27.06.06, 20:26
Dziewczyny poradzcie. Jak szukałyście niani do dziecka? Ogłoszenia w gazetach,
internecie?
Poradzcie, muszę zatrudnić nową nianię (aktualna jest z polecenia) i nie
bardzo wiem jak się zabrać do sensownego szukania.
Obserwuj wątek
    • gosiak149 Re: Opiekunka 27.06.06, 23:40
      Ja pytałam wszystkich znajomych i w końcu się udało. Ale już redagowałam
      ogłoszenie do zamieszczenia w Internecie na gazeta.pl oraz niania.pl. Do gazety
      też chyba dałabym. Ale to strach zatrudnić kogoś "z ulicy", prawda?
      • aga1000 Re: Opiekunka 28.06.06, 09:36
        Cześc,
        Niania mojego synka była z polecenia, ba znałysmy sie zanim sie urodził. I
        wczoraj rozstałysmy sie z wielkim hukiem. Okazało sie, ze nie ma znaczenia o co
        prosze ona i tak wie lepiej i po swojemu. Tak, ze nie ma chyba reguły, trzeba
        mieć farta

gosiak149 napisała:

> Ja pytałam wszystkich znajomych i w końcu się udało. Ale już redagowałam
        > ogłoszenie do zamieszczenia w Internecie na gazeta.pl oraz niania.pl. Do gazety
        >
        > też chyba dałabym. Ale to strach zatrudnić kogoś "z ulicy", prawda?
    • antonina_74 Re: Opiekunka 27.06.06, 23:46
      naszą znalazłam w gazecie, na rozmowie wypadła najlepiej z 6 pań.
      W tej chwili nasza niania szuka pracy od września, Warszawa-Ursus i bliskie
      okolice, mogę oddać smile
      • aga1000 Re: Opiekunka 28.06.06, 09:37
        Kurczę szkoda, ze to Ursus. Ja jestem akurat po przeciwnej stronie Wawy....

antonina_74 napisała:

> naszą znalazłam w gazecie, na rozmowie wypadła najlepiej z 6 pań.
        > W tej chwili nasza niania szuka pracy od września, Warszawa-Ursus i bliskie
        > okolice, mogę oddać smile
    • agnieszka_gk Re: Opiekunka 28.06.06, 08:46
      My tez naszą znaleźliśmy z ogłoszenia w Gazecie; i wiele moich znajomych tez
      było zmuszonych ta droga poszukiwac opiekunek. Opiekunka z polecenia
      teoretycznie ma wiele zalet, ale nie kazda opiekunka pasuje do każdego dziecka,
      a przeciez nie chodzi tylko o to, aby nie skrzywdziła dziecka, ale żeby
      nadawała na podobnych falach. Moim zdaniem najważniejsze jest, aby jasno sobie
      określić czego się oczekuje od opiekunki i zacząc jak najszybciej poszukiwania,
      aby znaleźć tą najbardziej odpowiednią i spokojnie wdrozyć ją i dziecko w nową
      sytuację.
    • joanna_poz Re: Opiekunka 28.06.06, 09:59
      nie moglismy szukac nikogo z polecenia, bo się akurat przeprowadzaliśmy w nowe
      miejsce.
      Rozwieslismy ogłoszenia w naszej okolicy, zamieściłam 2 ogłoszenia w internecie
      (m.in. na portalu www.niania.pl).
      Spotkałam się tylko z 2 kandydatkami, z czego ta jedna - własnie znaleziona
      przez www.niania - okazała się chodzacym ideałem nianismile jest już z nami 1,5
      roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka