Dodaj do ulubionych

co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w nocy

04.03.06, 11:53
Moja mala co roz sie odkrywa i co chwiele do niej wstaje zeby ja przykryc.Co
wy robicie zeby wasze malenstwa sie nie odkrtwaly.Dodam ze czesto moja
Krecipupka spi na opak tam gdzie glowa ma nogi a tam gdzie nogi jest glowa
Obserwuj wątek
    • monmor Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 12:06
      syn zachowywał się podobnie jak Twoja córeczka - zawsze odkryty i zawsze w drugą
      stronę smile skończyło się gdy przeprowadził się do nowego dużego łóżeczka - śpi
      pod kołderką (tą samą co przedtem - nie zmieniłam jeszcze na większą) i cały
      czas we właściwym kierunku
      przedtem nie pomagał nawet śpiworek - tak się wiercił, że albo owijał go dookoła
      siebie i sama go odwijałam albo wyłaził z niego smile
      koleżanka przyszyła do rogów kołderki tasiemki a te przywiązała do szczebelek
      łóżeczka - ja bym się bała, że mały się wsunie pod kołdrę i nie będzie umiał
      wyjść - ale jej syn tak śpi już rok
      • katklos Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 12:22
        A ja nie robię nic, by zapobiec odkrywaniu. Przykrywam go ok 23, potem idziemy
        spać i najczęsciej budzimy sie dopiero rano - synek oczywiście odkryty. czasem
        zdarzało mi sie wstac nad ranem, przykrywałam go, a on za chwile sie budził,
        doszałm wiec do wniosku, ze widocznie odpowieda mu spanie bez przykrycia... W
        pokoju mam zwykle 21 stopni, dziecko nie choruje, nie budzi się, więc niech śpi
        jak chcesmile ma 2 lata i tak jest od daaaawna.
    • klubiale1 Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 12:25
      Ja ubieram dziecko na tyle ciepło,żeby nie potrzebowało kołdry tzn spi w pajacu
      i na to piżama. Ma już 2,5 roku i nosi 98 ale bez problemu można kupić pajace
      nawet na 104. Dzięki pajacowi ma ciepłe stopy - skarpetki zaraz ściągał.
    • christych Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 13:43
      Ubieram pajaca i na to kombinezon z cienkiego polarka. Inaczej ubrana była
      calutka zimna rano.
    • cyborgus Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 16:23
      cieplo ubrana i spi w spiworku. o kolderce nie ma mowy, bo coreczka, tak jak
      twoja, spi na "wiatraka". kilka razy nawet spala na glowce i ramionkach, reszta
      ciala w gorze oparta o szczebelki, cos jak pozycja "swiecy"smilesmile
      • myelegans Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 17:36
        NIe przykrywam, body + polarkowy pajacyk ze stopkami, w pokoju 20C + nawilzacz.
        • magda270519761 Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 19:06
          Nic nie robie , nie przykrywam , nie choruje , śpiwora nie akceptuje , śpi w
          cienkim pajacyku, każda próba przykrycia kończy się jej wybudzeniem, śpi
          przykryta pierwszą godzine po uśnięciu
          • sbial Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 19:46
            u nas podobnie: przykryty śpi tylko na początku, a potem bez kołderki.
            Zrezygnowałam już z wiecznego przykrywania, bo mija się to z celemsmile Poza tym
            zauważyłam, że Kajtek śpi o wiele lepiej kiedy jest w spodenkach i skarpetkach,
            niż kiedy ubieram mu pajacyki. A już nalepiej (np. dziś przespał całą noc!!!)
            bez skarpetek, które sobie sam zdjąłsmile
    • paulaula Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 19:46
      Mój maluszek spał w śpiworku i dla mnie to był strzał w dziesiątkę. Rączki
      swobodnie nie przykryte, dużo miejsca i cieplutko. Miałam śpiworek z Glucka.
    • triss_merigold6 Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 21:04
      Używam śpiworka.
    • redudek Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 04.03.06, 21:09
      Moja się zawsze odkrywa ,dlatego zakładam jej cieplejszą pidżamkę do spania i
      skarpetki.
    • lila1974 Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 05.03.06, 03:55
      Moje dziewczynki mają 6 zmysł, jeśli idzie o kołderkę.
      Jeśli w nocy zdarzało mi się spróbować przykryć którąś, to ledwie dotknęłam
      kołderki, natychmiast podnosiły nogi w górę i jednym "fajt" zrzucały z siebie,
      to co ja narzuciłam.
      Po kilku takich próbach - odpuściłam.

Starsza śpi w bawełnianej pidżamce a młodszej zdarza się w samym body z krótkim
      rękawkiem. Nie zakładam skarpetek.

W domu jest ciepło.

Zauważyłam, że gdy w pokoju jest chłodno, to nie wyłażą spod kołderki. W te
      koszmarne noce, gdy w naszym domu wisiały nam sople u nosa, nie wyściubiły spod
      kołderki nawet małego palca od nogi.

Zaufaj córeczce i pozwól jej spać tak jak chce. A łażenie po łóżeczku?
      NORMALKA smile

• iwpal Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 05.03.06, 12:11
        Moje sie odkrywały zawsze i gdy było im zimno, to wołały: mama przykryj; a jak
        ciepło, to nie wołały. Nie stosuje śpiworka, bo starszej próbowałam kiedyś
        załozyć, to sie darła, bo nie mogła sie rozkopać (dla mnie samej śpiworek to
        ograniczenie wolności wink) Mają bawełniane piżamki i skarpetki(jak im ciepło,
        to sobie zdejmuja), w nocy mam 19 st. Już wyrosłam z wstawania i sprawdzania
        czy sa odkryte, bo młodsza przez długi czas na każde przykrycie kołderką sie
        budziła. Starsza już sama sie umie przykrywać, a mała woła.
        • 100ania Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 05.03.06, 15:19
          Używałam śpiworka, dopóki mały kategorycznie nie odmówił spania w nim. Teraz zakładam mu zwykłą bawełnianą piżamkę, pod spód body i skarpetki. Rano zawsze jest odkryty, ale jakoś mu to nie szkodzi.
    • boyena Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 06.03.06, 10:05
      mój synek też się czasami odkrywa. były noce, ze ja prawie wcale nie spałam
      tylko go przykrywałam a on swoje. dałam sobie spokój. ubieram w zime w miare
      ciepła piżamkę (z frotte) ale bez skarpet bo i tak je sciąga. jak dotąd jeszcze
      nie był przeziębiony. więc widocznie tak mu dobrze jak jest chlodniej. swoją
      drogą ma to chyba po tatusiu, jemu tez ciągle goracosmile)
      • 262626kj Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 06.03.06, 12:00
        Wydaje mi się że nie ma sensu robic na przekór dziecku.Z moim Kacperkiem jest
        tak samo ,jak tylko zaczął nóżkami przebierać zawsze się odkrywał.Śpi tylko
        przykryty jak tylko zaśnie póżniej nóżki odkryte.ma w tej chwili 10 mięsięcy i
        nie choruje.
    • flurcia Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 06.03.06, 13:00
      Nic. Zakłdama normalną piżamke . ja się akurat obudzę,to przykrywam jak nie to
      nie. Nie choruje, więc chyba jest jej tak dobrze.
      • stefa801 Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 15.03.06, 15:57
        moj swider spi w pajacyku w najdziwniejszych pozycjach np.z nogami zwisajacymi
        za lozeczkiem
    • martynalub Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 16.03.06, 14:51
      Ja mimo wszystko gdy tylko przyebudzę się w nocy to zaraz przykrywam
      dzieciaczki- bo boję się, że im zimno.
      Sama się opatulona i tylko nos mi wystaje spod kołdry smile
      Pozdrawiam
      • tusia21 Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 16.03.06, 18:08
        Ja ubieram w polarkowy pajacy i nie muszę przykrywać smile
    • almamag Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 16.03.06, 23:43
      kaloryfer ustawiam na cieplejszy i niech śpi tak jak jej dobrze
    • kalina_p nic nie robię 17.03.06, 08:18
      dałam spokój. Córa nie lubi spiworka, spała w nim tylko na działce - tam w nocy
      jest zimno. W domu ma koło 24 stopni w nocy, odkrywa sie - trudno. My spimy w
      innym pokoju, przykrywam ja zanim pójdę spać, ale wiem, ze po kilku minutach
      znow jest odkryta. Nie przeziebia sie, jest zdrowa.
      • roksi23 Re: nic nie robię 17.03.06, 09:02
        Mój mały też śpi bez przykrycia i dobrze mu z tym ,dzieci tak mają nie ma się
        czym przejmować smile)
      • shady27 Re: nic nie robię 18.03.06, 20:42
        u nas tak samo.....mamy cieplo w domku i synek odkrywa sie na potege, ostatnio wpadlam na pomysl zeby konce koldry wsadzac za materac, skutkowalo przez pare minut dopkoi mlody nie zaczal tak wierzgac nogami ze konce w koncu wylazky....wiec odpuscilam.....spi odkryty....i zdrowy jest i nic mu nie jest.....ja mu sie dziwie bo ja spie z koldra na glowie praktycznie
    • weronikarb Re: co robicie zeby dziecko sie nie odkrywalo w n 17.03.06, 11:05
      mój jak sie odkryje i zmarznie to sie przebudzi i sam zawoła a spi najczęściej
      w poprzek łóżka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka