Dodaj do ulubionych

DLACZEGO JE PAPIER?

08.07.05, 21:15
Witam, mój 13 miesięczny synek od ok. dwóch tygodni je wszystko co przypomina choćby papier. Dawniej oczywiście też wkładał książeczki i pudełka itp. do buzi, ale teraz po prostu rzuca się jak wygłodzony i to tylko na papierowe rzeczy.
Słyszałam, że to może byc oznaka tego, że ma brak jakiegos pierwiastka w organizmie. Wie kots może coś na ten temat??
O rady prosze pilnie bo jutro wyjeżdżamy na wakacje i może powinnam coś wcześniej zadziałać?
Dzieki za ospowiedzi , Gośka
Obserwuj wątek
    • driadea Re: DLACZEGO JE PAPIER? 08.07.05, 21:19
      Zwracam uwagę, że używanie CapsLocka jest sprzeczne z pkt.7 Regulaminu podforum edziecko
      • wiinga Re: DLACZEGO JE PAPIER? 09.07.05, 08:26
        Sorry! Chyba nie doczytałam. Czy nikt nie ma dla mnie jakiejs wskazówki?
        Pozdrawiam, Gośka
        • inia25 Re: DLACZEGO JE PAPIER? 09.07.05, 12:37
          wiesz co to chyba kolejny etap u naszych dziecismile niestety, olka tez wcina
          papiersmile ale nie wpadlam na to ze jej w organizmie czegos brakuje, tylko czego?
          • s.ivona Re: DLACZEGO JE PAPIER? 09.07.05, 13:00
            hej
            mój Szymon je papier od ..... no wlasnie chyba od urodzenia smile)) wszystkie
            ksiazeczki sa obgryzione smile najbardziej smakuja mu wazne rodzicow dokumenty!
            czasem tez sie zastanawialam jakie "witaminy" zawiera papier ale nic mi do
            glowy nie przychodzi. to zapewne taki etap w zyciu, trzeba po prostu zabierac i
            przeczekac.
            milych wakacjibig_grin
    • saraanna Re: DLACZEGO JE PAPIER? 09.07.05, 21:57
      Moze brak wapna,ja tak wcinalam papier jako dziecko i lekarz kazal mi dodatkowo
      podawac wapno i przeszlo.
    • nangaparbat3 Re: DLACZEGO JE PAPIER? 09.07.05, 23:05
      Nie wiem, czemu papier. Ja jadałam scianę, a mój kuzyn mydło. Żyjemy i mamy sie
      dobrze smile (Chociaż okropnie sie na mnie darli za te dziury w ścianie, może to
      był brak wapnia, bo mleko wylewałam do klopa).
      • bmaguda Re: DLACZEGO JE PAPIER? 10.07.05, 00:09
        To chyba faktycznie kwestia wieku - moja 2 i 1/2 letnia Zuzanka też od czasu do czasu zeżre jakąś kartkę... podawałam jej już nawet witaminy i minerały żeby wyrówneć ewentualne niedobory czegośtam i nic nie dało bo dalej rozsmakowuje się w papierze... hm, jak chodziłam do szkoły to - pamietam - też mi papier smakował big_grin
        • mika_p Re: bmaguda... 10.07.05, 11:48
          ... ale nie wszystkie gatunki były smaczne, prawda ? smile) Po twoim poscie
          przypomniałam sobie, ze tez tak robiłam, niektóre ksiazki straciły rogi...

A, miałam tez faze na patyczki po lodach - zamiast taki wyrzucic, to ja go
          obgryzałam, hihih
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka