Dodaj do ulubionych

rewelacja na zaparcia

10.05.05, 21:20
dziewczyny, ten temat często pojawia się na forum, sama też coś kiedyś na ten
temat pisałam o moim dziecku. parę dni temu kupiłam sok GARDENA z gruszką
jabłkiem i śliwką węgierką. REWELACJA. moje dziecko robi 2 razy dziennie kupkę
i bez wysiłku , a wcześniej pomagał tylko czopek lub syrop. pół szklaneczki
dziennie wystarczy, lepiej więcej nie dawać żeby nie przecholować w drugą
stronę...tylko kolor niebyt a wmaku całkiem smaczny. pozatym nie musiałam
zmieniać diety dziecku. spróbujcie polecamsmile
Obserwuj wątek
    • mamakochana Re: rewelacja na zaparcia 11.05.05, 08:16
      Czy ten sok jest w normalnych dużych kartonach czy jakieś wydanie dla dzieci?
    • flurcia Re: rewelacja na zaparcia 11.05.05, 09:15

Mojej Oli co prawda zaprcia nie dotyczą, ale w tej sprawie widzę, że dobrze jej robi zjedzenie kiwi.
    • karolcia111 Re: rewelacja na zaparcia 11.05.05, 09:49
      sok jest w dużym kartonie 1,5 litra. to chyba jakaś nowość bo ostatnio nawet
      reklamują w telewizji (rzuciło mi się w oczy). Kiwi też jest dobre na zaparcia
      ale niektóre dzieci go nielubią więc można trochę oszukać i zmieszać z utartym
      jabłkiem. działanie takie samosmile) działa szczególnie na czczo.
      • anucha57 Re: rewelacja na zaparcia 11.05.05, 11:04
        a od jakiego qwieku ten sok bomoj malutki ma 7,5 miesiaca i tez mamy zaparcia i
        zatwardzenia
        sad
      • 1012ja Re: rewelacja na zaparcia 20.05.05, 13:15
        ale czy można małemu dziecku dawac taki sok - mieszankę aromatów, barwników i
        wody. moze się oszukuje ale mam nadzieje, że produktu dla dzieci mają coś
        wspólnego z produktami naturalnymi. bo te zwykłe (dla dorosłych) to zwykła
        chemia
    • marta.sk Re: rewelacja na zaparcia 11.05.05, 11:57
      No właśnie- od jakiego wieku można ten sok dawać??????? My mamy 13 mies. smile i
      zaparciasad((
      Pozdrawiam Marta
      • karolcia111 Re: rewelacja na zaparcia 11.05.05, 13:00
        moja mała ma 15 miesięcy i od dawna jużnie pije soczków dla dzieci bo jej
        poprostu nie smakują tylko pije takie soki jak my. myślę że jak dziecko ma 7,5
        miesiąca to spróbuj dać 2-3 łyżeczki. jak nic złego nie będzie się działo to
        możesz zwiększyć ilość. nam bardzo pomogło. myślałam że czopki lub syropki będę
        dawać zawsze a tu taka niespodziankasmile)) zupełnie przypadkowo odkryta. ale moim
        zdaniem nie przesadzajcie z ilością żeby nie było efektu odwrotnego lub żeby
        brzuch nie bolał. lepiej po troszeczku stopniowo i obserwować.
    • solaneta Re: rewelacja na zaparcia 13.05.05, 22:17
      Zgadzam się z Flurcią - u nas tez swietnie dziala kiwi, kupka murowana i bez
      wysilku smile Tylko ze ja kiwi wprowadzilam po roczku, teraz mala ma 17 miesiecy.
      Z sokiem Gardena tez sprobujemy smile
    • damelia Re: rewelacja na zaparcia 14.05.05, 20:58
      Moja mała raczej nie miewa problemów tego typu ale zauważyłam,że np. po deserku
      właśnie gruszkowym, oczyszczenie murowane po 30 minutach!U niej
      działa...polecam w razie problemów!
    • boyena Re: rewelacja na zaparcia 15.05.05, 11:25
      mój Aniołek ma 10 miesiecy i nie mamy problemu z zaparciami, ale co kilka dni
      rano na sniadanko dostaje kromkę chlebka typu wasa. bardzo mu to smakuje , no i
      2 kupki zawsze murowane smile
    • szypkasia Re: rewelacja na zaparcia 19.05.05, 21:48
      Moja mała ma 8 miesięcy i tez miała zaparcia. Nasza doktor(świetna zreszta i
      taka normalna) kazała dać jej na czczo wody mineralnej z miodem. Rewelacja.
      Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka