Dodaj do ulubionych

pieluchy - ilosc i rozmiar

19.02.06, 17:39
witajcie,
chcialam zadac moze dosc blahe pytanie, ale zawsze...
od czasu do czasu zdarza mi sie jezdzic do makro (ogromny sklep dla osob z wlasna dzialalnoscia
gospodarcza) robic zakupy, bo tam akurat kupuje rzeczy, ktorych zuzywamy duzo - jest w ten
sposob o niebo taniej. podobnie chcialam zrobic z pieluszkami dla corci, bo rodze doslownie lada
moment. do szpitala mam kupione jak na razie 1 opakowanie pampers 1, czyli 2-5 kg. na pewno
chce zrobic zapasy na ok. 2 miesiace, by miec spokoj z zakupami w tym pierwszym okresie.
zamierzam kupic pampers lub huggies i problem mam z dobraniem ilosci i rozmiarow pieluszek. nie
wiem, ile kupic w rozmiarze 1, czyli 2-5kg, a ile w rozmiarze 2, czyli 3-6kg.. czy moze od razu kupic
rozmiar 2... jak wam sie to przekalkulowalo w praktyce? niunia rodzi sie z waga ok. 3,5 kg, czyli
standardowo, ani mala ani duza. nie wiem tylko, ile mniej wiecej bedzie trzeba zuzywac pieluszek,
jakie sa roznice miedzy pierwsza a druga pieluszka i w jakim tempie dzidzie wyrastaja z pierwszej
pieluszki, bo to moja pierwsza coreczka... doradzcie prosze, ile wam wyszlo mniej wiecej na
pierwsze dwa miesiace i jakich uzywalyscie.
pozdrawiam,
b.
Obserwuj wątek
    • gagunia Re: pieluchy - ilosc i rozmiar 19.02.06, 20:14
      Moje dziecko tez mialo sie urodzic z waga 3,5. Okazalo sie, ze wazy 4,5kg smile
      Cale szczescie, ze mialam zakupione tylko jedno opakowanie najmniejszych
      pieluch. Po dwoch tygodniach Kacper wazyl juz 5kg i w zasadzie nawet rozmiaru 2
      uzywal niewiele. Nie radze robic zapasow. Zrobisz je najwyzej po porodzie.
    • mygdula Re: pieluchy - ilosc i rozmiar 19.02.06, 20:17
      Moja córcia urodzilą się 3.400. I poszło mi dwie paczki pampersów jedynek (szło
      około 10-12 pieluch na dobę bo na początku dziecko robi co chwilka kupkę,
      właściwie to po każdym ssaniu cycuchasmile).
      Potem przeszłam na pampersy 2 i chyba ze 3 jumbo paczki przerobiłam. Szło około
      8 pieluch na dobę bo kupki się już bardziej normują. A później to już urzywaiśmy
      pampersów 3. Jeśli chodzi o jakośc to pampersy 1 są rewelacyjne bo mają taką
      specjalną siateczkę która wchłania kupkę do środka i trzyma ją zdala od pupy.
      Dwójki i dalsze rozmiary już tego nie mają. No mam nadzieję że ci nie zamotałąm.
      Życzę szybciutkiego i pięknego porodu i pozdrawiam Mygdula.
    • kontaminacja Re: pieluchy - ilosc i rozmiar 19.02.06, 20:21
      Ja w troche innej kwestii - finansowej. Jesli mieszkasz w miescie, gdzie sa hurtownie dzieciece, np. Akpol, to pieluch w Makro nie oplaca sie kupowac, przeplacisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka