polo161 17.12.04, 19:22 Jesteście państwo najbardziej poczytnym pismem które ma bardzo dobre porady, życzę państwu dalszych sukcesów w dalszej edycji wydawania i poczytnych porad. Z poważaniem cztelnik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brzask1 Re: Redakcja "Dziecko" 24.01.05, 15:36 Nie umiem odnaleźdź konkretnego odnośnika do mojeo pytania, więc wyślę je tutaj . Mam 3,5 roczną córeczkę Laure i 10-cio miesięcznego synka Olivierka. Od kąd Laura poszła do przedszkola w naszym domu zagościły całe pólki syropów kupnych, domowej roboty i stosy papiru do nosa. Moja teściowa doradziła mi kupić kit pszczeli, którego mam rozrobić w spirytusie. Mam podawać supstancję dziecią w proporcjach : tyle kropelek ile mają lat. I tak co dnia. Podobno jej dzieci i dzieci jej teściowej po takiej miksturce przestały chorować. Mam jednak wątpliwości...ten specyfik jest przygotowany na bazie alkoholu a nie wydaje mi się żeby było to najlepsze dla moich dzieci. Co Państwo o tym sądzą? serdecznie pozdrawiam evulek Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaug Re: Redakcja "Dziecko" 25.01.05, 09:41 wiesz co ja bym probowała czegos homeopatycznego najpierw-alkohol to raczej kiepski pomysł.Napewno możesz robić maluszkom herbatkę z miodem-nie zaszkodzi a substancje te same co w kicie) Zapytaj w aptece pozdr kaska Odpowiedz Link Zgłoś
joanna753 Re: Redakcja "Dziecko" 15.02.05, 22:11 Czytam Waszą gazetę już od ponad 4 lat. Jest w niej wiele ciekawych artykułów, udzielacie rozsądnych porad, w sumie duży plus. Denerwują mnie jednak felietony Pani Szczypiorskiej- Mutor. Jej życie jest tak sielankowe, a dzieci tak idealne, że wszystko co pisze wydaje się mało realne. Po ostatnich Jej tekstach doszłam do wniosku , żę Pani ta, albo nie ma dzieci i tworzy piękne bajki, lub nie spędza z nimi zbyt wile czasu. Sama jestem Matką kocham moje dziecko i jak dla mnie jest Ono ideałem. Jednak Droga Pani Redaktor Szczypiorska - Mutor troche obiektywizmu i realizmu. Każda Matka,która ma dziecko wie jak wygląda życie. Z poważaniem Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś