Dodaj do ulubionych

Olek zostal bez niani!!!!

05.09.05, 21:36
Jak w tytule. Ninia Olka, lubiana przez niego i przez nas, zostawila nas z
dnia na dzien. Byla to niania z polecenia, wyprobowana przez znajomych. Oni
akurat wyjezdzali na zagraniczna placowke. W zasadzie ja nawet nie wiem jak
sie niani szuka, poza ogloszeniem pozostawionym na forum gazetowym gdzie
zglosila sie dziewczyna, ktora o 21h05 pisala ze jest co prawda w Anglii, ale
wkrotce wraca, a o 21h30 pisala juz jako niania z Warszawywink. Co do
Svetlany, pretekstem jej odejscia byla choroba, ale podejrzewamy ze zostala
podkupiona, jakby nie byla ukrainska niania ale pierwszoligowym pilkarzem.
Zostawila zreszta slad w notesie (gdzie wpisywala ile i czego zjadl Olek)w
postaci wyliczen ile bedzie wynosila jej przyszla pensja. No coz z notatek
wynika, ze wiecej ode mniesad. I mamy duuzy problem, zero urlopu, obie babcie
daleko, warszawska kuzynka pracuje. Dzisiaj Olek zostal z papciem, znajomi
znalezli pania, ktora obiecala ze zajmie sie nim przez tydzien, z dowozeniem.
Szukamy na wszystkie fronty, rozwazamy wszelkie mozliwosci, lacznie z
wychowawczym, zlobkiem, i zajsciem w ciaze. A, dowiedzielismy sie ze do
zlobkow przyjmuja od 1 roku. Yoko2, Ty mialas chyba namiary na prywatny
zlobek? Co robic, co robic? Poradzcie! A, Schaapje, rozumiem ze to nie Tysmile
Obserwuj wątek
    • schaapje a wiesz ze mi do glowy przyszlo ze o mnie pomyslis 05.09.05, 21:45
      ale nie - absolutnie to nie ja. mama co prawda przekazala mi telefon do
      Swietlany, ale raczej chodzilo o jej kolezanki/kolezanke. tyle, ze ja poszukuje
      niani z okolic Konstancina. no i jestem raczej sklonna dac mniej niz wiecej,
      czyli podkupywanie odpada smile

a tak w ogole musze koniecznie wziac sie za szukanie niani. wiec moze Twoj post
      mnie zmobilizuje. kolezanka z pracy szuka na wlasna reke oraz za posrednictwem
      agencji. agencji placisz prowizje, ale tylko, jesli sie zdecydujesz, wiec nic
      nic tracisz. no i jeszcze ona rozwiesza ogloszenia na przystankach w okolicy, w
      ktorej szuka niani (teraz mieszkaja w w-wie, ale zaraz sie wyprowadzaja). to
      dziewczyna, ktora w pracy zajmuje sie rekrutacja, wiec ma sporo pomyslow, jak
      to zrobic (nawet smialam sie ostatnio,ze teraz robi rekrutacje na stanowisko
      niani).
      jesli chcesz, to skontaktuje sie z nia jutro i poprosze o namiary na agencje. i
      zaraz poszukam u siebie, bo tez cos mialam...
      • mama_olka Re: a wiesz ze mi do glowy przyszlo ze o mnie pom 05.09.05, 21:52
        Poprosze namiary na agencje, a pomysl z przystankami tez dobry. Szkoda ze w
        sklepach nie mozna zostawiac. Najlepiej byloby znalezc kogos w okolicy,
        Swetlana dojezdzala z Wloch i pare razy sie spoznila.
        • schaapje znalazlam takie cos 05.09.05, 21:56
          ktos u mnie w pracy polecal te agencje, ale ja osobiscie ich nie znam...

Doradztwo personalne (mam nadzieje, ze to jeszcze aktualne)
          ul. Grochowska 357 lok 124
          03-822 w-wa,
          tel. 618 91 00

a - moze powies ogloszenia na swojej klatce i tych w okolicy? i jeszcze gdzies
          czytalam, ze watro sie do przedszkola/zlobka w okolicy przejsc i zapytac -
          czasami emerytowane przedszkolanki chetnie dorobia...
          • mmala6 hihi, ja tez pomyslalam, ze to Owieczka podkupila 06.09.05, 10:50
            smile)wybacz Owieczko ale tak mi sie skojarzylo, bo pamietam jak pisalas, ze
            chcialabym tak nianie jak ta od Olkasmile)
            • schaapje ze niby ze mnie taka czarna owca? 06.09.05, 21:12
              smile))
              • wenus.z.willendorfu Wszyscy podejrzewamy biedną Owieczkę... 07.09.05, 07:38

• mmala6 ale zobaczcie jakie czujne jestesmy:-)) 07.09.05, 12:20
                  niby milo i sympatycznie a posty dokladnie czytane i wszystko sie pamieta, co,
                  kto, komu, z kim, po co i dlaczegosmile
                  Jak Herkules Poirot, albo Sherlock Holmes, hihi
                  • wenus.z.willendorfu Re: ale zobaczcie jakie czujne jestesmy:-)) 07.09.05, 12:40
                    myślisz, że mamy szansę na karierę prywatnego detektywa?
                    • mmala6 moze jakis serial pt "Forum na tropie"?:-)) 07.09.05, 13:24

• wenus.z.willendorfu Lepiej reality show "Ścigana Owieczka" :-) 07.09.05, 13:26

• mmala6 hihi, czy Owieczka podprowadzila Mamie Olka 07.09.05, 13:38
                          opiekunke?
                          Czy nie wystraczyla jej mata i nosidelko (?)?
                          Czy w naszych czasach nie mozna miec juz do nikogo zaufania?
                          Czy mozne wierzyc mamie poznanej na forum?
                          Czy spotkamy w Lazienkach Glizdeczke na spacarze ze Svietlana?

Tego wszystkiego dowiemy sie w nastepnym odcinku zatytulowanym "Czy Owieczka
                          jest winna tego, ze Olek nie ma niani?"smile))

Owieczko, wybacz ale dziecko mi spi a ja sie nudze i mi glupoty do glowy
                          przychodzasmile)
                          • schaapje no ja przepraszam 07.09.05, 14:01
                            nie wiecie, ze owieczki sa zawsze niewinne???? smile)

a z Konstancina do Lazienek to bym z wozkiem chyba dwa dni szla smile). no ale nie
                            mowie, ze niemozliwe...
                            • wenus.z.willendorfu A czarne owieczki, hę? 07.09.05, 14:05

• viviene12 hehehe dobre 21.09.05, 10:20
                            dopiero teraz przeczytalam o tej aferze.
                            Ale nasza Owieczka nie jest czarna, ona jest przeciez Owieczka-blondynka. No
                            chyba ze sie tylko zafarbowala dla zmylki i domniemania niewinnosci na blondsmile
    • wenus.z.willendorfu Do mamy Olka 07.09.05, 13:48
      Może naszą sensacyjną historią o Owieczce odbiegamy nieco od tematu, więc do
      niego powracam: jak Wam idzie? co wymyśliliście? Napisz, jak się sytuacja
      wyklaruje
    • mama_olka to nie Owieczka!!! 07.09.05, 16:46
      zagladam tu w koncu i widze ze moj watek "sensacyjnie" sie rozwinalsmile) no wiec
      mam najswiezsze wiadomosci. Svetlana sie przyznala!! Owieczka jest niewinna!
      Nasza ex-niania powiedziala nam, ze ma klopoty z kregoslupem (przez Olinka i
      jego ciezki wozek?!) i postanowila odpoczac od opieki nad niemowlakiem a zajac
      sie bardziej intratnymi (i terapeutycznymi dla kregoslupasmile) sprzataniami).
      Mieszkanie, o ktore ma dbac jest na Woli (a wiec rownie daleko od
      Konstancina,jak Lazienki)a pensja zanotowana w kajeciku to wyliczenia za 7
      tygodni pracy, po ktorych, uwaga, uwaga, zamierza do nas wrocic. No koment.
      A co do poszukiwan niani sprawa w toku, okres probny od najblizszego
      poniedzialku. Bede pisac. Pozdrawiam goroco wszystkich detektywow a zwlaszcza
      (nieslusznie)podejrzana.
      • mmala6 i caly scenariusz legl w gruzach!;-)) 07.09.05, 16:54
        swoja droga sprytna ta Svetlanawinkrozumiem ze czekacie na nia te 7tygodni, na
        pewno Twoj albo meza szef to zrozumie i da Wam platny urlop "w oczekiwaniu na
        nianie..."wink
    • yoko2 :( 08.09.05, 08:23
      właśnie przeczytałam i niestety niemoge Ci pomuc bo namiarów na prywatny żłobek
      nie mam, moje maluchy już coprawda chodzą do żłobka ale państwowego a ja jestem
      jak narazie z niego bardzo zadowolona.
      • schaapje Re: :( 08.09.05, 08:58
        a gdzie jest taki zlobek? przypomnij prosze, ile maja Twoje malenstwa...
      • mama_olka Re: :( 08.09.05, 10:55
        panstwowe tez mnie interesuja (zlobek Olka nie zostawi, tak jak niania)
        ,juz sie troche rozejrzelismysmile Slyszalam dobre opinie o tych na Skarzynskiego,
        Wilczej i Sanockiej; oczywiscie nigdzie nie ma miejscsmile A gdzie jest zlobek
        Twoich kurczakow?

Marta, mama Olka (15.01.2005)
        Zobaczcie Olka
        • yoko2 Re: :( 08.09.05, 14:16
          maluchy mają skończone 6 miesięcy i chodzą do żłobka na Wapowskiego w Ursusie.
    • mama_olka Puenta 20.09.05, 22:54
      Dzisiaj Svetlana zadzwonila do mnie i niewinnym tonem powiedziala, ze ona juz
      wlasciwie moze do nas wrocic. Na to mnie troche zatkalo ale powiedzialam jej,
      ze nie moglismy na nia czekac i juz kogos mamy winkPozegnalysmy sie dosc milo. W
      sumie powinnam jej podziekowac, bo dzieki niej mamy teraz bardzo fajna
      opiekunkesmile A, dziewczyny, jesli ktoras ma ochote zatrudnic super nianie, ktora
      jest wesola, energiczna, swietnie gotuje, robi dzieciom cieple ubranka na
      drutach i bez przerwy do nich zagaduje, a z wad ma tylko taka przypadlosc, ze
      moze Was zostawic z dnia na dzien, to sluze numerem telefonu. A, jak wrocilam
      do domu, to powiedzialam Magdzie (nowej niani), ze zglosila sie nasza
      poprzednia opiekunka i jesli ona chce zmienic sobie rodzine to teraz jest
      ostatni moment. Ale nie chcialawink
      • schaapje Re: Puenta 21.09.05, 07:47
        a jak szybko sie jedzie z wloch do konstancina? smile

zartuje, ja wciaz dumam nad zlobkiem sad. na razie jestesmy na liscie
        rezerwowej, wiec to tylko teoria, ale jak przyjdzie co do czego, to bedziecie
        mnie ratowac smile)
    • jakw Re: Olek zostal bez niani!!!! 21.09.05, 11:09
      W jakim wieku przyjmują do żłobka - to chyba od żłobka zależy. Ten koło mnie to
      chyba gdzieś od 6 m-cy. Niani dla starszej córy szukałam przez agencje niań i
      opiekunek (pewnie są w gazecie). W ten sposób dość szybko można znaleźć.
    • inaas Re: Olek zostal bez niani!!!! 23.09.05, 19:23
      dziewczyny a ile,jesli mozna zapytac, dostaje taka niania za godzine,bo ja
      wlasnie musze zaczac szukac!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka