Dodaj do ulubionych

ssie palec

07.03.06, 11:24
mam problem moja prawie 11 miesieczna coreczka nie chce smoczka i moze
dobrze, ale ciagle ssie kciuk.teraz doszlo juz do tego, ze jest on caly
czerwony i poraniony.co mam zrobic, by sie oduczyla i przy usypianiu uzywala
np. tylko pieluszki ale bez paluszka ??
Obserwuj wątek
    • matylda301 Re: ssie palec 07.03.06, 16:36

• hipcia5 Re: ssie palec 07.03.06, 21:24
      można posmarować jej palce czymś gorzkim, zioła z piołunu sa gorzkie, ewentualnie iść do lekarza. Albo paluszek owinąć bandażem lub plasterkiem i namoczyć czymś gorzkim
      • hipcia5 Re: ssie palec 07.03.06, 21:25
        jak nic nie pomoże to do lekarzasmile
      • aaniac Re: ssie palec 08.03.06, 21:42
        BOŻE HIPCIA5!!!!Ty żyjesz w średniowieczu!!!TAKICH RZECZY NIE WOLNO ROBIĆ!!!A
        nie wynika z Twojej odpowiedzi, żebyś żartowała. Jeśli sama stosowałaś takie
        metody....TRAGEDIA!

A swoją drogą to ciężka sprawa z tym kciukiem...może Maluszek potrzebuje
        przytulenia i trochę czułości?
        • monia767 Re: ssie palec 08.03.06, 23:27
          To wcale nie kwestia braku czulosci. Moja 17-miesieczna coreczka tez ssie kciuk
          (tylko jeden) praktycznie od urodzenia. Tulimy, calujemy sie praktycznie
          ciagle. Karmilam ja piersia przez blisko rok, a juz wtedy ssala palec.
          Bylo juz lepiej, kiedy na chwile przestaly wychodzic zeby, ale teraz znowu go
          ssie. Zasypia z palcem w buzi.
          Przestalam z tym walczyc, nie wyrywam kciuka z buzi na sile, bo to przynosi
          odwrotny skutek. Probuje raczej zajac ja czyms innym i czesto taka metoda
          pomaga. Mam nadzieje, ze to rezultat wyrzynajacych sie zebow + przyzwyczajenie,
          ktore minie z wiekiem. Juz przestalam sie przejmowac komentarzami lekarzy,
          pielegniarek itp.
          • gosdro Re: ssie palec 09.05.06, 14:21
            wiem dlugo tu nie zagladalm dziekuje wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka