Dodaj do ulubionych

Katarek u Bartka

05.11.05, 08:36
Dziewczyny u malego chyba zaczyna sie katarek.Dzisaj jest sobota i moje przychodnia zamknieta.POwiedzcie czy cos moge malemu podac aby infekcja sie nie rozprzestanila do poniedzialku.MOze chciaz vit c w kropelkach.
Bartek 31.10 skonczyl 3 miesieca. Katerek mu nie leci ciurkiem ale w nocy zauwazylam ze bardzo sapie i ciezko mu sie oddycha wzielam gruszke i mokrwa wydzielina wyszla.To samo nad ranem. Klade go teraz na brzuszku aby sciekala wydzielina ale hmmm nic nie leci. Kilka razy wczoraj kaszlnal ale to po krzyczeniu na lampe i gadaniu z telwizorem wiec nie bralam tego jako przeziebienie. Masc nmajerankowa dzisiaj na wszelki wypadek zakupie.Co jeszcze moge zrobic. A moze to ja zaczynam ciut za wczesnie sie martwic. To mnie ochrzancie i juzsmile))))

Pozdrawiam
Ala

Obserwuj wątek
    • pampeliszka Re: Katarek u Bartka 05.11.05, 10:04
      pewnie, ze za wczesnie sie martwisz
      podejrzewam, ze jesienia i zima to katarki bedziemy miec co chwilke wszyscy,
      lacznie z naszymi pociechami
      nasza cala trojka tez teraz lekko zakatarzona, a poniewaz Malgol nie znosi,
      kiedy sie jej kolo noska majstruje, ja nic nie robie na razie
      • wiolkak Re: Katarek u Bartka 05.11.05, 10:06
        poszukaj na forum bo o katarku było duuuużo
        • mmala6 Re: Katarek u Bartka 05.11.05, 11:33
          jak dla mnie do sapka.Tez bylo duzo, poszukaj na Zdrowie dziecka, ewnetulanie na
          Niemowle.
          Jak Matek byl taki malutki tez mial cos takiego, myslalam ze to katar.Okazalo
          sie ze to sapka (ponoc takie malenstwa nie miewaja kataru), to nic groznego,
          raczej normalne u dzieci i samo przechodzi z czasem.
          Napisze Ci co nam zalecila robic lekarka: nawilzanie powietrza, jak grzeja
          grzejniki, to powies na nim mokry recznik.Mozesz tez powiesic mokra pieluszke
          (ale czysciutka!) przy lozeczku jak maluszek spi.Poza tym nawilzac i oczyszczac
          nosek.Nam zalecila wkrecanie do noska zwinietego rogu chusteczki higienicznej ,
          wczesniej zamoczonej w soli fizjologicznej.Wkrecasz do dziurki ile sie da,
          wymusza to na dziecku kichniecie i nosek sie sam oczyszcza.
          Poza tym lezenie na brzuszku, ulatwia to oddychanie.Spacery, otwarte okna,
          wszystko aby ulatwic oddychanie i zeby sluzowka noska sie nie wysuszalasmile
          Mozesz nawilzac tez nosek woda morska, u nas sie jednak bez tego obylo.
          Zadne gruszki itp.

Powodzenia!smile
    • alcia76 Re: Katarek u Bartka 05.11.05, 14:46
      Dzieki dziwczyny za porady. Ja mam wrazenie ze to rzeczywiscie od ogrzewania.Tydzien temu przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania to sa okna plastikowe i mimo wylaczonego ogrzewania goraco i sucho strasznie.Ja juz dostaje swira i nie moge sie przyzywczaic a co dopiero mlody.Zaczne narazie z tymi recznikami moze i mi pomoze.
      Spacerki to my mamy conajmniwej 2 godzinne czy to deszcz czy slonce a okna non-stop otwarte bo w tych plastikach sie dusze.No coz jak dali to trzeba bylo brac.Teraz bede starala sie mieszkanie nawilzyc.

Pozdrawiam
      Ala

Bartus:
      img208.imageshack.us/my.php?image=nowe031120050677af.jpg
      img208.imageshack.us/my.php?image=nowe031120050656og.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka