mamatysi1 24.02.05, 10:52 Najlepszą zabawką mojej córki jest deska do krojenia. Do tego cokolwiek w rękę i tak może stukać w nieskończoność. Chyba robi kotlety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleczka11 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 15:21 moja Julci uwielbia miski, miseczki wszelkiego rodzaju najlepiej jak są błyszczącealu ze stali nierdzewnej układa je w rządku póżniej składa i tak w kółko a jak jej się znudzi po ok godzinie wkłada je z powrotem do szafki a teraz ma 15 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
edytka73 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 19:16 Dzisiaj na pytanie "czym się bawisz?" (Mały - 3;2 - w dużym pokoju a ja przed kompem) usłyszałam: "kapciami babci". Poza tym - spryskiwacz do kawiatków, robienie "zupy" z resztek spozywczych i wszystkich przypraw, jakie są pod ręką (ach, ten aromat cynamonowo- paprykowy!...) Odpowiedz Link Zgłoś
yellow1 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 19:58 Ostanio jedna z ulubionych zabwek mojej 7-miesiecznej corci jest drewniana lyzka. Puka nia, stuka, oglada ze wszystkich stron )) A my sie na taaakie niesamowite zabawki wysilamy Odpowiedz Link Zgłoś
detinka Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 20:33 Nasza Mtusia równiez upodobała sobie starą drewnianą łyżkę. Stuka , puka, podgryza, macha i spiewa do niej ......... chyba ody ///// uwielbia tez pełne paczki słonecznika choć nieraz zrobiła sobie krzywdę (troszkę ostre brzegi ) uparcie po nie sięga oraz..... klawiatura co widać w niektórych moich postach ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
acham Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 22:07 Mój Tomek uwielbia bawić się rurą od odkurzacza , mikserem i suszarką do włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia19 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 22:16 Moj Jakubinek uwielbia mopa, szczotki, szufelki i oczywiscie odkurzacz. Ale caly. Moze sie bawic suwakiem do regulacji ciagu powietrza, udawac ze wlacza prad, i oczywiscie ma zamontowana szczotke na koncu miekiej rury i odkurza wydajac dzwieki "gdygdygdygdy....."lub "aaaaaaaaaaaaaaaaaaa" ma 15 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: nietypowe zabawki 25.02.05, 07:40 Dominik wszystkie kable, paski, sznurki to co sie da powiesic na szyij to wiesz i chodzi mowiac ach, ach. Pozatym wszystkoco siegnie z kuchni - miski, garnki, pokrywki, sztucce, ostatnio nawet do herbaty w torebkach mi sie dorwal i cale 100 szt. przeszlo na herbate sypana Pozatym sprzet AGDY i RTV - wlaczac , wylaczac, przelaczac oraz pakowac tam jedzenie Mial pod piwnica oczywiscie jesyt lepszy jak piase k Odpowiedz Link Zgłoś
wierzba_b Re: nietypowe zabawki 25.02.05, 09:36 Dziecka włanego jeszcze nie mam, za to od Mamy wiem, że w wieku lat paru moja ukochana zabawką były... guziki. W domu było dość spore pudełko z najprzeróżniejszymi guzikami (Babcia miała zwyczaj, wyrzucając jakikolwiek zdarty ciuch, starannie obcinać zeń guziki) i najlepszą zabawą było wysypać je na stół i segregować, układać wzorki, kwiatki, piramidki... Odpowiedz Link Zgłoś
darass5 Re: nietypowe zabawki 25.02.05, 18:30 moja córeczka -8 mies.- uwielbia bawić się myszką od komputera i brać do buzi różne paski, sznureczki itp Odpowiedz Link Zgłoś
anna39 Re: nietypowe zabawki 25.02.05, 18:33 a moja corka libi sie bawic klamerkami władac do miski i wysypywac ,sznurki lubi tez i papierki obrywac Odpowiedz Link Zgłoś
