŚ PUCHATEK FRANKLIN CLIFFORD MIŚ W DUŻYM NIEBIESKIM DOMU OLINEK OKRĄGLINEK PINGWIN PIK POK MAŁY MIŚ INNE BAJKI TYPU:ŚPIĄCA KRÓLEWNA,PIĘKNA I BESTIA,ARIELKA, KOPCIUSZEK ITD. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszyma Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 14:26 Mój synek (14 meisięcy) uwielbia teletubisie. Inne bajki puszczam mu bardzo rzadko, bo teletubisie są akurat na jego poziomie. Tylko na nich poptrafi sie dłużej skupić Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 14:27 Mojej obecnie 4,5 letniej córeczce gusta bajkowe się naturalnie zmieniały, obecny ranking nie będzie znacząco odbiegał od tego, co już napisano, poza może faktem, że Teletubisie, tak powszechnie kochane, u mojej Asi nie wywoływały większego entuzjazmu, nawet 2-2,5 roku temu, cóż... A teraz najczęściej oglądamy: -Boba Budowniczego -Weterynarza Freda -Słonia Benjamina -Doktora Wyderko -Zółwia Franklina -Angelinę-Balerinę -a z ostatnio wyświetlanych bajek: Dig i Dug oraz Max& Ruby. Z bajek, które i ja darzę sentymentem, moja córa najchętniej ogląda nieśmiertelną Pszczółkę Maję i Krecika Pozdrawiam ciepło- Grażyna, mama Asi(15.04.2000) Odpowiedz Link Zgłoś
alina30 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 15:29 U nas (3 latka): BOB Budowniczy Kubuś Puchatek Krecik Mysia Nodi pozdrawiam Alina Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 15:36 Ulubione bajki moich dzieci(4 latka i 1,5 roku)to: -"Małe zoo"(świetna animacja i mądra, ciekawa fabuła) -"Weterynarz Fred"(uczy empatii) -"Olinek Okrąglinek" -"Kajtuś"(bajeczki z morałem) Mnie również te bajeczki się podobają. A co najważniejsze, nie ma w nich przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 16:28 16 miesieczna Nika tylko Traktorek Odpowiedz Link Zgłoś
gosia152 Re: ranking bajek animowanych 23.11.04, 08:29 Miś Uszatek Weterynarz Fred Olinek Okrąglinek Liza Mapeciątka Odpowiedz Link Zgłoś
jorutka Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 16:53 Krecik - zawsze pomocny, kiedy jest źle to płacze, kiedy dobrze to cieszy się całym sobą i zawsze pomaga innym ( u nas juz od roku jest największym hitem! a moja córcia ma 2,5 roku) Pszczółka Maja Franklin Małe Zoo Lusy (na kanale Mini Mini) Tygrysek Ethelbert (na kanale Mini Mini) Kajtuś Kubuś Puchatek Mysia Widze, że moje dziecko najberdziej lubi bajki, w których jest dużo z prawdziwego swiata, w których są psoty, radości, dużo śmiechu ale także i smutku i łez. Bo tak wygląda nasze życie i widząc to także w animowanych bajkach można być pewnym, ze zawsze po burzy wychodzi słońce pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 17:12 Oczywiście poza polska klasyką (Reksio, Bolek i Lolek, Proszę słonia) „Mustang z dzikiej doliny” – dla nieco starszych dzieci (4 – 5 lat), „Miś w dużym niebieskim domu”, „Olinek Okrąglinek”, „Jezioro łabędzie”. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkap Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 17:17 My oglądamy najchętniej : 1. Krecika 2. Reksia ( mądra, ładna, a jaka muzyka i efekty !!! ) 3. Małego Misia 4. Moddiego 5. Franklina 6. Kota Filemona 7. Misia Uszatka 8. Maxa i Ruby Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 17:46 Kubuś-18 miesięcy uwielbia Boba Budowniczego i Teletubisie.Uważam,że to pouczające i fajne bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama2m Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 20:53 Witam ! Ja z 3,5 letnią Magdalenką plecamy : 1. Weterynarz Fred 2. Franklin 3. Mis w dużym niebieskim domku 4. Cliford Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
joako Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 21:04 Moj prawie 2,5-letni synek najbardziej chyba lubi Boba Budowniczego. Bardzo lubie ogladac z nim Ediego i misia-(to moja ulubiona bajka )-i dziwie sie ze jeszcze sie tu nie pojawila), Max i Ruby, oczywiscie Listy od Feliksa. Bardzo nam sie tez podobal Spot, no i Misiowanki, poza tym Mis Uszatek i Reksio. Dodamy tez Angeline-Balerine. Pozdrawiam Asia mama Filipka Odpowiedz Link Zgłoś
