mimbla5 07.12.04, 14:34 Z jakiej okazji i w jakim celu daje sie srebną łyceczkę co na niej sie graweruje i czy to nasz polski zwyczaj? dziekuje za wszelkie infromacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnauk Re: srebna łyżeczka 07.12.04, 14:49 na chrzciny dla chrzesniaka, czy jest to nasz zwyczaj - nie wiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: srebna łyżeczka 07.12.04, 15:24 moje dziecko dostało chyba na roczek na końcu łyczeczki jest wygrawerowany zegar z godziną urodzin Odpowiedz Link Zgłoś
galia29 Re: srebna łyżeczka 07.12.04, 15:29 Mój synek dostał od mojej przyjaciółki taką łyżeczkę dzień po urodzeniu a na niej wygrawerowane "szczęśliwej drogi". Nie wiem czy to nasz zwyczaj ale bardzo mnie to wzruszyło i poprosiłam gości chrzcielnych by obdarowali Kubę właśnie łyżeczkami z jakimś wygrawerowanym mottem.Oprawię wszystkie te łyżeczki w skrzyneczkę i będzie miał pamiątkę. Ale tego "szczęśliwej drogi" w grudniowy przedświąteczny wieczór nigdy nie zapomnę i choć moja ukochana przyjaciółka mieszka teraz na drugim końcu świata zawsze będę to z łezką wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś