aga1000 27.06.06, 20:26 Dziewczyny poradzcie. Jak szukałyście niani do dziecka? Ogłoszenia w gazetach, internecie? Poradzcie, muszę zatrudnić nową nianię (aktualna jest z polecenia) i nie bardzo wiem jak się zabrać do sensownego szukania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiak149 Re: Opiekunka 27.06.06, 23:40 Ja pytałam wszystkich znajomych i w końcu się udało. Ale już redagowałam ogłoszenie do zamieszczenia w Internecie na gazeta.pl oraz niania.pl. Do gazety też chyba dałabym. Ale to strach zatrudnić kogoś "z ulicy", prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: Opiekunka 28.06.06, 09:36 Cześc, Niania mojego synka była z polecenia, ba znałysmy sie zanim sie urodził. I wczoraj rozstałysmy sie z wielkim hukiem. Okazało sie, ze nie ma znaczenia o co prosze ona i tak wie lepiej i po swojemu. Tak, ze nie ma chyba reguły, trzeba mieć farta gosiak149 napisała: > Ja pytałam wszystkich znajomych i w końcu się udało. Ale już redagowałam > ogłoszenie do zamieszczenia w Internecie na gazeta.pl oraz niania.pl. Do gazety > > też chyba dałabym. Ale to strach zatrudnić kogoś "z ulicy", prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Opiekunka 27.06.06, 23:46 naszą znalazłam w gazecie, na rozmowie wypadła najlepiej z 6 pań. W tej chwili nasza niania szuka pracy od września, Warszawa-Ursus i bliskie okolice, mogę oddać Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: Opiekunka 28.06.06, 09:37 Kurczę szkoda, ze to Ursus. Ja jestem akurat po przeciwnej stronie Wawy.... antonina_74 napisała: > naszą znalazłam w gazecie, na rozmowie wypadła najlepiej z 6 pań. > W tej chwili nasza niania szuka pracy od września, Warszawa-Ursus i bliskie > okolice, mogę oddać Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_gk Re: Opiekunka 28.06.06, 08:46 My tez naszą znaleźliśmy z ogłoszenia w Gazecie; i wiele moich znajomych tez było zmuszonych ta droga poszukiwac opiekunek. Opiekunka z polecenia teoretycznie ma wiele zalet, ale nie kazda opiekunka pasuje do każdego dziecka, a przeciez nie chodzi tylko o to, aby nie skrzywdziła dziecka, ale żeby nadawała na podobnych falach. Moim zdaniem najważniejsze jest, aby jasno sobie określić czego się oczekuje od opiekunki i zacząc jak najszybciej poszukiwania, aby znaleźć tą najbardziej odpowiednią i spokojnie wdrozyć ją i dziecko w nową sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Opiekunka 28.06.06, 09:59 nie moglismy szukac nikogo z polecenia, bo się akurat przeprowadzaliśmy w nowe miejsce. Rozwieslismy ogłoszenia w naszej okolicy, zamieściłam 2 ogłoszenia w internecie (m.in. na portalu www.niania.pl). Spotkałam się tylko z 2 kandydatkami, z czego ta jedna - własnie znaleziona przez www.niania - okazała się chodzacym ideałem niani jest już z nami 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś