Dodaj do ulubionych

Kaszka jeszcze raz

14.11.05, 16:44
Dziewczyny, czy dajecie Waszym pociechom ciagle tę samą kaszkę, czy
zmieniacie, kiedy sie skonczy opakowanie na inny rodzaj? My mamy jedną
ulubioną i jest na zmianę z nowymi kaszkami, tzn. jedna paczka kaszki
truskawkowej, potem nowa kaszka i znowu truskawkowa. Aha i na jak dlugo Wam
wystarcza srednio jedno opakowanie? Nam na jakies 6 dni.
Obserwuj wątek
    • rutkam Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 16:50
      Kuba (9,5 m-ca) ponieważ jest na preparacie mlekozastępczym(podejrzenie skazy),
      jada tylko ryżowe kaszki, ale też podobnie jak u ciebie, naszą ulubioną jest
      ryżowa z malinami,na przemian z jabłkami, bananami a potem znów wracamy do
      malinowej, nie wiem czemu ale przypadły nam do gustu kaszki Nestle , Bobovity
      używamy tylko z bananami, bo Nestle nie ma, kleik ryżowy i kukurydziany też Nestle.

Pozdrawiam
    • enja11 Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 17:38
      Pampeliszko, a ile tej kaszki Małgosia zjada? I o jakiej porze? Ja do tej pory
      zużyłam dopiero jedno opakowanie kaszki ryżowej (czystej) do której dodawałam
      różne owocki. Daję ok.19, ale zastanawiam się czy nie zmienić pory na rano, bo
      Jachowi nic ta kaszka nie pomaga na dłuższe spanie. Czy to ważne o jakiej porze
      podaje się konkretne posiłki?
      Teraz nam się znowu wszystko rozregulowało (wcześniej też za bardzo nie było
      uregulowanewink) bo Jachu ma po tych cholernych lekach biegunkę i niezbyt jest
      chętny do jedzenia. Ale na szczęście kaszka mu smakuje i mam nadzieję, że
      dzisiaj ją zje, bo jak nie to tylko mleko zostaje, a mam wrażenie, że to dla
      niego za mało.
      • mmala6 Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 17:48
        Pampeliszko, a nie z wczesniej Ty te truskawke podajesz? u nas w kraju nad
        Wisla, to sie od 10tego m-ca truskawke dajewink)ale skoro smakuje, wysypki i
        biegunki brak, to niech Malgos korzysta.
        Ja zmieniam smaki.Ale my mamy teraz ogroooomnyyyyy wybor.Przed 10tym m-cem,
        dawalam kleik kukurydziany (bez cukru) na zmiane z jakas kaszka najczesciej z
        malinami albo jablkiem.Teraz jemy kaszki mleczno-ryzowe z morelamismilemniamsmile
        Chcialam dawac Matkowi jednego dnia jedna , drugiego inna, ale niestety kaszka
        po otwraciu wazna jest 2tyg a tyle nam zajmuje zjedzenie jednej paczki.
    • agulek11 Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 18:08
      Sara (prawie 11 miesięcy) dostaje kaszkę raz dziennie - z Nestle ryzową z
      jabłkami na zmianę z malinami, a od niedawna wprowadziłam jej kaszkę mleczno-
      ryżową z morelami czy brzoskiniami. Tzn. otwarte mam dwie kaszki i codziennie
      staram sie jej zmieniać raz taka a na drugi dzień inną.
      Wczoraj po raz pierwszy zrobiłam jej mix - tzn. do porcji kaszki ryzowj z
      jabłkami dodałam przecier owocowy z Bobovity (jabłka, dzika róża i
      winogrono)....wmuciła wszystko aż się uszy trzęsły.
      Jedno opakowanie też mi starcza na ok.6 dni ale już ta kaszka mleczno - ryzowa
      na mniej - bo jej trzeba wsypać więcej (na 150 wody - 6 łyżek kaszki)

A tak przy okazji czy spotkałyście się z kaszkami kukurydzianymi ale
      samkowymi...bo Sara ma problemy z kupkami i powinna unikac ryzowych
      rzeczy...ale póki co jedyne kukurydzine co spotkałam to kleik.
      • xemm1 Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 18:29
        kurcze nawet nie wiem na ile starcza mi ta kaszka, jakoś nie zastanawiałam się
        nad tym wink muszę sprawdzić z ciekawości, zawsze mam większe zapasy...
        widzę, że chyba jest więcej fanów Nestle... ja do tej pory wciskałam kaszkę
        Nutricia - bobovitę... ale moje dziecię jakoś tak ją jadło bez entuzjazmu, i
        mnie olśniło, że przecież Malunio wcina mleko NAN produkowane przez Nestle, no
        i zmieniliśmy firmę... chociaż osobiście bardziej smakuje mi Bobovita wink
        A z wszystkich kaszek podawanych na noc, młodzież najbardziej uwielbia przysmak
        na dobranoc hipp-a z biszkoptami! Przy codziennym jej podawaniu rodzice
        poszliby z torbami hehehe...
        • xemm1 Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 18:32
          aha a widziałyście gdzieś kaszkę pszenno- mleczną firmy Nestle, bo do tej pory
          w rączki wpadła mi tylko bobovita
    • izka_74 Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 18:36
      U nas ostatnio są przebojem kaszki mleczno-ryżowe Hippa. Jedliśmy już z
      morelami, jakąś waniliową (pyszna) i z owocami leśnymi. Jak narazie te są
      najlepsze, samej ryżowej młody nie chciał jeść.
      • xemm1 Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 18:38
        a u nas ostatnio te przeboje "poszły" do kosza... to te w kartonie taak?
        mi smakowały...
    • pampeliszka Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 18:44
      Mmala, oczywiscie ze mialam na mysli malinowa (z Hami), ale
      truskawkowo-jogurtowa tu tez jest od 6m-ca z Sunarka, nawet dobra.
      Rutkam od razu wiedziala, o co mi chodzi...
      Enja, ja na spaniowego eksperta sie nie nadaje wcale. Moj Malgol jest straszny
      lakomczuch, ta kaszke to wsuwa 2 razy dziennie, kolo 8 rano i kolo 19-tej, za
      kazdym razem 2 czubate lyzki i 120 ml wody, mniej wiecej.
      • mmala6 Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 18:55
        no Kochana, truskawka sie jednak rozni od malinywinkchcesz sie klocic??!!wink

Wlasnie stwierdzilam, ze jestem kiepsko zorientowana w kwestii zywienia bejbi,
        bo nie mam pojecia o czym piszecie! jakie Hami, jakie przysmaki, jakie kaszki
        waniliowe?fakt, ze rzadko kupuje w supermarketach a tam pewnie wielki wybor
        jest.Kupuje w sklepach na osiedlu a tu Nestle (ze dwa smaki) i Bobovita (z
        cztery)wink)
        Ale sie wybieram niebawem do PEWNEGO sklepu, a on u nas kolo Tesco a tam z kolei
        Papmki w promocji, wiec moze zrobiec dziecku dobrze i mu cos inszego kupiewink)
        • pampeliszka Re: Kaszka jeszcze raz 14.11.05, 20:39
          Zlituj sie, ja taka niewyspana, a Ty sie chcesz klocic? Znajdz sobie kogos
          wyspanego, np. Kangura. Albo Wiolke, bo ostatnio tez sypia.
          Nic dziwnego, ze nie znasz sie na Hami i Sunarku, bo to czeskie firmy dla
          niemowlat...
          • wiolkak Re: Kaszka jeszcze raz 15.11.05, 09:34
            właśnie ze nie sypiam, sypia Kaśka a ja mam zdretwiałą reke i nie spię!
            a co do kaszki to mieszamy kleik kukurydziany z ryżową (smakową), obecnie
            brzoskwiniowa, ale przyznam się że robie "na oko" i to jest kubeczek (ok 150-
            200) gęściutkiej kaszy
            • pampeliszka Re: Kaszka jeszcze raz 15.11.05, 10:27
              po dzisiejszej nocy moge powiedziec to samo- sypia Malgos, a ja nie..., pol nocy
              dzis spala na brzuchu, a drugie pol ze mna, a ja sie co chwile budze, tak, jakby
              moj organizm chcial byc gotowy, az sie cora zbudzi i rozjojczy
              ide zaraz na mocna kawe, bo Malgol po basenie znowu spi (a ja znowu nie moglam
              zasnac,buuu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka