asiarol 05.07.06, 20:43 Od kiedy myjecie dzieci już tylko mydłem dla dorosłych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkowamama Re: "dorosłe" mydło 06.07.06, 14:32 My sami zaczęliśmy po prostu używać mydła dla dzieci odkąd urodził się Mieszko, jest "zdrowsze". A do kąpieli każdy ma swój płyn, szampon... Mydło dla dzieci jest tańsze i ma mniej tych różnych zbędnych dodatków, więc po co i na co je wymieniać? Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: "dorosłe" mydło 06.07.06, 14:45 Mój mały używa mydła w płynie nivea dla dzieci, krtóre zastępuje równiez szampon, więc nie będę sie spieszyła z wymianą, generalnie nie używamy mydła w kostce, sami używamy Palmolive, w kuchni mały myje łapki dorosłym mydłem i nic sie złego nie dzieje, piorę Mu od jakiegos czasu w proszku dla dorosłych i też nie ma objawów uczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: "dorosłe" mydło 06.07.06, 16:40 U nas tak samo. Od kiedy jest na świecie Weronika, czyli prawie 9 lat (mamy jeszcze młodszą córę), wszyscy używamy mydła bambino. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: "dorosłe" mydło 07.07.06, 22:16 My też. Bambino lub Bobas a czasami Nivea- zależy co jest aktualnie w promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
mamastasia Re: "dorosłe" mydło 06.07.06, 17:30 Mój syn ma 3,5 roku, na codzień uzywamy płynu top to toe lub bobini. Zdarzyło sie jednak już kilka razy, że został umyty "dorosłym" mydłem. Nie dostał po nim uczulenia, ale nie spieszę sie ze zmianą na stałe. Jedynie ręce myje "dorosłym" mydłem. Mydła dla dzieci sa bardzo dobre, delikatniejsze i nie ma co sie spieszyć. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
madziulaw Re: "dorosłe" mydło 07.07.06, 12:44 My używamy wszyscy mydla w płynie Dove, od około paru miesięcy. Jest ok. Mikołaj ma 2,5 roku pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: "dorosłe" mydło 07.07.06, 17:31 Kosmetyki dzieciwe zwykle sa drozsze... synek miał skłonnosci do alergii, wiec długo (do 3 roku zycia) był myty dzieciowymi. Do dzis jego ubranaka piore w dzieciecych proszkach (łącznie z rzeczami mąża, którego zwykle proszki uczulają). Malutka jak tylko zaczęła sie kapac z nami w duzej wannie, tak od 6 mies., to juz w naszych płynach do kapieli. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: "dorosłe" mydło 07.07.06, 17:44 nas w płynie Johnsona,a teraz tesco dla dzieci.Połowe tańsze,ten sam zapach ,opakowanie itd.Ostatnio kazał sobie kupic mydło o zapachu melona luksji i tez jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś