Dodaj do ulubionych

od kiedy surowe

17.11.05, 00:10
owoce np morele albo brzoskwinie czy bananek czy no nie wiem truskawki (eraz
co prawda z mrozonki) mozna mlodziezy podawac?
Obserwuj wątek
    • pampeliszka Re: od kiedy surowe 17.11.05, 07:56
      Malgol z surowych to toleruje- i kocha- arbuza i jablka. Moga byc tez gruszki.
      Bananow nie chce, a po brzoskwini wymiotuje. Arbuzy sobie ssie juz od wakacji,
      na bolace dziasla pomagaja przy zebach (o ile arbuz jest z lodowki)
      • el_sylwana Re: od kiedy surowe 17.11.05, 09:06
        kurde no to pierozek na arbuza do przyszlego roku poczeka dlaczego mi sie
        wydawalo ze surowego nie wolno ..nie wiem pewnie jakas bacinociotowy przesad
        czyli teraz jabluszka gruszki i pludniowce ktore moga uczulac
        • pampeliszka Re: od kiedy surowe 17.11.05, 09:09
          ja nie wiem, czy mozna...
          malgol najpierw dostal arbuza do polizania i przepadlo-nie dalo sie przy niej
          jesc, bo sie dopominala straszliwie, to naprawde byla milosc od pierwszego kęsa
          a cytrusow jeszcze nie dawalam, tez pewnie jestem gdzies tam przeswiadczona, ze
          mogą uczulać
          • el_sylwana Re: od kiedy surowe 17.11.05, 09:12
            do lizania i powachania to ulka rozne reczy dostawala od jablka po ogorka ale
            tak do zjedzenia jej nie dawalam
            teraz tak mysle ze bez sensu ..chyba
    • kubona Re: od kiedy surowe 17.11.05, 09:58
      kuba je - a sa w tym samym wieku jablka gruszki, banany, brzoskwinie, morele,
      arbuza marchew, probowal grejfruta, mandarynke, nashi, i chyba wszystkie owoce
      jakie sa dostepne na rynku. przymirzam sie do kiwi bo sama lubie. wszystko na
      sorowo, bo ja leniwa jestem nie bede gotowac jednego jabkla
      • el_sylwana Re: od kiedy surowe 17.11.05, 10:00
        a te owoce do lapki czy rozgniatasz
        • kubona Re: od kiedy surowe 17.11.05, 10:32
          częsc skrobię, czesc miksuje, a czasem dam do łapki jak mam czas go pilnowac
          zeby nie odgryzl za duzego kawałka. jakoś leci.
    • wenus.z.willendorfu Re: od kiedy surowe 17.11.05, 10:03
      Frutka od początku je prawie wyłącznie surowe owoce. Nigdy pediatra nie miała
      zastrzeżeń co do sposobu karmienia. O ile się dało, to dostawała do łapki te
      bardziej miękkie. Teraz wszystkie je rączkami.
    • agagaby Re: od kiedy surowe 17.11.05, 11:07

• mmala6 Re: od kiedy surowe 17.11.05, 11:18
        Matek banana nie lubi ale surowe je glownie jablko.Raz dalam gruszke to mial
        bole brzuszka, juz nie probuje.Wczoraj mu dalam pol kiwismile mlaskal smile)
        Poza tym jadl tez brzoskwinie kiedys.Ja owoce glownie kupuje w musach
        Bobovity.Chyba ze wlasnie jablko albo kiwi, to wtedy surowe.
        • enja11 Re: od kiedy surowe 17.11.05, 11:52
          Jabłko daję surowe od początku (tj. od kiedy miał 5.5 m-ca). Oprócz tego
          jeszcze banana (nie przepada) i winogrona - miksuję z jabłkiem. Mam mrożone
          maliny, raz dałam, ale mi stękał w nocy i zrobił zieloną kupę - odczekam jakiś
          czas i znowu spróbuję. Reszta owoców ze słoiczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka