Dodaj do ulubionych

nowy dzień

20.11.05, 09:54
cześć laski smile
dzieki za wszystkie zyczenia urodzinowe....dzis maz dalej wk.... na maksa bo
Zoska sie wiercila cala noc; cholera co jest z nimi??? za
cieplo/zimno/duszno??? ile powinnt spac w dzien 5 miesieczne dziatki???
ratunku!!!!
niedlugo umieszcze ogloszenie- sprzedam tanio nieuzywane blizniaczki sad
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: nowy dzień 20.11.05, 12:21
      nie takie nieuzywanewink troche zuzyte jednak juz sawink)
      ile powinny spac to Ci nie powiem, moj nie-blizniak spal w tym wieku jakies 4h w
      dzien, w nocy 12h.
      Moze jednak za goraco/duszno?
      • pampeliszka Re: nowy dzień 20.11.05, 13:44
        jak srednio uzywane, to odkupie...
        my tez w nocy nie za dobrze spimy, to sie dziewczyny zgrają
        hehe, juz widze radosc w oczach mojego meza na taką nowinę.
        A tak na serio, Malgol teraz sie troche poprawił, ale spi w krotkim rekawku i z
        golymi nogami, w sypialni kaloryfer jest wylaczony, a mala spi na brzuchu.
        Na pocieche Ci powiem, ze jak moj maz sie nie wyspi, to tez marudny jest
        potem.Gdybym miala sie zachowywac proporcjonalnie do jego niewyspania, to
        codziennie bym robila karczemne awantury chyba, z rozbijaniem naczyn.
        • mmala6 Re: nowy dzień 20.11.05, 13:55
          Pampeliszka, Malgosia spi w krotkim rekawki i golymi nogami??bez
          przykrycia??powaznie??
          Matek spi w pajacu z dl.rekawkami i teraz juz nie w spioworku, bo bez niego
          chyba mu lepiej (nie budzi sie tak).Przykrywam go albo bawelnianym kocykiem (jak
          nie wieje, mamy nieszczelne okna) albo kolderka (jak wieje).Ostatni tydzien
          budzi sie raz na Pana Monia, nad ranem.Nie wiem czy to kwestia spiworka, w koncu
          w jakis sposob ograniczal mu ruchy....no nie wiem....ale fakt ze jest chlodno w
          pokoju, bo sami z mezem jestesmy zimnolubni jezeli chodzi o temp w mieszkaniu.
          • pampeliszka Re: nowy dzień 20.11.05, 14:39
            no nie bez przykrycia, spi pod kolderką
            i sie nie rozkopuje, a nawet sobie sama chowa łapki, jak jej za zimno
            jesli jej cos ubiore na nozki, to nie bedzie spac, tylko sie zloscic dopoki nie
            zdejme, raczki od biedy moga byc ubrane, nozki absolutnie
            • mmala6 Re: nowy dzień 20.11.05, 15:25
              no to kochana bedziesz z nia miala! w zimie bez cieplych rajstop w krotkiej
              spodnicy!wink)
              • pampeliszka Re: nowy dzień 20.11.05, 15:53
                ale moze spodnie jakoś przejdą
                poki co tylko do spania ma wymogi ubraniowe, kombinezony, czapki i polarki mogą
                być- na razie...
    • renatka_sz Re: nowy dzień 20.11.05, 15:36
      no to witaj w klubiesad((
      co moj Szafka ostatnio w nocy wyprawia, to przechodzi ludzkie pojecie. Zwykle
      bylo tak ze po kapieli i wieczornej kaszce zaspypial i spal mniej wiecej od 21
      do 8 rano z przerwa na papu okolo 3. Czasem budzil sie raz czy dwa wieczorem
      zanim zasnal na dobre, ale zwykle suszarka do wlosow pomagala.
      A od paru dni... Jezuuu, moje dziecko jest okrrrropne. Zasypia ok. 21 i okolo
      polnocy jest pierwsza powazna pobudka, nie jest glodny, po prostu nie moze dalej
      zasnac, wierci sie i kweka... I trwa to pol godziny mniej wiecej. Potem udaje mi
      sie go uspic, spi najwyzej godzinke i od nowa... Dzis jak zjadl okolo trzeciej
      to spal do piatej, potem przez godzine jeczal i wiercil sie, no i o szostej
      definitywnie postanowil wstac. O siodmej zapodalam mu flache z kaszka liczac ze
      jednak zasnie, no i zasnal, ale o 10 dopiero i obudzil sie przed dwunasta -
      radosny i promienny. A ja wrecz przeciwnie...
      Jak tak dalej pojdzie to bedzie w rodzinie morderstwo albo samobojstwosad(((
      • anzielinska Re: nowy dzień 20.11.05, 18:13
        Właśnie!!!mam to samo- zasypiają, ok 12 pobudka, i tak juz potem co
        godzinę...Zoska z rykiem sie budzi a iguśka niby ma wciąż oczy zamkniete ale
        wierci się, kweka itp- kurde co to może być??????Te kaloryfery cholerne? Kiedys
        lepiej spały- szczególnie Iga. Juz nie wiem co mam robić. Zeby one jeszcze w
        dzien spaly jednoczesnie to i ja bym sie zdrzemnela, ale po co ulatwiac matce
        zycie? To by bylo takie nuuuuudne- Zosia potwierdza kopiac w klawiature smile.
        A maz-ehhhh mam nadziweje, ze nie skonczy sie to rozwodem...
        • mmala6 Re: nowy dzień 20.11.05, 18:26
          jak sie rozwiedziecie, to maz przynajmniej Ci jedna zabierzewink)nie ma tego
          zlego, co by na dobre....wink
          • xemm1 Re: nowy dzień 20.11.05, 18:30
            a może nawet dwie hihihihi
        • agga_27 nocne pobudki 20.11.05, 20:52
          My to przechodzimy od jakiegos miesiąca, takie nocne wstawanie niewiadomo po co
          i dlaczego, do czasu jak wyszedł pierwszy ząbek - bo to chyba przez ząbkowanie
          własnie. Teraz Bąblowi znowu ząbkki kolejne idą więc nie liczę na lepszy sen jak
          na razie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka