mama_zuzi6 10.03.06, 01:10 Mam pytanie do mam ktore maja przynajmniej dwojke dzieci-Czy jak bylyscie w ciazy drugi raz to chcialyscie zeby dzidzius byl odmiennej plci niz pierwszy? A jak okazalo sie ze to drugi chlopczyk/dziewczynka to czy bylyscie zawiedzione?Ciekawa jestem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia255 Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 01:26 Moje pierwsze dziecko to chłopczyk, a moje drugie dziecko....to też chłopczyk. Bardzo chciałam mieć córeczkę, szczerze przyznam, że w pierwszej chwili, po tym jak dowiedziałam sie że to również będzie syn mine miałam nietęgą... Ale to tylko na początku, bo z czasem przyzwyczaiłam sie do myśli o NIM a na koniec byłam szczęśliwa że to też chłopiec. Nie zamieniałabym go nawet na 5 dziewczynek! Po drugie - trzecia będzie dziewczynka! Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 01:31 Jestem niepoprawna politycznie, powinnam napisać 'ależ skąd, najważniejsze żeby było zdrowe" - ale tak chciałam - starszego chłopca i młodszą dziewczynkę, ew. wolałabym dwóch chłopców niż dwie dziewczynki ale gdyby nie było parki pewnie chciałabym trzecie. I mam wymarzoną parkę i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 01:41 ja mam jedynaczkę poki co,ale drugie..chciałabym tez dziewczynkę. Ale to pewnie będzie chłopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 08:37 Zawsze chciałam mieć dwoje dzieci różnej płci )) (nie znoszę słowa "parka", to dobre dla chomików czy innych nutrii). I się udało. Wprawdzie nie w tej kolejności, co planowałam, ale efekt końcowy zadowalający Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 08:42 tak, chcialam. Chociaz na pytania odpowiadałam, że jest mi zupełnie wszystko jedno, nie była to prawda. Bardzo chciałam miec chłopca i dziewczynkę. Ale przyznam szczerze, ze strrrrasznie denerwuje mnie jeden tekst ludzi: ooo, jakie szczescie, wszystkie dzieci w domu! Co to znaczy wszystkie dzieci w domu??? A jakbym miała dwie córki, to było by nieszczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 09:47 Wiesz też chciałam innej płci , ale nie tak bardzo jak mąż, ale teraz mam 2 córki itak sobie nawet rozmawialiśmy w rodzinie , że jednak dzieci tej samej płci mają pożniej lepsze relacje ze sobą np. ja z siostrą , mąż z bratem, nie wiem czy jakbym miała brata to byłby taki sam kontakt jaki mam z siostrą pewnie nie, no cóz ale co będzie to się pokocha , mój mąz bardzo zakochał się w córkach mimo , że chciał syna. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 10:26 wręcz przeciwnie, pierwsze dziecko to córeczka i drugą tez bardzo chcielismy córeczkę- wyszło dwóch chłopcow.... Odpowiedz Link Zgłoś
elka63 Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 11:32 Ja zawsze chciałam chłopczyka i dziewczynke. Pierwszy urodził sie chłopczyk. Druga miała byc dziewczynka...jest chłopczyk. I wcale teraz nie marze o córeczce. Mam dwóch wspaniaLych synków, lepiej nie mogło byc. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 12:01 Ja zawsze chciałam dziewczynke i udało się. Drugie dziecko było mi obojętne jakiej płci, ale bardziej chyba chciałam 2 dziewczynke. Urodziłsię Synek i jestem szczęśliwa. Co to za stwierdzenie :Wszystkie dzieci w domu", ja niby je mam, a trzeciego nie wykluczam. Płeć - obojetna. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_w_gazecie Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 12:56 Ten "parkowy" stereotyp musi jednak gdzies głęboko w nas tkwić - o ile pamiętam, ja też musiałam przez jakis czas oswajać się z myślą, ze moje drugie to też chłopiec (zwłaszcza że koledzy zarzucili mnie wręcz opowieściami - jak to cudownie im było lać się całe dzieciństwo ze swoimi braćmi . Ale za to za trzecim razem odetchnęłam z ulgą że to nie dziewczynka ) Jakoś tak wolę hodować chłopaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka32 Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 13:26 Ja mam dwoje dzieci- synka 8 lat i coreczke 6 miesiecy.Jak bylam w ciazy po raz drugi bardzo chcialam miec drugiego chlopca, a jeszcze bardziej chcial tego moj maz, ktory twierdzil ze nie bedzie wiedzial, jak sie wychowuje dziewczynke, a do chlopca ma juz " instrukcje obslugi".Ale odkad Maja jest na swiecie oboje nie wyobrazamy sobie, zeby mial to byc czhlopiec Odpowiedz Link Zgłoś
inez.b Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 21:34 Zawsze marzyłam o dziewczynce- i urodziła się,śliczna córeczka,a gdy drugi raz bylam w ciąży to bardzo chciałam mieć drugą dziewczynkę do pary,jakoś tak od dawna wyobrażałam sobie,że będą dwie dziewczynki.Lecz gdy na usg lekarz oznajmił,że to będzie chłopczyk-bardzo się zdziwiłam,trochę rozczarowałam,mając nadzieję,że lekarz być może się pomylił.Na następnym usg znowu to samo- pozostało się przyzwyczaić do tej myśli,choć do samego porodu miałam nadzieję,że to bedzie może dziewczynka.Okazało się , że urodziłam ślicznego chłopczyka i nie zamieniłabym go na dziewczynkę ( choć gdyby przytrafiło się trzecie-poprzednie dwa były planowane-to jednak chciałabym jeszcze dziewczynkę) I wkurza mnie strasznie,gdy ludzie tak się zachwycają a inni wręcz zazdroszczą,że jest parka,tak jakby dwóch chłopców czy dwie dziewczynki to było coś gorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 21:53 ja mam córę i chciałabym w przyszłości synka. Ale z doświadczenia wiem, ze dzieci tej samej płci lepiej się ze sobą bawią i dogadują, nie licząc kłótni które są wpisane w zycie każdego rodzeństwa. Ale myśłę ze jak dzieciaki dorosną to lepiej mogą sie porozumieć i zwierzyc : siostra - siostrze i brat - bratu. Choć pewnie bywają wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 22:04 Ja mam siostre i jakoś dziwnie od zawsze byłam przekonana że tez będę miec dwie córkiSprawdziło sie na szcęście Jak sobie pomyśle że smógł sie sprawdzic model rodziny mojego męza....on ma pięcioro rodzeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: Wymarzona parka? 10.03.06, 23:00 Jak planowaliśmy dzieci to zawsze rozmawialiśmy z mezem, ze dwójkę, i tradycyjnie chlopca i dziewczynke. W 2003 urodził nam sie synek i gdy po dwóch latach zaczeliśmy planować drugie to zgodnie przyznaliśmy, że chyba chcielibyśmy jednak drugiego chłopca. Bedzie jednak dziewczynka i bardzo sie z tego cieszymy, bo spełni nam sie "pierwotny" plan Odpowiedz Link Zgłoś
skubany_kotecek Re: Wymarzona parka? 11.03.06, 00:12 nigdy nie marzyłam o "parce"zawsze myślałam o synu albo o dwóch synach albo o kilku synach ..Mam jednego i jest fajnie. I szczerze powiem ciężko by mi było z myślą że urodzę dziewczynkę (przynajmniej na początku), głupio brzmi ale tak mam. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit "parka" to może byc chomików.. 11.03.06, 01:09 ...a nie dzieci. Ale infantylizm. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_zuzi6 Re: Wymarzona parka? 11.03.06, 11:49 Dziekuje bardzo za tak liczne odpowiedzi na moje pytanieSama mam jedna coreczke o ktorej zawsze marzylam.Bedac w ciazy wszyscy mi przepowiadali ze urodze chlopca,a tu niespodzianka urodzilam dziewczynke.A teraz wszyscy zaczeli nam zyczyc drugiego dziecka "najlepiej chlopca zeby bylo do pary".Dlatego tak mnie zastanowilo czy dwoje dzieci-chlopczyk i dziewczynka to wymarzony model rodziny.Osobiscie chcemy miec drugiego dzieciaczka,wiem ze maz pewnie po cichu marzy o synku,ale ja to chyba bym tez chciala druga coreczke.Ale przeciez niezaleznie od tego czy urodzi sie chlopczyk czy dziewczynka kocha sie swoje malenstwo Zgadzam sie ze slowo "parka" rzeczywiscie nie jest zbyt ładne,ale przeciez tak potocznie sie mowi i ciezko je zastapic innym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Wymarzona parka? 11.03.06, 13:03 Jak byłam w ciąży drugi raz, to oficjalnie było mi wszystko jedno, jakiej płci będzie dziecko, ale podświadomie pragnęłam drugiego chłopca. Gdy okazało się, że to dziewczynka, wszyscy gratulowali, że teraz to "wszyscy w domu", a ja żałowałam, że to nie chłopak. A teraz mam cudownego zbuntowanego 2 latka i 2 miesięczną cudowną dziewczynkę, której nie zamieniłabym na 100 chłopaków I takie to jest myślenie w ciąży i po ) Odpowiedz Link Zgłoś
kataha1 Re: Wymarzona parka? 11.03.06, 13:55 Witam. Jestem mamą dwóch dziewczynek. W ciązy zastanawiałm się na płcią, myślałm czy będę potrafiła kochać tak mocno jak pierwsze dziecko.Wszytkie wątpliwości rozwiały się jak zobaczyłam mąją córcie. Ja czesto myslałam, ze chce miec dwie dziewczynki to mój mąz chciał chłopca i rodzina ale oczywiście ż=nie było żadnego rozczarowania drugą dzieczynką. Jesli zdecydujemy się na trzecie dziecko, to tez nie zrobi nam różnicy płec, to nie ma znaczenia. Pozdrawiam Zapraszam na moje auckjeaukcjewp.wp.pl/show_user_auctions.php? uid=4069799 Odpowiedz Link Zgłoś
ewasuwek Re: Wymarzona parka? 11.03.06, 15:51 pierwszą mamy córkę... kiedy zaszłam w ciążę bardzo chcieliśmy dziewczynkę,urodziłsie cudowny chłopczyk ..a parkę to można mieć papużek... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Wymarzona parka? 11.03.06, 16:19 Ja mam tylko córkę i więcej dzieci raczej mieć nie będę, ale jakby co, chciałabym, żeby była druga córka. Ale bez fobii, facecik też by był fajny, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: Wymarzona parka? 11.03.06, 17:26 Ja jestem mamą 20-to miesięcznego Szymonka, a za trzy miesiące Szymusiowi urodzi sie SIOSTRA!!!!! Jestem wniebowzieta, bo marzyłam o córce! Hura! Bedę sie bawic z nią lalkami i zaplatać jej warkoczyki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_zuzi6 Re: Wymarzona parka? 11.03.06, 19:23 GratulujeJa tez sie tak cieszylam gdy dowiedzialam sie ze urodze coreczke. Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: Wymarzona parka? 12.03.06, 16:14 Najpierw urodził nam się Jasiek. W drugiej ciąży byłam przekonana (i tak chyba wolałam), że będzie znowu chłopczyk... Urodziła się Martynka i jest super. Przekonuję się powoli do spineczek, laleczek i różowych bluzeczek . Ale wciąż strasznie mnie irytuje tekst: "ale Wam się udało, parka!". Kurczę, a jak byłby Ignaś to co? Coś by nam się nie udało???? Odpowiedz Link Zgłoś
magda505 Re: Wymarzona parka? 13.03.06, 13:09 Ja mam pierwsza córcię Zuzię i jak byłam drugi raz w ciąży też chciałam miec córcie miała być Michalinka a tu niespodzianka syn Gracjanek.Srednio zadowolona byłam jak sie dowiedziałam byłam psychicznie nastawiona na dziewczynke.To pewnie z dzieciństwa bo zawsze chciałam mieć siostre a mam brata i nigdy sie z nim nie mogłam dogadać nawet do dziś.Między nami jest 6lat róznicy nie polecam żadnego kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Wymarzona parka? 13.03.06, 16:38 Chciałam. I się rozczarowałam. Zamiast chłopa jak dąb jest chuderlawa dziewczynka. No cóż, pewnie zdziwiłabym się mocniej gdybym sie tego dowiedziała na sali porodowej. A tak, mam jeszcze trochę czasu żeby się przyzwyczaić... Odpowiedz Link Zgłoś
mamajka6 Re: Wymarzona parka? 13.03.06, 17:04 Na początku pierwszej ciąży bardzo chciałam urodzić chłopca.Denerwowały mnie spineczki,kokardki i sukienki z falbankami - chciałam chłopca rozrabiakę.Kiedy dowiedziałam się na USG, że ma się urodzić dziewczynka byłam rozczarowana.Jednak stopniowo tak się z tym faktem oswoiłam,że pod koniec ciąży nie wyobrażałam sobie że mogłaby to nie być dziewczynka, miałam nawet koszmarne sny że urodziłam chłopca (a przecież miała być córeczka!!!).Tak bardzo spodobało mi się bycie mamą dziewczynki,że kiedy zaszłam w drugą ciążę zamarzyłam o drugiej córeczce.No i mam dwie najukochańsze dziewczyny pod słońcem - córeczki Tatusia.Gdybym miała planować trzeciego dzidziusia to chyba dla odmiany chciałabym chłopca,ale pozostaniemy przy dwójce dzieci.Myślę,że każdy układ płci jest dobry.Chociaż osobiście mam młodszego brata i do dzisiaj żałuję, że to nie siostra. Odpowiedz Link Zgłoś
bujanna Re: Wymarzona parka? 14.03.06, 09:40 Ja mam chłopca starszego i dziewczynkę młodszą, pierwszego chciałam chłopca a drugie było mi wszystko jedno, mąż nie chciał wiedzieć na usg, no i ja przy nim też nie mogłam się dowiedzieć. A tu proszę niespodzianka dziewczynka mąż jak się dowiedział to się popłakał. Jestem bardzo szczęśliwa, bardziej to chyba być nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Wymarzona parka? 14.03.06, 15:25 2-gi "miał być" chłopczyk - ale i tak nie zamieniłabym parki dziewczynek na zadną inną Odpowiedz Link Zgłoś
martaglowacka Re: Wymarzona parka? 15.03.06, 11:33 Ja mam chłopca (teraz 4,5 roku) i strasznie chciałam drugiego. Oczywiście zostałam Mamą wspaniałej dziewuni (teraz 9 miesięcy), której za nic bym nie zamieniła Chciaż przyznam, że pierwszą reakcją na "werdykt" dotyczący płci podczas USG było nieco smutku i zawodu. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: Wymarzona parka? 15.03.06, 11:44 Pierwszy urodził mi się synek. Kiedy byłam drugi raz w ciąży w zasadzie było mi obojętne co się urodzi (oby zdrowe), choć czasem myślałam, że może lepiej żeby był chłopiec. Dziewczynka była dla mnie abstrakcją Przyzwyczaiłam się do zabaw samochodzikami i nie widziałam się w roli plecącej warkoczyki. I co? Urodziła się dziewczynka i jestem bardzo szczęśliwa ) Odpowiedz Link Zgłoś