nulleczka Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 21:15 Moje dzieciaczki bardzo lubią Ediego i misia, Angelinę Balerine, Misiowanki, Misia Uszatka, Bolka i Lolka. Zdecydowanym faworytem młodszego synka jest Krecik (córka też przechodziła okres fascynacji tym bohaterem) i Franklin. Odpowiedz Link Zgłoś
zazulam Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 21:18 u nas: dziewczynki lat 3,8 i 1,8 lat uwielbiają: 1. Kubusia Puchatka 2. Misia Uszatka 3. Pszczółkę Maję 4. Krecika 5. Teletubisie - ale z tym to już cała rodzinka nie może wytrzymać, bo młodsza zapałała ogromną miłością do Lala-Po i najchętniej 24 h oglądałaby 6. Miś z Dużego Niebieskiego Domu - wspaniała bajka którą naprawdę chętnie oglądam z dziećmi i wiele innych ale te szczególnie. Kolejność priorytetów dowolna ) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
dewcia Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 21:22 1.Mysia 2.Miś Uszatek 3.Krecik 4.Teletubisie (dla małych dzieci) Odpowiedz Link Zgłoś
jotika Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 21:43 moi dwaj synowie mimo duzej róznicy wieku- 9lat i 2lata uwielbiają razem oglądać 1.krecika 2.sąsiadów 3.kubusia puchatka 4.proszę słonia 5.zwirka i muchomorka a my z mężem chyba jesteśmy uzależnieni od sąsiadów ) Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna_c Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 22:31 Mój trzyletni synek najbardziej lubi Misia Uszatka, Misiowanki, Teletubisie, Boba Budowniczego. ADA Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw2 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 22:37 Witam, my głosujemy na Misia Uszatka, Reksia, Krecika, Pszczółkę Maję, Pyzę na polskich dróżkach, Żwirka i Muchomora, Rozbójnika Rumcajsa, Przygody kota Filemona. Zdecydowanie Bolek i Lolek dla starszych dzieci (sceny przemocy ). Jakoś nie mogę się przekonać do współczesnych bajek, za to chętnie sama obejrzałabym wspaniałą serię którą oglądałam za czasów mojego dzieciństwa: były to bajki chińskie lub japońskie z ichnim smokiem i piekną piosenką jako zapowiedzią. Pozdrawiam Iwona i - od wczoraj - 2,5-letnia Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniaaa Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 22:52 Hity mojej 4-latki to: 1. Tom i Jerry. 2.Scoobidoo - nie wiem jak to się poprawnie pisze. 3.Tabaluga 4. Pszczółka Maja 5.Krecik 6.Żwirek i Muchomorek 7.Miś Coralgoll 8. wilk i zając, Rok temu była na etapie : Reksio Bolek i Lolek Miś Uszatek, Kubusie - też trochę się znudziły ale od czasu do czasu Teletubisiów chętnie obejrzy Odpowiedz Link Zgłoś
lukasia1 Re: ranking bajek animowanych 16.11.04, 23:02 Witam ! No to my ( z Olą trzylatką) zdecydowanie głosujemy na Mysię ! Mamy kilka kaset, Mysia jest na każdą okazję Na urodziny, na święta, na katar. Mysia zdecydowanie i na pierwszym miejscu. Ola lubi też Muminki, Reksia, Kota Filemona a z MiniMini : Misia w dużym niebieskim domu-fajna piosenka na koniec, Misia Uszatka, Małe Zoo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 11:52 Na początku zdecydowanie Teletubisie, z tym że w różnych etapach: najpierw tylko postacie teletubisiów, bez dzieci, potem tylko dzieci, a na końcu wreszcie całość Od paru dni, teetubisie poszły w kąt i synek (19 miesięcy) życzy sobie oglądać non-stop Boba Budowniczego. Ciężko go odciągnąć od telewizora, choć staram się żeby za długo nie oglądał telewizji - wydaje mi się że jeszcez będzie miał na to duuużo czasu Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
jowomaba Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 12:17 Nasze ulubione bajki to: MIS USZATEK PSZCZÓŁKA MAJA SMERFY dla DUŻEGO dziecka bezkonkurencyjny jest SHREK Pozdrawiam mama Małgosi Odpowiedz Link Zgłoś