Dodaj do ulubionych

nietypowe zabawki

24.02.05, 10:52
Najlepszą zabawką mojej córki jest deska do krojenia. Do tego cokolwiek w
rękę i tak może stukać w nieskończoność. Chyba robi kotlety.
Obserwuj wątek
    • juleczka11 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 15:21
      moja Julci uwielbia miski, miseczki wszelkiego rodzaju najlepiej jak są
      błyszczącealu ze stali nierdzewnej układa je w rządku póżniej składa i tak w
      kółko a jak jej się znudzi po ok godzinie wkłada je z powrotem do szafki a
      teraz ma 15 miesiecy
    • edytka73 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 19:16
      Dzisiaj na pytanie "czym się bawisz?" (Mały - 3;2 - w dużym pokoju a ja przed
      kompem) usłyszałam: "kapciami babci".
      Poza tym - spryskiwacz do kawiatków, robienie "zupy" z resztek spozywczych i
      wszystkich przypraw, jakie są pod ręką (ach, ten aromat cynamonowo-
      paprykowy!...)
      smile
    • yellow1 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 19:58
      Ostanio jedna z ulubionych zabwek mojej 7-miesiecznej corci jest drewniana
      lyzka. Puka nia, stuka, oglada ze wszystkich stron smile)) A my sie na taaakie
      niesamowite zabawki wysilamy smile
    • detinka Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 20:33
      Nasza Mtusia równiez upodobała sobie starą drewnianą łyżkę. Stuka , puka,
      podgryza, macha i spiewa do niej ......... chyba ody ///// wink uwielbia tez
      pełne paczki słonecznika choć nieraz zrobiła sobie krzywdę (troszkę ostre
      brzegi sad ) uparcie po nie sięga oraz..... klawiatura co widać w niektórych
      moich postach ;-P
    • acham Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 22:07
      Mój Tomek uwielbia bawić się rurą od odkurzacza , mikserem i suszarką do włosów.
      • ewunia19 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 22:16
        Moj Jakubinek uwielbia mopa, szczotki, szufelki i oczywiscie odkurzacz. Ale
        caly. Moze sie bawic suwakiem do regulacji ciagu powietrza, udawac ze wlacza
        prad, i oczywiscie ma zamontowana szczotke na koncu miekiej rury i odkurza
        wydajac dzwieki "gdygdygdygdy....."lub "aaaaaaaaaaaaaaaaaaa" ma 15 miesiecy.
    • weronikarb Re: nietypowe zabawki 25.02.05, 07:40
      Dominik wszystkie kable, paski, sznurki to co sie da powiesic na szyij to wiesz
      i chodzi mowiac ach, ach.
      Pozatym wszystkoco siegnie z kuchni - miski, garnki, pokrywki, sztucce,
      ostatnio nawet do herbaty w torebkach mi sie dorwal i cale 100 szt. przeszlo na
      herbate sypana smile
      Pozatym sprzet AGDY i RTV - wlaczac , wylaczac, przelaczac oraz pakowac tam
      jedzenie smile
      Mial pod piwnica oczywiscie jesyt lepszy jak piase k smile
    • wierzba_b Re: nietypowe zabawki 25.02.05, 09:36
      Dziecka włanego jeszcze nie mam, za to od Mamy wiem, że w wieku lat paru moja
      ukochana zabawką były... guziki. W domu było dość spore pudełko z
      najprzeróżniejszymi guzikami (Babcia miała zwyczaj, wyrzucając jakikolwiek
      zdarty ciuch, starannie obcinać zeń guziki) i najlepszą zabawą było wysypać je
      na stół i segregować, układać wzorki, kwiatki, piramidki...
    • darass5 Re: nietypowe zabawki 25.02.05, 18:30
      moja córeczka -8 mies.- uwielbia bawić się myszką od komputera i brać do buzi
      różne paski, sznureczki itp
      • anna39 Re: nietypowe zabawki 25.02.05, 18:33
        a moja corka libi sie bawic klamerkami władac do miski i wysypywac ,sznurki
        lubi tez i papierki obrywac
        • mawa73 Re: nietypowe zabawki 25.02.05, 20:04
          1)Chusteczki pampers... Wyprosi ode mnie co najmniej cztery dziennie, zawija w
          nie małe laleczki, robi daszek dla małych samochodzików, udaje, że chusteczka
          to: poduszka, czapka, rękawiczka, becik etc., myje nimi okna i podłogi... czasem
          to pół godziny zabawy non-stop.
          2) piłeczki kauczukowe (z automatów) plus kubki z ikei
          3) woda
          4) małe woreczki foliowe, do ktorych można wsadzić inne małe rzeczy
          Tyle mi przychodzi teraz do głowy, ale to chyba nie wszystko. Swoja droga
          cieszę , że potrafi bawić sie takimi rzecami i rozwijac wyobraźnię.
    • wiewioreczka3 Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 01:38
      mojej rocznej corci najlepsza zabawka sa gazety oraz zdjecia, ktore moze
      godzinami ogladac, przekladac itd. a takze buty i kapcie. klucz od szafy jest w
      ogole super, a juz najfajniej jest kotlowac jej sie po poduszkach. no i jeszcze
      inne rzeczy, ktore akurat wylecialy z glowy. smieszna te nasze dzieci!!! a przy
      tym slodkie i niesamowite!!!
    • minerwamcg Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 10:38
      Byłam kiedyś u przyjaciółki - najpierw pokazała mi stertę kolorowych zabawek
      leżących w podejrzanym porządku, i zaraz potem kupkę różnych przedmiotów
      (tłuczek do mięsa, pokrywka, plastikowa butelka, dmuchany podgłówek, korek od
      wina, kombinerki) i powiedziała: "to Pawełkowi kupiliśmy - a tym się bawi".
    • agacz2905 Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 10:58
      Szymek od tygodnia chodzi z takim składanym leciutkim koszem z siateczki, który
      kupiłam z myślą, coby szybko do niego powrzucać różne drobne zabawki, które
      dzieci rozwłóczają po mieszkaniu w ciągu dnia. Siada na dywanie, nakłada na
      siebie kosz dnem do góry i zapowiada, że teraz MUSI(cóż, mus to mus) siedzieć w
      koszyku. Najczęściej ogląda "w tym koszyku" bajkę na video...Agatka z kolei
      najbardziej lubi chodzić po mieszkaniu z tertową pieluchą w ręku i powtarzać do
      siebie: "pielusia". Fetyszytka? Dziwne te dzieci, ale to chyba po mnie tak
      mają, bo ich tata normalniejszysmile)
      Agnieszka
      • katklos Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 11:37
        Ładowarka do telefonu komórkowego, suszarka, wszelkie kabelki, byle dało sie to
        cos za sobą ciągnąc.
        • dora1976 Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 11:50
          Najlepszą zabawka mojego misiaczka jest taka plastikowa trąba taka jak na mecze
          kupiłam ją kiedys chrzesniakowi w supermarkecie za 5 zł i teraz kożysta z niej
          mój syncio udaje ze w nią trąbi wydając smieszne odgłosy i jest to jego
          przedłuzenie ręki, chwyta za szerszy koniec i wywija jak szpadą i ma takiego
          cela ze strąca wszystko z segmentu. Uwielbia duze plastikowe miski które
          zakłada na głowe, właczniki sprzetu rtv i wszystko czego mu niewolno. Ostatnio
          upodobał sobie klape od sedesu jak tylko wparuje w chodziku do łazienki to
          otwiera i zamyka kibelek czego mu zabraniam i jest potem straszny krzyk.
    • maggs1 Re: nietypowe zabawki 27.02.05, 12:57
      Moj roczniak uwielbia bawić się: pilotem od telewizora, komorka, różnego rodzaju kablami, np od ładowarki, ma starą myszkę komputerową, która ciaga za sobą wszędzie, miotłę bierze i "zamiata", i w ogóle lubi wszystko wywlekać z szafek, jak się dorwie to wywala swoje ciuchy albo ręczniki i rozwala po całym domu, inne szafki z niebezpiecznymi rzeczami oczywiście pozabezpieczane. więcej nie pamiętam teraz, ale jest dużo więcej.
    • zona_mi Re: nietypowe zabawki 28.02.05, 08:41
      Dla roczniaka - tylko szczoteczka do zębów! Do zabawy, kąpieli, jedzenia,
      spania, ssania (tak, tak!), w dzień i w nocy, zawsze. A spróbujcie ją odebrać
      do wyparzenia! smile
    • ameliak Re: nietypowe zabawki 28.02.05, 10:21
      moj niespelna 3 letni synek najlepeij bawi sie wlasnymi raczkami udaje ze nimi
      wedruje szczeka skacze itd
      kolejna zabawka sa plastkiwoe wiadreka po sledziach kiszonej kapustce itp nosi
      je przeklada rozne rzeczy zaklada na glowe o ile to mozliwe
      wielka ciekawosc budza w nim rowniez karony i wszelkiego rodzaju pudelka wlazi
      do nich wrzuca rozne rzeczy udaje ze spi w nich hehe sama radosc daje
    • megryan25 Re: nietypowe zabawki 28.02.05, 23:28
      a moja półroczna córcia akceptuje wszystkie TYPOWE zabawki o ile mają taką
      METKĘ z materiału - nie cenę, ale informację o producencie, składzie surowcowym
      itp. np. napis BRIO, TINY LOVE
      śmiejemy się z mężem, że jak ktoś coś przynosi to wpierw się pytamy, czy
      prezent ma metkę
      metka służy do żucia, rzucania zabaweczką, uwielbia ją sobie obracać w
      paluszkach tak jakby reszta zabawki mogła nie istnieć smile)

a podczas obiadu musi koniecznie otrzymać w łapki wieczko od słoiczka
      (oczywiście umyte mydełkiem dla dzieci) - wieczko jest oglądane ze wszystkich
      stron - tak jakby mała miała rentgena w oczkach

pozdr.
      Asia
      • medunia Re: nietypowe zabawki 28.02.05, 23:55
        U nas było to samo smile Maskotka bez metki była do niczego! Wszyscy dając prezent
        od razu żądali nożyczek do obcięcia metki i mieli dość głupie miny, gdy
        protestowaliśmy mówiąc, że to przecierz najfajniejsze smile) Do dziś wszystkie
        maskotki mają metki, choć nie cieszą się już tak dużym zainteresowaniem (mała
        ma 10 mies.)
        • agatkar1 Re: nietypowe zabawki 01.03.05, 13:42
          Kiedy tylko może, niespostrzeżenie, natychmiastowo po moim wyjściu z łazienki
          moja córeczka 2-latka, wchodzi do łazienki i wyciąga szczotkę do mycia wc i
          szoruje...
          A ponadto uwielbia się kąpać i w trakcie kąpieli przekładać wszystkie szczotki
          do zębów z kubeczka na wannie do umywalki, mydła i gąbki również. A potem całą
          kąpiel spędza na przelewaniu wody z kubka do wanny itd... zabawa fajna, ale
          zawsze potem jest płacz gdy zaczynamy szorowanie...
          Agata i Jagoda
    • texus Re: nietypowe zabawki 01.03.05, 15:25
      Moja Weronika (20 miesięcy) ostatnio przewija lalki. Kładzie sobie je w rządku
      a ma ich chyba 10 i wyciąga pamersy z szafy.. Oczywiście przewijać musi mama, a
      Wercia odpina. Lubi grzebać w piekarniku czego nie mogę ją oduczyć i wkłada w
      szczeliny sztućce. Pozatym wciąż ubiera czyjeś kapcie albo buty i paraduje w
      nich po całym mieszkaniu. Często też przychodzi do kompa otwiera CD-ROm, wkłada
      swoje płyty i każe sobie włączyć. Wie co robi ESC, Enter i Spacjawink. Jak nie
      chce juz oglądać wciska ESC. Lubi też zmywać ze mną naczynia i robić wszelkie
      wypieki. Zawsze ją musze sadzać na wysokim barowym krześle żeby wszystko
      widziała. Po za tym uwielbia wywalać wszystko z szaf - oczywiście moich. Do
      swojego pokoju chodzi tylko układać puzelki i przewijać lalkiwink. Od kilku
      tygodni bawi się piramidkami (całkiem nieżle jej to idziesmile. Uwielbia gryzdać
      po gazetach, szczególnie zamalowywać twarze ludzi. Możnaby godzinami o niej
      pisać i na nią patrzec bo jest w ciągłym ruchu. Mam luz tylko wtedy kiedy śpi;-
      ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka