marzec7 27.01.07, 17:43 MAGDALENA. Wiem, że obecnie to imię jest dośĆ mało popularne. Rozważam, czy tak nie nazwać mojej córeczki, choć jeszcze nie jestem przekonana Drugi mój typ, co już wspominałam, to Maja. Poproszę o opinie. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Magdalena 27.01.07, 17:56 IMO Magdalena teraz wcale nie jest taka rzadka, znam kilka małych. Dla mnie to imię zbyt osłuchane, ale zdecydowanie lepsze od Mai. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Magdalena 27.01.07, 23:01 abiela napisała: > IMO Magdalena teraz wcale nie jest taka rzadka, znam kilka małych. Dla mnie to > imię zbyt osłuchane, ale zdecydowanie lepsze od Mai. Uważam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Magdalena 27.01.07, 18:03 Ojejku, tyle juz było wątków o Magdalenie! Nie chce mi się szukać, ale mnóstwo, wrzuć w wyszukiwarkę. Doradzam Magdę, spójrz na moja sygnaturkę, to zrozumiesz dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Magdalena 27.01.07, 18:14 Ja jestem Magdalena. Ani specjalnie lubię moje imię, ani go nie lubię. Ujdzie. Są gorsze Żyje się z nim całkiem znośnie. Jakbym miała wybierać z tych dwóch, to wolałabym Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Magdalena IP: 195.116.132.* 27.01.07, 18:25 maja jest śliczne dla takiej małej dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Magdalena 27.01.07, 22:58 Bardzo lubię to imię - dobre dla małej dziewczynki, a jeszcze lepsze dla dorosłej kobiety... Dzieciństwo trwa tak krótko Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Magdalena 28.01.07, 11:22 Gość portalu: myszka napisał(a): > maja jest śliczne dla takiej małej dziewczynki Otóż to - dla takiej małej dziewczynki jest śliczne, a co dorosłą kobietą? Wg mnie to infantylne imię dla kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Magdalena 28.01.07, 14:01 To ja, Magdalena, też się wypowiem. Nigdy nie piałam zachwytów nad tym imieniem, takie zwykłe było, nic szczególnego. Dopiero teraz zaczynam je doceniać, jak tak na nie z boku popatrzeć to naprawdę jest ładne! I jeszcze lubię je w pewnym wierszu: "Magdaleno, ciszo polna, Magdaleno, ciszo leśna, Która zlewasz mi pod nogi Miłosierny balsam drogi I ocierasz włosy swemi Stopy, pylne kurzem ziemi" i tam dalej jeszcze leci. Pozdrawiam! M. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Magdalena 28.01.07, 15:23 Magdalena to stosunkowo popularne imie, dosc ladne ale tylko w pelnej wersji (wg mnie wszelkie zdrobnienia sa nieladne). Zdecydowanie ladniejsze wg mnie od Mai Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Magdalena 28.01.07, 19:30 kiedys to imię wydawało mi się bardzo ładne ,ale znajomośc kilku Mag zmieniło moje upodobania.Przepraszam ale to jest tylko moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Magdalena IP: *.chello.pl 29.01.07, 13:29 Maja jest bardziej popularna ale ładniejsza od Magdaleny. Wybrałabym Maję. Odpowiedz Link Zgłoś
magialena1 Re: Magdalena 31.01.07, 00:08 Mam na imię Magdalena, dobrze czuję się ze swoim imieniem. W październiku urodziłam drugiego synka. Myślałam, że może będzie córa, miała być Maja. Bardzo mi się to imie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś