bojana 02.01.06, 12:05 Chciałabym założyć dziecku polisę posagową i ciekawa jestem jak to w praktyce funkcjonuje. Nie wiem co i jak - co ona daje dziecku i za ile. Będę wdzieczna za opinie mam, które na taka się zdecydowały. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmmonika Re: polisa posagowa dla dziecka 02.01.06, 13:42 Wszystko zależy od tego czego oczekujesz: możesz ubezpieczyc swoje życie - wtedy w razie Twojej śmierci dziecko, jako osoba uposażona, dostanie kasę. Możesz również ubezpieczyć dziecko, wtedy ono dostaje kasę w określonym czasie i nie ważne jest czy ty bedziesz wtedy zyła, np. gdy skończy 18lat, do rąk własnych w przypadku gdy nie chcesz żeby ktos inny tych pieniędzy roztrwonił. Możesz zawrzeć ubezpieczenie na dowolną kwotę i dowolny czas (w różnych towarzystwach są różne minima) a wogóle najlepiej to podejdź do jakiegoś agenta to ci najlepiej poradzi do Twojej sytuacji bo opcji jest multum. Jeśli jesteś z Wrocławia to chętnie służę pomocą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bojana Re: polisa posagowa dla dziecka 02.01.06, 13:46 Dzięki. Poszukałam też w wyszukiwarce i już mniej więcej wiem jak to jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: polisa posagowa dla dziecka 03.01.06, 08:53 My zbieramy na studia Igora na funduszu inwestycyjnym )) Odpowiedz Link Zgłoś