mawa73 Re: nietypowe zabawki 25.02.05, 20:04 1)Chusteczki pampers... Wyprosi ode mnie co najmniej cztery dziennie, zawija w nie małe laleczki, robi daszek dla małych samochodzików, udaje, że chusteczka to: poduszka, czapka, rękawiczka, becik etc., myje nimi okna i podłogi... czasem to pół godziny zabawy non-stop. 2) piłeczki kauczukowe (z automatów) plus kubki z ikei 3) woda 4) małe woreczki foliowe, do ktorych można wsadzić inne małe rzeczy Tyle mi przychodzi teraz do głowy, ale to chyba nie wszystko. Swoja droga cieszę , że potrafi bawić sie takimi rzecami i rozwijac wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewioreczka3 Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 01:38 mojej rocznej corci najlepsza zabawka sa gazety oraz zdjecia, ktore moze godzinami ogladac, przekladac itd. a takze buty i kapcie. klucz od szafy jest w ogole super, a juz najfajniej jest kotlowac jej sie po poduszkach. no i jeszcze inne rzeczy, ktore akurat wylecialy z glowy. smieszna te nasze dzieci!!! a przy tym slodkie i niesamowite!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 10:38 Byłam kiedyś u przyjaciółki - najpierw pokazała mi stertę kolorowych zabawek leżących w podejrzanym porządku, i zaraz potem kupkę różnych przedmiotów (tłuczek do mięsa, pokrywka, plastikowa butelka, dmuchany podgłówek, korek od wina, kombinerki) i powiedziała: "to Pawełkowi kupiliśmy - a tym się bawi". Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 10:58 Szymek od tygodnia chodzi z takim składanym leciutkim koszem z siateczki, który kupiłam z myślą, coby szybko do niego powrzucać różne drobne zabawki, które dzieci rozwłóczają po mieszkaniu w ciągu dnia. Siada na dywanie, nakłada na siebie kosz dnem do góry i zapowiada, że teraz MUSI(cóż, mus to mus) siedzieć w koszyku. Najczęściej ogląda "w tym koszyku" bajkę na video...Agatka z kolei najbardziej lubi chodzić po mieszkaniu z tertową pieluchą w ręku i powtarzać do siebie: "pielusia". Fetyszytka? Dziwne te dzieci, ale to chyba po mnie tak mają, bo ich tata normalniejszy) Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 11:37 Ładowarka do telefonu komórkowego, suszarka, wszelkie kabelki, byle dało sie to cos za sobą ciągnąc. Odpowiedz Link Zgłoś
dora1976 Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 11:50 Najlepszą zabawka mojego misiaczka jest taka plastikowa trąba taka jak na mecze kupiłam ją kiedys chrzesniakowi w supermarkecie za 5 zł i teraz kożysta z niej mój syncio udaje ze w nią trąbi wydając smieszne odgłosy i jest to jego przedłuzenie ręki, chwyta za szerszy koniec i wywija jak szpadą i ma takiego cela ze strąca wszystko z segmentu. Uwielbia duze plastikowe miski które zakłada na głowe, właczniki sprzetu rtv i wszystko czego mu niewolno. Ostatnio upodobał sobie klape od sedesu jak tylko wparuje w chodziku do łazienki to otwiera i zamyka kibelek czego mu zabraniam i jest potem straszny krzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
maggs1 Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 12:57 Moj roczniak uwielbia bawić się: pilotem od telewizora, komorka, różnego rodzaju kablami, np od ładowarki, ma starą myszkę komputerową, która ciaga za sobą wszędzie, miotłę bierze i "zamiata", i w ogóle lubi wszystko wywlekać z szafek, jak się dorwie to wywala swoje ciuchy albo ręczniki i rozwala po całym domu, inne szafki z niebezpiecznymi rzeczami oczywiście pozabezpieczane. więcej nie pamiętam teraz, ale jest dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: nietypowe zabawki 28.02.05, 08:41 Dla roczniaka - tylko szczoteczka do zębów! Do zabawy, kąpieli, jedzenia, spania, ssania (tak, tak!), w dzień i w nocy, zawsze. A spróbujcie ją odebrać do wyparzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ameliak Re: nietypowe zabawki 28.02.05, 10:21 moj niespelna 3 letni synek najlepeij bawi sie wlasnymi raczkami udaje ze nimi wedruje szczeka skacze itd kolejna zabawka sa plastkiwoe wiadreka po sledziach kiszonej kapustce itp nosi je przeklada rozne rzeczy zaklada na glowe o ile to mozliwe wielka ciekawosc budza w nim rowniez karony i wszelkiego rodzaju pudelka wlazi do nich wrzuca rozne rzeczy udaje ze spi w nich hehe sama radosc daje Odpowiedz Link Zgłoś
megryan25 Re: nietypowe zabawki 28.02.05, 23:28 a moja półroczna córcia akceptuje wszystkie TYPOWE zabawki o ile mają taką METKĘ z materiału - nie cenę, ale informację o producencie, składzie surowcowym itp. np. napis BRIO, TINY LOVE śmiejemy się z mężem, że jak ktoś coś przynosi to wpierw się pytamy, czy prezent ma metkę metka służy do żucia, rzucania zabaweczką, uwielbia ją sobie obracać w paluszkach tak jakby reszta zabawki mogła nie istnieć ) a podczas obiadu musi koniecznie otrzymać w łapki wieczko od słoiczka (oczywiście umyte mydełkiem dla dzieci) - wieczko jest oglądane ze wszystkich stron - tak jakby mała miała rentgena w oczkach pozdr. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: nietypowe zabawki 28.02.05, 23:55 U nas było to samo Maskotka bez metki była do niczego! Wszyscy dając prezent od razu żądali nożyczek do obcięcia metki i mieli dość głupie miny, gdy protestowaliśmy mówiąc, że to przecierz najfajniejsze ) Do dziś wszystkie maskotki mają metki, choć nie cieszą się już tak dużym zainteresowaniem (mała ma 10 mies.) Odpowiedz Link Zgłoś
agatkar1 Re: nietypowe zabawki 01.03.05, 13:42 Kiedy tylko może, niespostrzeżenie, natychmiastowo po moim wyjściu z łazienki moja córeczka 2-latka, wchodzi do łazienki i wyciąga szczotkę do mycia wc i szoruje... A ponadto uwielbia się kąpać i w trakcie kąpieli przekładać wszystkie szczotki do zębów z kubeczka na wannie do umywalki, mydła i gąbki również. A potem całą kąpiel spędza na przelewaniu wody z kubka do wanny itd... zabawa fajna, ale zawsze potem jest płacz gdy zaczynamy szorowanie... Agata i Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
texus Re: nietypowe zabawki 01.03.05, 15:25 Moja Weronika (20 miesięcy) ostatnio przewija lalki. Kładzie sobie je w rządku a ma ich chyba 10 i wyciąga pamersy z szafy.. Oczywiście przewijać musi mama, a Wercia odpina. Lubi grzebać w piekarniku czego nie mogę ją oduczyć i wkłada w szczeliny sztućce. Pozatym wciąż ubiera czyjeś kapcie albo buty i paraduje w nich po całym mieszkaniu. Często też przychodzi do kompa otwiera CD-ROm, wkłada swoje płyty i każe sobie włączyć. Wie co robi ESC, Enter i Spacja. Jak nie chce juz oglądać wciska ESC. Lubi też zmywać ze mną naczynia i robić wszelkie wypieki. Zawsze ją musze sadzać na wysokim barowym krześle żeby wszystko widziała. Po za tym uwielbia wywalać wszystko z szaf - oczywiście moich. Do swojego pokoju chodzi tylko układać puzelki i przewijać lalki. Od kilku tygodni bawi się piramidkami (całkiem nieżle jej to idzie. Uwielbia gryzdać po gazetach, szczególnie zamalowywać twarze ludzi. Możnaby godzinami o niej pisać i na nią patrzec bo jest w ciągłym ruchu. Mam luz tylko wtedy kiedy śpi;- ). Odpowiedz Link Zgłoś