Dodaj do ulubionych

Karmienie piersia i herbatka???

24.09.05, 12:03
Witajcie dziewczyny juz niedlugo bede mama-termin na 16 pazdziernikasmile)
Zastanawiam sie czy jak bede karmic piersia,to oprucz tego czeba dawac
dziecku jeszcze herbatke-czy tylko mleko.Napiszce dziewczyny bo rozne sa
opinie i mam juz kociolsmile)Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • viviene12 ja nie dopajalam 24.09.05, 12:25
      moj Maly ma 4,5 miesiaca i nie dopajalam ani herbata, ani woda, nawet w upaly.
      Jesli mleka jest wystarczajaco a Maly chce pic, to poprostu czesciej sie zglasza.
      Co do herbatek np. koper wloski, to moja polozna odradzala, bo ponoc wcale
      zbytnio nie pomagaja na brzuch, a moga uczulac.
    • jakw Re: Karmienie piersia i herbatka??? 24.09.05, 12:30
      Przy "cycowaniu" samo mleko wystarczy. Moja młodsza całe lato przeżyła bez
      dodatkowych napojów - żyje i miewa się dobrze. Moja starsza też przeżyła bez
      problemów.
      • duramgama Re: Karmienie piersia i herbatka??? 24.09.05, 12:33
        Przede wszystkim życzę pomyślnego i szybkiego rozwiązaniasmile))

Ja jestem ze szkoły niedopajania bez potrzeby. Mojej małej mleczko z piersi
        starczało za jedzonko i picie aż do 6 miesiąca życia. Skłaniam się więc do
        powyższych rad forumowych koleżanek.
    • enja11 Re: Karmienie piersia i herbatka??? 24.09.05, 12:34
      Ja też niczym nie dopajałam Jacha, co wywoływało niezmienne zdumienie otoczenia
      i niewiarę, że mleko może wystarczyć nawet w największe upały. Fakt, że równało
      się to czasem z przystawianiem do piersi nawet co 30 min, ale tylko na chwile.
      • kasiabambo Re: Karmienie piersia i herbatka??? 24.09.05, 14:53
        Dziewczyny wielkie dzieki za cenne wskazowkismile))Czyli tylko mlekosmile)
        • mmala6 no a co z kolkami??? 24.09.05, 19:29
          mamy cyckowe??nie dawalyscie zadnego koperku itp.Czy same pilyscie?
          • aada100 Ja piłam! 24.09.05, 20:57
            Piłam zioła mlekopędne Herbapolu (zwierają melisę, anyż i koper) a także
            herbatkę koperkowo-rumiankową też herbapolu. A Łukasz i tak miał kolki!
            Aha, MŁodemu próbowałam podawać Plantex ale nie bardzo chciał pić z butli.
    • pampeliszka Re: Karmienie piersia i herbatka??? 24.09.05, 21:18
      A ja czasem dawalam herbatke z Hippa- na wycieczkach, albo kiedy z tatulem
      jechala na spacer.W samochodzie ssala przez skrecony kawalek pieluchy wode- i
      pol godziny schodzilo przy tej zabawie jak nic. A w 2 i 3 m-cu na kolki przed
      nocnym snem herbatka Plantex i SabSimplex.
      Ale zgadzam sie z dziewczynami, ze herbatka nie jest obowiazkowa.
      Wyspij sie teraz na zapas, bo 16 pazdziernika juz niedlugo...
      Trzymaj sie cieplo.
    • mama_misi Re: Karmienie piersia i herbatka??? 26.09.05, 13:25
      Ja nie dopajałam a teraz tego troszkę żąłuję. Misia dopiero od niedawna da się
      namówic na wypicie jakiejś ziołowej herbatki a czasami jak boli brzuszek bardzo
      by się taka herbatka przydała. Koleżanki, które dopajały maluszki róznymi
      ziołowymi herbatkami nie miały takich problemów. Generalnie uważa się, że nie
      trzeba dopajać ale można smile ale to juz sama musisz zadecydować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka